dimecres, 1 d’octubre del 2014

Nova temporada CaixaForum

CaixaForum Barcelona obre la nova temporada musical de tardor entorn l’amor i la devoció.

Serà del 5 al 26 d'octubre.

La música sacra i profana a la cort dels Habsburg; els lieder amorosos i religiosos de Brahms i Wolf; la figura de la Mare de Déu a la música del segle XV o els orígens de l’òpera formaran part de la nova temporada musical de CaixaForum Barcelona, que sota el títol Amor i devoció presentarà un ambiciós programa amb algunes de les figures més importants del panorama musical actual.
Comptarà amb els més destacats conjunts europeus del moment com: 
Cinquecento, Encantar, Forma Antiqva, Roderick Williams i Roger Vignoles.

L’Obra Social ”la Caixa” inaugura el 5 d’octubre una temporada musical de luxe: 

"Cinquecento"
Serà el diumenge quan Cinquecento, enceti aquest programa i doni a conèixer al gran públic un repertori poc freqüentat però de gran qualitat: el de la música vocal de la cort imperial d’Àustria al segle XVI. Peces religioses i profanes combinades amb un ampli ventall d’obres de polifonia renaixentista mostraran la varietat calidoscòpica d’estils que operaven a Europa en aquell període. 

El segon concert (12 d’octubre) el protagonitzarà el conjunt Encantar i tindrà la figura de la Mare de Déu com a eix conductor. El programa inclourà obres d’autors flamencs, francesos, anglesos, italians i espanyols que il·luminen la figura de Maria ‒i de les dones en general‒ a partir d’una àmplia varietat de perspectives. Una oportunitat de gaudir d’algunes peces de cant pla que mostren els orígens de la polifonia, i també alguns madrigals de textos seculars sobre les dones i l’amor, com a contrapès dels motets sacres i devots. 

La tercera cita de la temporada (19 d’octubre) comptarà amb alguns dels músics barrocs més brillants de la seva generació (dins el conjunt Forma Antiqva) juntament amb les veus de María Eugenia Boix i Carlos Mena. En aquest concert ens acostaran la figura d’Agostino Steffani, un mestre dels duets de cambra que entre el segle XVI i XVII va escriure aquestes petites joies vocals que reuneixen amb gran bellesa la música i la paraula, alhora que evoquen la sumptuositat dels salons aristocràtics de l’època barroca. 

La temporada la tancaran (26 d’octubre) dos habituals dels principals escenaris europeus actuals, el baríton Roderick Williams i el pianista Roger Vignoles, que col·laboren en aquesta ocasió per a recuperar alguns dels lieder amorosos i religiosos més característics de Johannes Brahms i Hugo Wolf. 








Els concerts de la temporada musical de tardor de l’Obra Social ”la Caixa” tindran lloc a CaixaForum Barcelona (Av. Ferrer i Guàrdia, 6- 8), del 5 al 26 d’octubre del 2014.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More