dimecres, 1 de juliol del 2015

Activitats paral.leles CanetRock 2015



El Maresme s’inunda de CanetRock. Durant el 4 de juliol, el territori es bolca en el seu festival.


ACTIVITATS PARAL·LELES:
Canet de Mar ha preparat una programació paral·lela 
que inclou des del matí de dissabte un mercat i diverses actuacions

Aquest serà el darrer cap de setmana per visitar l’exposició fotogràfica 40 anys i un dia
 a Arenys de Mar

El proper 4 de juliol, CanetRock torna a inundar el Maresme. Més enllà dels concerts, els pobles de Canet i Arenys (població veïna però terme municipal on realment està situat el Pla d’en Sala) s’impliquen amb el festival a través de diverses activitats paral·leles que tindran lloc a les dues poblacions del Maresme. 

Una de les activitats principals és l’exposició Canet Rock: 40 anys i un dia, a Arenys de Mar, inaugurada el passat 12 de juny, que compta amb fotografies del CanetRock dels anys 70 així com del CanetRock 2014. L’exposició es pot visitar al Centre Cultural Calisay d’Arenys (Riera del Pare Fita, 31) de dimarts a diumenge d’11 a 14h i de 18 a 21h.

La mostra reflecteix com l’any 1975 Catalunya vivia unes circumstàncies polítiques històriques, i com la imminència de la desaparició del dictador Franco obria la porta a l’esperança d’un futur en llibertat. Des del 1971, el Pla d’en Sala –entre Arenys de Mar i Canet de Mar– ja acollia les Sis Hores de Cançó, festival multitudinari. 
La celebració dels mítics festivals a l’aire lliure com Woodstock, va servir d’esperó per a l’organització del primer Canet Rock –a càrrec de Pebrots (La Trinca) i Zeleste–. Per fer-ho, es va partir de l’èxit i l’experiència de les Sis Hores, i es va elegir el mateix emplaçament maresmenc. En les fotos, es veu com el Canet Rock va ser un oasi de llibertat enmig d’un país que tenia ganes d’avançar però encara vivia la grisor de la inèrcia de la dictadura. El vell adagi associat a la joventut de ‘sexe, drogues i rock’n’roll’ va ser del tot vigent. Per a molts dels assistents, el festival està associat a les seves primeres experiències vitals. El 2014 es va recuperar el mític festival, amb gran èxit de públic, i també tindrà continuïtat el 2015, 40 anys després.

Pel que fa a Canet de Mar, el poble s’avança a la convocatòria dels concerts que comencen a les 16h, i a partir de les 10 del matí proposa una fira d’artesania i botigues al carrer, a la Riera Sant Domènec i la Riera Gavarra; així com un Mercat de Pagès, que se situarà a la Riera Gavarra (a l’alçada c/Bofill i Matas) fins les 14h, on es podran trobar productes de la terra i de proximitat.

A Canet de Mar hi haurà també el president de l’ANC, Jordi Sànchez, que participarà en un dinar en un moment important per l’Assemblea Nacional Catalana, ja que serà el primer acte públic de Sànchez després de la consulta interna en què l’entitat haurà decidit com s’implica a les eleccions del 27S. L’ANC, però, serà present a Canet a partir de les 12 del migdia, en què se celebrarà un acte a l’Envelat de Vil·la Flora, que comptarà amb la intervenció de Carme Forcadell i representants de l’ANJI i de Joves per la Terra. L’acte estarà amenitzat per actuacions musicals i presentat per Miquel Calçada, i es tancarà amb un pica-pica. L’ANC tindrà parades d’informació i marxandatge a la Plaça Busquets. A Vil·la Flora, els actes seguiran a les 18h amb una mostra de música, amb actuacions musicals, projeccions de documentals i parades d’associacions i entitats locals.

A la tarda, Canet de Mar celebrarà a partir de les 17h el 1r Canet OFF, a la Riera Sant Domènec (davant la Casa Roura), amb actuacions de cantautors, cantautores i músics, entre els quals es podran escoltar Fèlix Cuc, Dídac Rocher, Carlos Rufete, Sargents i altres.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More