dimarts, 2 de desembre del 2014

De Filippo al Lliure



"LE VOCI DI DENTRO"

EDUARDO DE FILIPPO vist per TONI SERVILLO
Le voci di dentro estarà en cartell del 10 al 13 de desembre al Lliure de Montjuïc.

L'incomparable Toni Servillo (La grande bellezza, Viva la libertà) ens porta Le voci di dentro, una història d'odi, enveja, hipocresia i corrupció moral que Eduardo De Filippo va escriure a les acaballes de la Segona Guerra Mundial en pocs dies, i que Servillo dirigeix i protagonitza al costat del seu germà Peppe.

La peça és un retrat mordaç del declivi dels valors morals i de la corrupció de l'ànima com a conseqüència de la guerra, i es desenvolupa en una atmosfera suspesa entre la imaginació i la realitat. Quatre úniques funcions del 10 al 13 de desembre al Lliure de Montjuïc.

Toni Servillo explica:
"Le voci di dentro és l’obra amb què l'Eduardo, mantenint una atmosfera suspesa entre la realitat i la il·lusió, desgrana de manera profunda i decidida les consciències culpables dels seus personatges i, per extensió, del públic. L’Alberto Saporito, el personatge principal, somia que han assassinat un amic seu i creu que els seus veïns han comès el crim de veritat. Aquest crim estableix els obscurs mecanismes de la sospita i l’acusació, fins arribar a l’autèntica “atomització d’una consciència culpable”, de la qual l’Alberto Saporito és alhora testimoni i còmplice tràgic, incapaç de fer res per redimir-se'n. L’Eduardo va escriure aquesta peça a les acaballes de la Segona Guerra Mundial, dibuixant amb precisió un declivi de valors que havia de retratar la societat mundial de les dècades següents. I encara avui sembla que l’Alberto Saporito baixi de l’escenari i s’apropi als espectadors per dir-los que la història que explica els afecta, a ells, perquè tots som víctimes aclaparades per la indiferència d’un altre període de postguerra espiritual".

Le voci di dentro és una coproducció entre els teatres Piccolo Teatro di Milano-Teatro d’Europa, Teatro di Roma i Teatri Uniti amb la col·laboració del Théâtre du Gymnase de Marseille en el marc de Marseille Provence 2013 Capitale Européenne de la Culture.

Trobareu més informació al web del Teatre Lliure des de aquest  LINK




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More