dijous, 9 d’abril del 2015

Agenda Barnasants 9-14 abril





AGENDA DE CONCERTS i ACTES del 9 al 14 d’abril

DIJOUS 9 D'ABRIL

Alessio Arena Bestiario Familiare
Tinta Roja (Barcelona) / 20.30 H / 6 €


Alessio Arena és un escriptor i cantautor napolità que viu de fa anys a Barcelona. Bestiario familiare (dimusicainmusica, 2013) és el seu primer disc.

Ha publicat tres novel·les i va ser el guanyador absolut del Festival Musicultura del 2013. Ha col·laborat en els darrers dos discos de la pianista Clara Peya i el seu nou disc, gravat entre Nàpols i Barcelona, està cantat en quatre llengües: italià, napolità, castellà i català. Recital en format de trio, acompanyat pel percussionista Toni Pagès i el guitarrista Pau Figueres.

DIVENDRES 10 D'ABRIL

Jordi Montañez Anòxia
Centre Cultural Albareda (Barcelona) / 20 H / 10 Secció oficial

El cantautor barceloní Jordi Montañez presenta oficialment el seu tercer disc, Anòxia (autoeditat, 2015), que ha estat produït per Pau Romero.

L’anòxia és la disminució o manca d’oxigen respirable en les cèl·lules d’un organisme. Amb aquest nou disc, Montañez ens fa partícips de les opressions invisibles que ens asfixien davant la més crua resignació o la més ferotge resistència. Cançó d’autor en estat pur, amb uns arranjaments acurats que beuen del folk i de la música nord-americana més independent.

Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien Un pas i neu i un pas
Teatre Joventut (l’Hospitalet de Llobregat) / 21 H / 18 €

Les ganes d’avançar cap a algun lloc nou han dut Anna Roig a la creació d’un seguit de cançons que observen la vida de manera senzilla.

El tercer disc de l’autora penedesenca, Un pas i neu i un pas (Satélite K, 2014), evoca sensacions, paisatges i reflexions amb una mirada propera a la realitat i un ritme reposat. En les noves cançons tot és més suggerit que explicat i L’Ombre de ton Chien explora nous territoris sonors creant ambients contemplatius.

Mertixell Gené Branques
Centre Cultural Albareda (Barcelona) / 20H / 10€ Secció oficial

Després de gairebé dos anys cantant Màrius Torres, la cantautora de ponent Meritxell Gené presenta nou disc: Branques (2015).

Ha resseguit la cartografia vital del poeta lleidatà a Així t’escau la melangia (Klhämor records, 2013), un disc molt ben rebut per públic i crítica. Ara, en aquest nou treball discogràfic Gené segueix vinculant cançó i poesia, proposant un fresc de 12 poetes catalans del segle XX, units per una especial sinceritat i intensitat de viure, cants a la terra i l’amor.

DISSABTE 11 D'ABRIL

O Vals das Mouras
Auditori Barradas (l’Hospitalet de Llobregat) / 20 H / 12 € Secció oficial


O Val das Mouras és una formació celta-folk que basa la seva proposta en Rosalía de Castro, en concret en el seu llibre Follas Novas.

La banda, que comparteix nom amb un llegendari bosc de Galícia, convida a iniciar un viatge enrere en el temps cap a algun lloc llunyà, a través de profundes melodies i harmonitzant els versos que van retratar la dona gallega i l’emigrant, el mariner i el vilatà... i en els quals Rosalía de Castro es va despullar, per així vestir-los a tots de dignitat i respecte.

Dente Almanacco del giorno prima
Tinta Roja (Barcelona) / 20.30 H / 6 €

El cantant i guitarrista italià José Peveri, també conegut com a Dente, torna al festival Barnasants per presentar el seu cinquè treball discogràfic.

Ha passejat les seves cançons per París, Luxemburg, Brussel·les, Berlín i també pel Brasil. Fa dos anys va venir a Catalunya en el marc de la trobada entre BarnaSants i Cose di Amílcare. Ara ho farà per presentarAlmanacco del giorno prima (Pastiglie, 2014). Es manté fidel al seu estil, oferint melodies fresques i enganxoses. A Dente li agrada divertir-se amb lleugeresa i ironia.

