divendres, 17 de maig del 2019

La partida d'escacs al Romea. Entrev. Jordi Bosch i Ivan Morales



La partida d'escacs, versió d'Iván Morales
a partir de la dramatúrgia d'Anna Maria Ricart 
sobre l'última novel·la de l'autor austríac Stefan Zweig.
es podrà veure al Teatre Romea del 18 de maig al 16 de juny de 2019.
Jordi Bosch assumeix la interpretació d'aquest monòleg

Ivan Morales i Jordi Bosch a la Roda de Premsa   (Foto ES)

Podeu escoltar l'entrevista amb ells dos clicant l'ENLLAÇ
Amb aquest muntatge, Iván Morales s'estrena en la direcció d'escena al Romea, teatre en què va debutar en la interpretació l'any 1992. "Tinc moltes ganes de compartir La partida d'escacs amb el públic del Romea, on vaig començar a estimar l'ofici del teatre", ha declarat el director, que també ha explicat que la monomania i les obsessions són les grans protagonistes d'aquesta peça teatral que és "un cant a la supervivència amb una consciència profunda sobre els dimonis els quals cal sobreviure. Un viatge sensorial cap a l'obsessió" i ha definit aquesta peça com "un acte d'amor al teatre. 

Un text amb un llenguatge contemporani, que vol traspassar al públic aportant una mirada pròpia". Per al director el teatre és "un art efímer que ha de trobar la manera de dialogar amb el seu temps". 

La partida d'escacs proposa un diàleg amb l'autor des d'una perspectiva contemporània i convida a l'espectador a mirar el passat per parlar del present més immediat. Amb aquesta adaptació, Iván Morales espera "connectar amb el públic i fer-lo vibrar en una aventura col·lectiva".

La partida d'escacs, un monòleg interpretat per Jordi Bosch, que, en un exercici ple d’humor i d'humanisme, assumeix tots els papers de l'obra, sol a l'escenari, i es converteix en el narrador d’aquesta història sobre una obsessió: la de dominar “el joc de reis”, els escacs. 

SINOPSI

En un transatlàntic que viatja d’Europa a Amèrica poc després de la Segona Guerra Mundial hi coincideixen el campió mundial d’escacs, Mirko Czentovicz, i el senyor B., un burgès vienès que fuig dels nazis. 
Tots dos s’enfrontaran en una partida que no sabem com pot acabar.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More