dimecres, 29 de gener del 2014

Doble programació al Jove Teatre Regina

El Jove Teatre Regina, que fa anys que està programant les seves temporades amb espectacles pels menuts, l’any passat varen apostar per un projecte pel públic adult, una obra musical: “1714, Crònica d’un setge”, que va assolir un gran èxit de critica i públic. Aquest any, compartint espai els caps de setmana, amb la programació infantil, han estrenat: “El Pare Noël és un cabró”, una obra de culta a França.

Comèdia creada a França, l’any 1979 ha estat una obra que s’ha convertit en un mite per a un milió d’espectadors de diverses generacions de francesos. L’any 1982, Jean-Marie Poiré, va adaptar l’obra al cinema, amb la pel·lícula del mateix nom, i tornà a seduir a nous espectadors en la seva difusió a la televisió, per esdevenir definitivament un clàssic de les obres còmiques franceses.

La versió en català, que arriba al Jove Teatre Regina, és la primera que surt del territori francès.

Com ens diu en Matthieu Duret, que és el traductor i director d’aquesta versió: “El muntatge de “El Pare Noël és un Cabró” és voluntàriament “friki”, amb uns personatges caricaturescs i excèntrics, el que impedeix que l’espectador es senti plenament identificat ni fidelment retratat, permetent-lo així riure lliurement i sense que es senti ofès. Per mi ja era l’hora de tornar a fer servir aquesta mena de teatre per “afanyar-nos a riure de tot, abans de que ens forcin a plorar”.

Si voleu escoltar l’entrevista que li varem fer a Tony Corvillo, que ens parlava d’aquesta obra, la trobareu al LINK.

A la programació familiar s’està representant “Els 3 porquets”, orientada als més menuts.

Una gran tasca del Jove Teatre Regina, al seguir apostant per oferir espectacles dirigits als infants, és a dir al públic de demà. Hauríem de tenir molt present que si ensenyem als nens i nenes a anar i gaudir del teatre, estem garantint un bon futur al nostre teatre i la cultura en general.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More