Joan Isaac, Biel Majoral i Mateu Xuri Gloses i cançons
Teatre Es Quarter (Petra, Mallorca) / 21 H Concert especial Barnasants


El Teatre Es Quarter acollirà aquest concert amb tres dels artistes més representatius de l’escena musical dels Països Catalans.

El festival BarnaSants presenta un espectacle especial aprofitant la nova seu a Mallorca. L’intercanvi entre la glosa, la cançó tradicional de les Illes i la cançó d’autor en català serà l’eix vertebrador d’aquest espectacle. Tres maneres de fer diferents a l’escenari, tres universos que es fondran en un mar de sensibilitats compartides.

Jaromír Nohavica
C.A.T. (Barcelona) / 22 H / 15 €


El cantautor txec Jaromír Nohavica oferirà un recital amb les seves cançons més conegudes i també amb noves composicions.

Un espectacle cuidat al detall, amb una dramatúrgia senzilla que crea un impressionant espai poètic. Cada concert de Novahica és un gran esdeveniment i el públic queda fascinat per la màgia, l’alegria i la tristesa de les seves cançons. Els seus concerts, en què s’acompanya a l’acordió i al piano pel músic polonès Robert Kusmierski, tenen un aire misteriós i seductor.

CLOENDA DEL BARNASANTS 2015. Actes i concerts al País Valencià

DIJOUS 9 D'ABRIL

Ovidi Montllor, Un obrer de la paraula
Teatre Principal d’Alcoi, 20h

Presentació del llibre de Jordi Tormo. Amb la participació de Jordi Gil, Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Batà i altres.

Jordi Tormo és escriptor i articulista d’Alcoi. Ha escrit sobre geografia, literatura i cultura, a més de ser autor de dos llibres de narrativa. Entre el 2011 i el 2014 va coordinar els actes en recordança a Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés a Alcoi. Per aquest any 2015, presenta Ovidi Montllor, un obrer de la paraula, publicat per Sembra Llibres, on ens presenta a Ovidi Montllor des de la seva vessant creativa i personal. En ell, realitza un viatge per la vida i obra d’aquest obrer de la cultura i es deté en l’Ovidi poeta, el creador autodidacta del qual es guarden més de 400 poemes, inèdits la major part d’ells, i el poeta que va escriure poemaris com Millor boig que viu, Dels quaranta estant o Poemes i cançons.

Pau Vallvé Pels dies bons
Teatre Echegaray (Ontinyent) / 20 H


La passada tardor Pau Vallvé va editar el seu catorzè disc, el tercer signat amb el seu nom i cognom, titulat Pels dies bons (autoeditat, 2014).

El nou disc de Vallvé arriba quan encara no fa ni un any que va tancar al Liceu la gira de l’anterior, De bosc (Amniòtic, 2012). Una col·lecció de cançons que parlen de les relacions entre dues persones, siguin d’amor, d’amistat, de feina o de família. L’atracció, el vincle, la confiança, l’aventura, la il·lusió... Un disc absolutament autoproduït i mimat fins al detall.

DIVENDRES 10 D'ABRIL

Pi de la Serra Quicolabora
Auditori (Vila-real) / 19 H / Entrada lliure

Quico Pi de la Serra se’ns presenta amb un repertori molt excepcional, i acompanyat de dos dels músics més autèntics i màxims exponents del blues al nostre país, Amadeu Casas, a les guitarres, i Joan Pau Cumellas, a les harmòniques.

