La cinquena temporada d'El Maldà
combina espectacles de nova creació amb els grans èxits de la sala
El Maldà presenta els primers mesos de la temporada fins al juny de 2018
Foto de Familia de la propera temporada (Foto TVergés)
La temporada 2017-2018 destaca pels espectacles de nova creació i la tornada dels èxits
El Maldà segueix donant prioritat a les companyies i aquesta temporada comptarà amb:
la Fil·loxera Teatre, Les Mamies, Teatre Obligatori, La Ruta 40 i Cia. Pyros, entre d’altres.
Els Pirates Teatre, que van reobrir les portes d’El Maldà el mes de desembre de 2013, presenten la nova temporada d’aquesta emblemàtica sala al centre de Barcelona celebrant els quatre anys de gestió. “Històries de prop”, és el títol que continua resumint el projecte d’una la sala ja consolidada dins l’ecosistema teatral.
La sala també ha acollit aquesta temporada exposicions de fotografia, itineraris, presentacions de llibres, de discs, i moltes altres activitats, com la col·laboració amb el Festival Píndoles.
Els Pirates Teatre valoren molt positivament els resultats de la temporada passada i estan orgullosos d’haver produït i donat suport a espectacles que han esdevingut èxits de la temporada com Les dones sàvies o Barbes de Balena i es per això que tornaran aquesta tardor.
“Continuem estables i consolidats, que ja és molt, però també ha sigut una temporada de risc apostant per espectacles de nova creació i produccions pròpies externes a Els Pirates Teatre. Per una altra banda, el públic d’El Maldà és fidel i confia en la nostra línia de programació, però encara hem de fer molta feina per arribar també a nous públics”, va comentar Adrià Aubert, membre de la companyia i director artístic de la sala.
Els espectacles de creació de diferents disciplines, els grans èxits, el suport a les companyies i la línia de cabaret són els trets a remarcar de la temporada
La temporada que comença i que, de moment, es presenta fins al juny del 2018, compta amb 16 espectacles, dels quals 6 són estrenes absolutes i 7 reposicions, i 3 cicles o festivals.
“Continuem apostant per les estrenes, tot i que sigui especialment difícil per a una sala com la nostra. Destaquem també que l’any passat vam donar suport a nous espectacles de creació i estem molt contents de poder tornar-los a programar després dels èxits obtinguts. A més a més, seguim apostant pel teatre de companyies estables, volem promoure la creació en equips artístics estables com a eines de creació, producció i compromís amb el teatre, ja que això és el que som, i això és el que volem fomentar a la nostra professió.” va resumir Núria Cuyàs, membre de la companyia:
Entre les companyies programades per aquesta temporada, que han participat a la roda de premsa de presentació, destaquen Cia La Fil·loxera, Les Mamies, La Ruta 40, Teatre Obligatori i Cia. Pyros. El Maldà també acollirà espectacles musicals com Nine de Mariona Castillo, Quin desencís m’ha fet tan negre i trist de Xavi Casan i Els últims 5 anys (The last 5 years) de Marc Vilavella o el nou espectacle musical d’Alícia Serrat, Daniel Anglès i Miquel Tejada. Tornen els èxits de la darrera temporada com Les Dones Sàvies d’Enric Cambray i Ricard Farré, guanyadors del Premi a Millor Actor BBVA de Teatre i amb més de 30 actuacions de gira, Barbes de Balena de les co-creadores Maria Albadalejo, Mònica Bofill, Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López, Anna Maria Ricart i Anna Romaní, Per si no ens tornem a veure d’Alícia Serrat i Marc Sambola, i per quart any consecutiu torna l’aclamat El llarg dinar de Nadal, de la Cia. La Ruta 40.
El Maldà manté el compromís amb la creació, 10 dels 16 espectacles que presenta han estat creats des de zero, ja sigui a través de la paraula, música o moviment. A més a més, el Maldà continua donant suport a la creació amb la producció d’espectacles teatrals, externs a la companyia, que es podran veure durant la temporada. Els Pirates Teatre volen posar a disposició de les companyies els recursos i les eines que dóna un espai com el Maldà. Aquest és el cas de Les dones sàvies, Barbes de balena, Nine o Quin desencís tan negre i trist. “Pel Maldà és un repte i un risc recolzar nous projectes artístics, però creiem fermament que és necessari apostar per nous espectacles de creació que després puguin tenir un recorregut, o puguin donar lloc a altres formacions artístiques o noves companyies. Ens agrada aportar el nostre granet de sorra dins les nostres possibilitats com a sala.”, comenta Marina Marcos, productora de la companyia i d’El Maldà.
Per una altra banda, la línia de cabaret s’acabarà de concretar a partir del gener amb nous espectacles els dilluns. També es destaca una major presència d’espectacles de diferents disciplines que inclou dansa-teatre com Les Mamies al setembre o A sweet Hello de Nicolas Ricchini i Nadine Gerspacher, amb dates encara a concretar.
A més de la programació de cabaret, teatre i dansa, la sala oferirà cicles ja habituals en la programació com: Maldà 1700(cicle de música antiga i xocolata), el cicle de rondalles mallorquines Al cel mos vegem tots plegats i el festival Maldà enDansa.
Els Pirates Teatre tornen a estrenar la nova producció al Maldà, El Gran Fracaroli, a partir de l’obra de Joan Brossa, després d’haver presentat aquest maig el seu últim espectacle, El Somni d’una nit d’estiu, a La Seca Espai Brossa.
L'equip d’El Maldà remarca el seu agraïment a tots aquells que fan possible que el projecte continuï endavant amb tanta força: espectadors, col·laboradors, mecenes que els donen suport no només econòmic sinó també actiu, empreses patrocinadores, administració, propietat i, sobretot, a totes les companyies i col·lectius que els fan costat i a qui han obert les portes d’aquesta sala del Palau de Maldà.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada