dimecres, 22 d’octubre del 2014

Eileen Shakespeare Nau Ivanow


AmagatTeatre presenta
"Eileen Shakespeare"
de Fabrice Melquiot.
a la Nau Ivanow,
carrer Hondures, 28
del 30 d'octubre al 2 de novembr

Interpretada per: Georgina de Yebra
Direcció de:  Raissa Brighi

Desposada contra la seva voluntat amb un comerciant de llana i mare d’un nadó, Eileen Shakespeare voldria escriure i recitar. El teatre, però, es reserva als homes, amb tot no dubta gens a abandonar la família per provar sort a Londres.

Mostra els pits als antres de mala mort a canvi d’uns penics, tot seguit es transvesteix i es fa anomenar William per poder aparèixer a escena. Mentre les obres signades per William Shakespeare triomfen. És ella William Shakespeare?.

Eileen Shakespeare lluita per imposar la pròpia identitat més enllà de qualsevol context històric, infringint les lleis per poder ésser allò que pensa que és just per ella; lluita contra l’impossible refusant de sotmetre’s a cap autoritat, la del pare, del germà, del marit, del fill i dels homes que la volen com ella no és.

Reclama la pròpia llibertat i el seu dret a ésser allò que vol.

Eileen Shakespeare despullada de qualsevol convenció apareix amb tota la seva nuesa, evoca i repensa la nostra identitat.

L’escriptura de Melquiot fa immergir-nos en un caos identitari posant en dubte les aparents certeses. 

El treball de direcció vol posar l’accent en la qüestió de la identitat. Eileen Shakespeare està disposada a tot per ésser ella mateixa, a desfer-se, si cal, de la pròpia identitat i disposada a deixar el marit, la casa paterna i el seu fill. I ho fa sense penedir-se’n. Malgrat tot, haurà d’assumir una nova identitat, la de William, que l’acabarà destruint. La direcció, que parteix del conflicte pare-filla, germà-germana, home-dona i de la lluita per fugir del propi destí, cercarà de teixir un lligam amb l’espectador per dur-lo al nucli de la qüestió humana: com poder escapar de l’ombra.

Podeu trobar més informació i un video promocional des de aquest  LINK




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More