Incansable com sempre i més ple d’energia que mai, Pi de la Serra fonamenta en tres aspectes aquest concert: D’una banda cançons emblemàtiques, algunes de les quals fa temps que no formen part del seu repertori habitual (El Fariseus, Merda,...) a part d’aquelles que no hi poden faltar (L’home del carre, Fills de Puta, Si la Merda fos or,....). Cal destacar d’entre aquestes ben contundents les que ens aportaran a l’extrema sensibilitat i que només el Quico ha sabut construir (Suau, Blaus,..), i gaudirem alhora de temes dedicats als seus estimats amics (Sota els astres del cel de Paolo Conte o L’escola de Ribera de l’Ovidi Montllor) o grans blues instrumentals (My chaufffeur de Memphis Minnie o Hey hey baby de Big Bill Broonzy). També cal destacar l’obra mes recent del Quico i que pràcticament estrenarà com: Quan un es torna gran, S’ha de parlar per mes dir, Virginia Slims, Flor de Clavell o l’Homenatge a Chet Atkins. En definitiva, un concert ben complert on es demostra la vigència d’una obra de mes de 50 anys i on podrem copsar l’evolució compositiva des dels inicis i fins les noves

DISSABTE 11 D'ABRIL

Concert de Kiko Veneno. + Solo que la una
Teatre Calderón, 20h, 8-10€

Kiko Veneno presenta + Solo que la una. Jose María López Sanfeliú actua “nu”, sense músics que l’acompanyin, en un concert molt especial.

Després d’haver format un dels grups mes importants de la història d’aquest país, després d’haver compost una de les cançons mes representatives, Volando voy, després d’haver fet un dels discos mes complets,Échate un cantecito, després d’haver rebut els principals reconeixements, Medalla al mèrit de Belles arts i el Premi Nacional de Músiques Actuals; poc li quedava per demostrar a Jose María López Sanfeliú. Però si encara teniu algun dubte de la qualitat superior del Lobo López, ara podeu escoltar-lo “nu”, sense músics que l’acompanyen a + Solo que la una. Un concert molt especial on Kiko Veneno revisa – tot sol amb la seva guitarra – un dels cançoners fonamentals del pop en castellà.

DIUMENGE 12 D'ABRIL

Ovidi Montllor Simfònic. Per què volem!
Teatre Calderón, 18h, 8-10€ Concert especial Barnasants

Perquè volem!, a càrrec de la Corporació musical Primitiva d’Alcoi i Coral Sant Jordi de Barcelona

Perquè volem! és un concert extraordinari d’homenatge a Ovidi Montllor on la seva música, la seva personalitat i la seva figura es barregen en un espectacle multidisciplinari. Per primera vegada s’escoltaran les cançons d’Ovidi en un format únic: banda simfònica i veus. A càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona, aquesta proposta musical té com a voluntat última ser un espai per a la reflexió a partir de les creacions del propi cantautor alcoià en un marc tan inusual com suggeridor.

DIMARTS 14 D'ABRIL

El(s) poeta Ovidi
Teatre Calderón, 20h Concert especial Barnasants

Acte institucional Any Ovidi i cloenda Festival Barnasants. Espectacle El(s) poeta Ovidi, amb Eduard Fernàndez, Eduard Iniesta i Llúcia Vives compta amb una selecció de textos per part de Jordi Tormo i Jana Montllor.

El (s) poeta Ovidi. Poesia no vol di somiar és una selecció que explora alguns dels poemes inèdits que va escriure al llarg de la seva vida i els micropoemes del poemari Dels quaranta estant, que va publicar el 1985, sense oblidar les cançons i poemes que tots coneixem. La trajectòria de l’Ovidi com a actor i cantautor, i la comprensió que en va fer dels textos, van fer única la seva forma de dir poesia. Així va quedar assentat menys d’un any abans de morir, al Teatre Lliure de Barcelona, amb “Ovidi Montllor diu Sagarra”. Però l’Ovidi no només va dir i musicar a molts poetes catalans (Vicent Andrés Estellés, Salvador Espriu, Blai Bonet, Miquel Martí i Pol, Pere IV, Josep Maria de Sagarra, Joan Salvat Papasseit o Joan Fuster) sinó que tenia la seva pròpia creació. Aquesta proposta vol apropar al públic la relació de l'Ovidi amb la poesia, les seves seleccions i la seva dimensió com a poeta no només a través de les seves cançons sinó també de poesies pròpies i creacions inèdites.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More