dilluns, 1 de desembre del 2014

Recta final de Músiques Sensibles


Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu, 
del 10 al 14 de desembre

Músiques Sensibles encara la recta final de la seva segona edició consolidant-se entre el públic barceloní.

* El cicle continua la seva programació del mes de desembre amb les entrades exhaurides pel concert de
   Sharon Van Etten
* El festival de petit format es consolida entre el públic barceloní amb un 70% de totes les localitats venudes.
* El 10% de la recaptació es destina a entitats socials.
* Les properes cites al Foyer del Liceu són:
   Sharon Van Etten (10·12),  Ramon Mirabet + Joan Rovira (11·12),  Gemma Humet (12·12), 
   Cèlia Pallí (13·12)  i  Dom la Nena (14·12).


El cicle Músiques Sensibles encara la seva recta final celebrant la seva bona acollida entre el públic barceloní després de vendre, en la seva segona edició, el 70% del total de les entrades.  Un cop deixat enrere el mes de novembre amb les actuacions de Coriolà, Rozalén, Inspira, Cálido Home, Halldor Mar, Illa Carolina i Joana Serrat, Dom La Nena tancarà la programació del cicle el proper 14 de desembre.

Després de sorprendre el públic català al festival Primavera Sound, el dimecres 10 de desembre torna a Barcelona Sharon Van Etten, que amb les localitats exhaurides, presentarà el seu darrer disc “Are We There”, qualificat com el millor del 2014 per publicacions com Rolling Stone, Stereogum i SPIN. “Are We There” situa la cantant de Brooklyn, al següent pas de la seva notable carrera. Al Músiques Sensibles podrem gaudir del talent d’una de les grans cantautores urbanes del nostre temps. La seva actuació estarà precedida de la de Marisa Anderson, qualificada de “brillant” perPitchfork, en el marc d’una nit de delicatessen made in USA.

Collita D.O. Catalunya:

Ramon Mirabet i Joan Rovira actuaran l’endemà, 11 de desembre, en un concert doble.

Joan Rovira, músic i compositor de les Terres de l'Ebre, serà l’encarregat d’obrir la nit presentant alguns dels temes que formen part del seu primer treball discogràfic que veurà la llum en els propers mesos. Una actuació molt especial amb el seu espectacular i sorprenent directe.

Ramon Mirabet, acompanyat de la seva banda, interpretarà les cançons del seu primer disc “HappyDays” (Warner Music Spain 2013). La música de Ramon Mirabet és una barreja d’energia desbocada, melodies de vellut per sentir a cau d’orella, i passió per les coses senzilles i cuidades fins el mínim detall. Un disc ple d’emocions i sentiments que tindrem el plaer de poder gaudir dins de la programació del Músiques Sensibles.

Entre les veus que han renovat el panorama de la cançó al nostre país, la de la Gemma Humet és una de les més personals i interessants que han sorgit en els darrers temps. Sota la inevitable influència del seu tiet, el gran Joan Baptista Humet, la seva proposta està plena d’una poètica i musicalitat gens habituals en una intèrpret tan jove, totalment decidida a fer-se un lloc dins l’escena de la música amb denominació d’origen. Actuarà el dia 12 de desembre acompanyada a l’escenari per Pau Figueres a la guitarra, Miquel Àngel Cordero al contrabaix i Antonio Torres Vega a la bateria i percussió.

Cèlia Pallí viu a Toronto, però és de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Des dels 4 anys que es mou pels escenaris i ha compartit cartell amb Nelly Furtado com a vocalista i telonera. Ha estat una revelació per a molts. La seva música és rica per la seva diversitat de sons i ritmes i el seu disc de debut, “I’ll Be Fine”, recull cançons plenes de sentiments i qualitat que conviden a qui escolta a fer un viatge emocional. El dia 13 de desembre presentarà en exclusiva al Músiques Sensibles el seu primer àlbum en solitari, acompanyada per alguns membres de l’orquestra simfònica de l'Escola de Música de Torroella de Montgrí.

Estrena a Barcelona:

Diumenge 14, la vocalista i violoncel•lista brasilera Dom La Nena presenta el seu àlbum de debut, “Ela” (Six Degrees Records, 2013), una col•lecció increïblement intricada i intimista de tretze composicions originals, cantades en portuguès i en castellà. La cançó “No meu pais” descriu l’experiència de créixer sense arrels: Dom La Nena ha viscut a França i a l'Argentina, i ha acompanyat amb el violoncel artistes com Jane Birkin, Jeanne Moreau, Camile i Etienne Daho.

El cicle Músiques Sensibles clausura la seva segona edició acollint per primer cop a Barcelona l’actuació de Dom La Nena. Una experiència única.

Un festival amb ànima:

El 10% de la recaptació dels concerts es destinarà a diferents entitats que treballen en diversos camps de l’acció social. Concretament i per ordre són: l’Associació Familiars Malalts Mentals del Barcelonès Nord, el Centre de Serveis Can Pedró, el Servei d’acompanyament en el Dol de la Catalunya Central i l’Acció Gent Gran.

Un projecte on la cultura i la societat esdevenen el motor principal. Un projecte on la sensibilitat és el denominador comú de tots els agents que hi intervenen. Un cicle necessari i diferent per la conjunció d’artistes de gran nivell, unes entitats molt compromeses i imprescindibles, i un espai molt proper.

Un cicle diferent, en un entorn especial, i amb un concepte social que el fa únic:

Tots els concerts seran a les 21.30h. L’accés a la Sala Foyer es farà pel carrer Sant Pau 7. 
Obertura de portes 45 minuts abans. Seients no numerats. Aforament de 400 pax. Servei de Bar. 
Les entrades es poden adquirir a través de la web del cicle: www.musiquessensibles.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More