dimarts, 21 de juliol del 2015

No tanquen per vacances

El Versus Teatre i el Teatre Gaudí Barcelona no tanquen a l’agost
5 comèdies per vèncer la calor a Barcelona



T’ESTIMO PERÒ NO TANT, la comèdia de més èxit de José Luis Alonso de Santos (Bajarse al moro, La estanquera de Vallecas...) torna a Barcelona. Miquel Murga ha actualitzat aquesta comèdia plena d’erotisme que es va estrenar l’any 1988 (sota el títol Pares y Nines) i aquest cop la protagonitzen Josep Linuesa (que retorna al teatre en català després de gairebé 20 anys), Ferran Castells i Mònica Corral.

El Fede, un informàtic, i el Robert, un professor d’institut en atur, són dos amics que comparteixen pis de forma eventual i que, a més, també comparteixen un mateix passat i un complicadíssim present. Tots dos van estar casats amb la Carmeta i actualment han entrat en conflicte per una altra dona: la Nines, una veïna molt més jove que ells que els porta als dos de bòlit. La situació amb la Nines i els llastres del passat provoquen una sèrie d’embolics i malentesos que complicaran la seva relació actual i els portaran a viure escenes d’autèntica bogeria que compliquen la trama, sempre en to de comèdia.

DEL 13 D’AGOST AL 20 DE SETEMBRE (2015)
Horari: De dijous a dissabte 22:30h. Diumenge 18:00h.
Preu: 20€. Espectacle en català. Durada: 1:40h.


Maria Goos, autora de CLOACA: després de deu anys i més de dotze versions de la meva obra a diferents països, puc dir quela versió catalana de Cloaca és la millor que he vist arreu del món.

Cloaca va ser escrita per María Goos el 2002 per a la companyia holandesa “Het Toneel Speelt”, que la va convertir en l’obra més exitosa del teatre holandés. El 2004 es va estrenar al “The Old Vic Theatre” de Londres sota la direcció de Kevin Spacey. Posteriorment, l’any 2006 i sota el nom de Baraka! es va estrenar la versió espanyola traduïda per Roland Brouwer i dirigida per Josep Maria Mestres i no va ser fins el 2010 que Baraka! aterrà al Teatre Goya de Barcelona.

Adaptació: Roger Pera,  Direcció: Oscar Molina
Interprets:  Xavi Casan, Miquel Sitjar, Ramón Godino, Pep Papell i Konstantina Titkova

DEL 6 D’AGOST AL 13 DE SETEMBRE (2015)
Horari: De dijous a dissabte a les 20:30h. Diumenge a les 18:00h.
Preu: 20€. Espectacle en català. Durada: 1:45h.


Eve Ensler va escriure la primera versió de MONÓLOGOS DE LA VAGINA l’any 1996, després d’entrevistar més de 200 dones sobre el sexe, les relacions amoroses i la violència domèstica. Les entrevistes van començar com a converses casuals amb les seves amigues, les quals li van explicar anècdotes que havien sentit d’altres amigues, i així es va iniciar la cadena de relats que va donar origen a l’obra. 

Els monòlegs busquen “celebrar la vagina”, descrivint-la com superior al penis masculí, atès que està connectada amb el clítoris, l’únic òrgan humà que no té un altre propòsit que el de donar plaer. Quan es va estrenar a Nova York incloïa una sola actriu: la pròpia autora que donava vida a una dotzena de personatges relatant les seves històries. L’edat, actitud i estat d’ànim dels personatges varia, però tots els monòlegs estan relacionats amb la vagina, ja sigui per tractar-se de la sexualitat, la menstruació, la masturbació, l’orgasme, el part, la violació o la mutilació genital.

Interprets:  Antonia Zurera  i  Alicia Remesal

DE L’11 D’AGOST AL 13 DE SETEMBRE (2015)
Horari: De dimarts a diumenge a les 20:30h.
Preu: 20€ Durada: 80 min. Espectacle en castellà.




L’HOMEAMB QUI SOMIEN LES DONES QUAN SOMIEN AMB HOMES, és  una comèdia sobre el món de la parella i del teatre, en què, tot i no ser un musical, hi ha gent que hi canta.

La Marina, la Cadence, la Cèlia, la Virgínia, l’Aina i la Irene es van conèixer al taller Com oblidar l’home que estimes en set dies, així és que, la primera impressió que van rebre unes de les altres va ser la de tenir al davant unes autèntiques… fracassades. Suposo que els va semblar que una mica d’autoajuda i d’autoconeixement els aniria bé per millorar l’autoconfiança i l’autodeterminació. A l’última sessió, els van dir que un any era un termini prou acceptable per refer-se de la relació que tot just havien acabat, per trobar un home a l’alçada de les seves exigències, casar-s’hi i autoconvèncer-se que era el millor que els hauria pogut passar i que quina sort que m’anés malament amb el meu ex perquè si no arribo a deixar-ho córrer ara no hagués pogut conèixer l’home de la meva vida. Així és que quan es van retrobar després d’aquell termini, i encara no sabien el que la Marina els acabaria anunciant mig any més tard, van tenir una explosió de felicitat en veure’s altre cop juntes.
Autor i direcció: Joan Gallart i Rabert
Intèrprets: 
Anna Carlota Méndez, Anna Camps, Bàrbara Ferrer, Lara Macip, Anna Estol, Meritxell Alarcón
Horari: Dimarts i dimecres 21:00h. (a partir de l’11 d’agost serà a les 22.15h)
Preu: 20€ Durada: 1:30h. Espectacle en català.




Per primer cop tindrem l’oportunitat de gaudir al nostre país del musical Ordinary Days, DIES NORMALS, adaptat al català com a Dies Normals. 

Aquest espectacle estrenat l’any 2008 a l’Off West End, només va trigar un any a fer el salt a l’Off Broadway, consolidant Adam Gwon com un dels compositors més prolífics de la nova fornada del teatre musical de Broadway, i avalat per diversos premis gràcies a obres com Ordinary Days, The boy detective fails o Cloudlands… 

La història ens trasllada al Nova York actual i segueix la vida de quatre personatges (Claire, Jason, Warren i Deb), tot explorant de quina forma es connecten les seves vides ordinàries de manera casual però extraordinària. Durant les 19 cançons de les que es composa el musical coneixerem les quatre vides dels protagonistes i veurem els llaços que els uneixen i els desuneixen, el punts que tenen en comú cada una de les seves personalitats encara que d ́entrada semblin molt diferents. 

Sens dubte un dels atractius d’aquest nou musical és el seu repartiment de luxe, format per:
Gràcia Fernandez (Guapos i Pobres, Flor de nit), 
Víctor Gomez (Los miserables, Grease el musical), 
Marta Capel (La bella y la bestia, Mamma Mia), Xavi Duch (40, el musical, El petit príncep), 
Maria Santallúsia (Ruddigore o la Nissaga maleïda, The wild party)  i 
Albert Bolea (Los miserables, Cuentos cruentos). 

L´adaptació del text, obra de Marc Gòmez,
l’han dut a escena Ferran Guiu (direcció escènica) i Joan Comaposada (direcció musical).

ESTRENA EL 14 D’AGOST (2015)
Horari: De dijous a dissabte a les 22:45h. Diumenge a les 20:45h.
Preu: 20€. Espectacle en català.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More