dilluns, 4 de maig del 2015

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya


Trapezi programa vuit espectacles de sala per potenciar el circ als teatres,
del 7 al 10 de maig, a Reus.


La Fira del Circ de Catalunya complementa la seva programació al carrer 

amb espectacles dins de recintes, una assignatura pendent del circ a casa nostra.
Les propostes de pagament tenen preus populars, i oscil·len entre 2 i 10 euros

Foto de família de la Fira Trapezi 2015
El circ de sala és, sens dubte, el terreny que el sector del circ ha de conquerir en els propers anys. Jordi Gaspar, director artístic de Trapezi, ho té clar, i és per això que el Trapezi de Reus vol fomentar el circ de sala, i ho fa programant diverses iniciatives que complementen el gran nombre d’activitats al carrer. 

Així, diverses companyies ocuparan totes les sales de Reus: el Teatre Bràvium, el Teatre Fortuny, el Teatre Bartrina, el Teatre de l’Orfeó, Cal Massó i l’emblemàtic espai La Palma s’ompliran de circ. També espais que no estan acostumats a rebre arts escèniques obren les seves portes per acollir les propostes de la Fira Trapezi, com és el cas de l’Institut Baix Camp, que acollirà el belga Alexis Rouvre, artista que experimentarà amb les possibilitats de la manipulació de les cordes, en un espectacle amb un títol prou explícit, Cordes.


Cal Massó i el Teatre Bravuim, per als més petits


Cal Massó es convertirà durant quatre dies en el TrapeXic, on Mumusic Circus oferirà un espectacle pels més petits de la casa (de 0 a 5 anys), Petits Prínceps. Després de l’espectacle, el Circ de les Musaranyes proposarà diverses activitats per tal que la canalla pugui descobrir les arts circenses. Al teatre Bràvium s’hi podrà veure Simplemente Clara, de la companyia andalusa Minusmal. Un espectacle de titelles per a tots els públics, en què la Clara és una pallasseta que fa equilibris i enamora tothom, inclòs el seu titellaire.



El teatre Bartrina: el circ de casa

Dues companyies catalanes amb una gran projecció internacional ocuparan el teatre Bartrina durant la fira. El divendres i el dissabte hi actuarà el Circ Pistolet, una companyia jove creada el 2008 i ampliada el 2013. El col·lectiu proposa el seu nou espectacle, Incert, un muntatge dirigit per Anne Morin i Martí Salvat que presenta diverses tècniques: diàbolo, banquina, portor coreà, acrobàcies, verticals i equilibris. El dissabte a la nit i diumenge hi arribarà F.I.R.A. (Fenòmens iversemblants Rescatats de l’Anonimat), la proposta del col·lectiu Tierra, que sota la direcció de Jordi Aspa va ser el Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9Barris aquest darrer Nadal.


El Teatre de l’Orfeó i el Teatre Fortuny, punts internacionals


La companyia Los Santos, argentina però instal·lada a Catalunya des de ja fa temps, proposarà un espectacle per a adults en horari nocturn al Teatre Orfeó Reusenc, que consisteix en una història d’amor grotesca i delirant. Per altra banda, la companyia Le Poivre Rose, amb membres de Bèlgica, França i Canadà, presentarà en seu espectacle homònim al Teatre Fortuny, amb una primaveral posada en escena que serveix de teló de fons a diverses històries curtes que compten amb la música d’Iva Bittová, violinista i cantant txeca.


Una Palma ‘Excéntrica’


L’emblemàtic espai de La Palma serà el lloc on la llegendària companyia Los Excéntricos oferirà el seu espectacle de clown, música i manipulació The meltinc pot pourri, una selecció dels millors esquetxos dels espectacles de la companyia combinats amb algunes novetats. La companyia ha renovat la figura del clown gràcies a la seva poètica d’arrel surrealista, conservant sempre part del classicisme dels pallassos.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More