dijous, 31 de juliol del 2014

Inici de temporada al Barts


INICI DE TEMPORADA AL BARTS:
"TEMPS" amb Quim Masferrer
i torna el "I CONGRÉS FEMENÍ DE SUPERVIVÈNCIES", amb 6 úniques funcions.

Quim Masferrer 
puja en solitari a l’escenari per interpretar l’obra
"TEMPS", 
del 3 al 21 de setembre.
Una tragicomèdia sobre la vida i la mort

L’espectacle, que es podrà veure 
per primer cop a Barcelona
gràcies a la col·laboració amb El Terrat
està dirigida per Ramon Fontseré.

Aquesta producció de Teatre de Guerrilla, 
estrenada al Festival Temporada Alta 2012, 
manté l’esperit positiu
i recalca la importància de mantenir l’humor fins el final

El Barts inicia temporada amb l’espectacle "Temps", una tragicomèdia de la vida i la mort produïda per República de Guerrilla i que es construeix des d’una base simple a l’hora que complicada: què faries si et quedessin 90 minuts de vida? L’obra, amb autoria de Quim Masferrer i interpretada solitàriament pel foraster, ha estat dirigida peljoglar Ramon Fontseré. La producció, amb una gira de més de cinquanta funcions per pobles de Catalunya, aterra per primer cop a Barcelona. 

El compte enrere de la llibertat absoluta, dels parlaments de sinceritat i del feedback recordatori comença amb l’aixecament del teló. Hora i mitja d’espectacle que capta la cadena de reaccions i d’estats d’ànims que un ésser humà pot tenir al saber que només li queden 90 minuts de vida. Però, fora de tota angoixa, l’obra manté l’esperit positiu i recalca la importància de mantenir constant l’humor. La crítica sarcàstica i la ironia són pilars fonamentals en aquesta producció de diàlegs interns expressats públicament.

Una atmosfera minimalista envolta l’escenari. El contingut guanya descaradament al continent en una baralla escènica on el protagonista és Quim Masferrer. Només ell, acompanyat d’un arriscat formant o prenen rellevància els seus moviments i els jocs de so i llum. En conjunt, un nou producte que ha estat fruit del treball de dos grans noms del teatre català.

Un equip de primera divisió

Ramon Fontseré és qui va pensar en Masferrer a l’hora de buscar un aliat per a Temps. El joglar, amb la direcció de l’obra reflexiva, fa un salt temporal i torna a l’època que exercia de director a la companyia 5è.B i d’ajudant de direcció a La Gàbia Teatre. Fontseré, reconegut per la seva carrera als Joglars, amb qui ha realitzat més de 3.500 representacions de les obres d’Albert Boadella arreu del món, també compagina la pedagogia amb la literatura, cinema i televisió. El seu mestratge teatral li ha valgut per guanyar reconeixements artístics, entre els quals destaquen el Premi Max d’interpretració masculina per La increïble història de Dr. Floit & Mr. Pla el 1998 i el Premi Nacional de Teatre per Daaali, dos anys més tard. 
Amb els Joglars també ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Teatre per El Nacional el 1994; el 2000 van ser guardonats amb la Medalla d’Or de Belles Arts.

Quim Masferrer no es queda enrere i presumeix d’haver participat en una quinzena d’obres de teatre i protagonitzat nombrosos programes televisius i radiofònics dins les cadenes catalanes TV3, RAC1 i Catalunya Ràdio amb els que ha guanyat diferents premis a nivell nacional, entre els que destaquen el Premi Mosques de la informació 2001 atorgat pel Col·legi de Periodistes de Girona i el Premi “Guardó 1924” al millor programa televisiu per El Foraster. Ha estat l’encarregat de presentar, amb Ana Boadas, les campanades de TV3 per donar la benvinguda al 2014.

El 1998 va fundar la Teatre de Guerrilla, companyia teatral que porta treballant exitosament 16 anys a Catalunya, a la resta de l’estat, França i Portugal. Durant aquest període han realitzat més de 1.5000 representacions i han consagrat el seu estil únic, un teatre antropològic d’humor corrosiu que capta l’essència de l’ésser humà i que pretén obrir un diàleg de reflexió global.

"Temps" arriba al BARTS gràcies a la col·laboració d’El Terrat. La productora, presidida per l’Andreu Buenafuente, és l’encarregada de programar al teatre aquelles propostes que tinguin la comèdia com a eix central. Tot i que "Temps" es tracti d’un espectacle que parteix de la tragèdia de saber que al protagonista li queden només 90 minuts de vida, la comèdia sempre està present.




PRORROGAT: 6 ÚNIQUES FUNCIONS AMB LES MILLORS EXPERTES


Torna el "I CONGRÉS FEMENÍ DE SUPERVIVÈNCIES",
només del 19 al 28 de setembre,
amb la seva dosi de monòlegs hilarants per sobreviure a la vida diària.

L’espectacle dirigit per Reichel Delgado
i protagonitzat per Sílvia Abril, Anna Bertran, Mireia Portas i Carolina Noriegas 
repeteix a casa nostra després de l'èxit obtingut en el seu pas pel Grec Festival de Barcelona.

Però atenció, només seran 6 funcions.
Així que afanya’t a fer-te amb les teves entrades
 i no et perdis els consells d’aquestes quatre expertes que analitzen la vida quotidiana de les dones
 (i, indirectament, també dels homes) en clau d’humor.
















0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More