dimecres, 23 de maig del 2018

Convocatòria Premi Quim Masó



El proper divendres 1 de juny s’obre la convocatòria per a la presentació de propostes per a la dotzena edició del Premi Quim Masó, dedicat a projectes de producció teatral. 

Les productores o companyies tindran temps fins al 25 de juny per a presentar les seves propostes.

Trobareu les bases en aquest  ENLLAÇ

A banda d’una dotació econòmica de 40.000€, el Premi preveu l’estrena del projecte guanyador a Temporada Alta 2019 i l’exhibició posterior de l’obra dins de la programació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El guanyador de l’edició es donarà a conèixer en el marc del festival Temporada Alta d’enguany, on també s’estrenarà Alba, el projecte de Marc Artigau i Atrium Produccions guanyador de l’edició de l’any passat.

El Premi Quim Masó va ser creat l’any 2006 en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó, sent el primer premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana, a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

El projecte que es presenti no es pot haver estrenat i pot ser originalment en llengua catalana o bé una traducció catalana d’un text escrit en una altra llengua. 

Totes les companyies o productores interessades a presentar-s’hi, han de fer la sol·licitud de participació enviant un correu electrònic a pqm@bito.pro amb la documentació necessària en el termini fixat.

El jurat del Premi Quim Masó està format per reconeguts professionals de les arts escèniques: Xavier Albertí (director teatral i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya), Josep Domènech (director de produccions Bitò), Josep Maria Miró (dramaturg i director teatral), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Narcís Puig (adjunt de la direcció artística de Temporada Alta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Laura Serra (periodista cultural), i com a secretari del Jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22). Els criteris de valoració seran l’interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.

En el marc de Temporada Alta 2018 s’estrenarà l’obra guanyadora de l’anterior edició del Premi Quim Masó, Alba, un espectacle de Marc Artigau i produït per Atrium Produccions que tracta sobre les relacions humanes en l’era de la postmodernitat i la tecnologia. Després d’haver-se estrenat al Festival es podrà veure a la Sala Petita del TNC, del 29 de novembre al 23 de desembre.

Recentment, l’obra guanyadora del Premi Quim Masó 2016, Medusa de La Virgueria ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or al millor espectacle teatral, una distinció atorgada per la revista Serra d'Or de l'Abadia de Montserrat que ha assolit un gran prestigi i renom en l'àmbit cultural català. Aquesta obra, estrenada a Temporada Alta 2016 pren com a punt de partida una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska. Aquest artista singular, obsessionat amb la desaparició i la invisibilitat, planteja dues preguntes: si es pot viure sense ideologia i si es pot mirar amb impunitat. Després de la seva presentació a Temporada Alta es va poder veure durant el mes desembre al Teatre Nacional de Catalunya.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More