dilluns, 9 de maig del 2016

Concert solidari #allargalavida


La campanya #allargalavida de l'OCATT programa un concert solidari a la Sala Apolo 

Sopa de Cabra, La Pegatina, Blaumut, Els Catarres, Oques Grasses o La Pegatina 
són alguns dels grups que participaran dimarts 24 de maig
en el concert de cloenda de la campanya de sensibilització per a la donació d'òrgans i teixits




Trobareu una microcàpsula en aquest  ENLLAÇ
També podeu mirar l'spot publicitari des de aquest  ENLLAÇ

L'OCATT, l'Organització Catalana de Trasplantaments i Teixits, ha incorporat, en la seva promoció de donació d’òrgans i teixits, la campanya impulsada i realitzada pels alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Súnion, per conscienciar de la necessitat de fer-se donant per allargar i salvar vides

Imatge de la presentació de la campanya a la Sala Apolo
La campanya #allargalavida s’estendrà a les xarxes socials, comptarà amb diverses accions de carrer, conferències divulgatives, un spot promocional, cartells i microcàpsules testimonials i un acte de cloenda.

La Sala Apolo de Barcelona acollirà el concert de cloenda el 24 de maig amb un concert solidari amb: 
Sopa de Cabra,  Brams,  Els Catarres,  La Pegatina,  Oques Grasses,  Rapsusklei,  Blaumut, 
A4 Reggae Orchestra,  Green Valley,  Strombers,  Ebri Knight,  ZPU,  Pirat's Sound Sistema, 
Sara Pi,  Maïa Vidal,  Xarim Aresté,  Quart Primera.

Els diferents grups tocaran junts dalt de l'escenari simbolitzant la unió entre dos cossos, a priori impossibles d'unir, com serien un òrgan d'un donant i el cos d'un receptor. 

Com s'accedeix al concert?

Les entrades al concert costaran 3€ (que es podran comprar a través del sistema de venda d'entrades de la Sala Apolo)

També hi haurà una fila 0 per si algú vol fer aportacions més altes.

Serà indispensable fer-se el carnet de donant, un carnet que mantindrà per complet la confidencialitat de les dades personals amb que el donant s'identifiqui. 

Per saber com fer-se donant feu clic en aquest  ENLLAÇ 


SENSE EL CARNET DE DONANT NO ES PODRÀ ACCEDIR AL CONCERT. 

Els trasplantaments a Catalunya i el perquè de la campanya:

Catalunya és líder en trasplantament al món amb una taxa de 127 trasplantaments per milió d’habitants i també ocupa un lloc destacat en relació a la taxa de donacions, 34,1 donants per milió d’habitants. Tot i així és imprescindible mantenir i millorar aquestes darreres xifres perquè sense donants no hi ha trasplantaments.

L’any 2015 a Catalunya hi va haver 256 donants, la qual cosa, junt amb els donants en viu i òrgans provinents de fora de Catalunya, va permetre que es realitzessin 954 trasplantaments.

Dels 6 trasplantaments d'òrgans vitals que es fan (ronyó, pàncrees, fetge, cor, pulmó i intestí)l'òrgan més demandat és, amb gran diferència, el ronyó, amb unes 1000 persones en llista d'espera.

Actualment hi ha 1280 persones que estan esperant un òrgan per seguir vivint. Aquestes persones són la raó de totes les accions que es fan per promoure la donació d’òrgans i teixits.

És per aquest motiu que els alumnes de l'Escola Súnion han decidit crear i desenvolupar la campanya #allargalavida per conscienciar de la importància de decidir fer-se donant.

Amb aquesta campanya s'espera sensibilitzar el màxim nombre de persones possible i promoure el debat entre les famílies sobre un tema que sovint es considera tabú.


Qui fa la campanya?

La campanya l’estan duent a terme els alumnes de 4rt d’ESO de l’Escola Súnion amb el suport de l’OCATT. #allargalavida és el resultat d'un projecte acadèmic que ja forma part de la promoció oficial de l'OCATT.


Qui ens ha ajudat?

Aquesta campanya no hagués estat possible sense l'ajuda inestimable del personal de l'OCATT, de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Sala Apolo i de: Guim Tió, Albert Pedrero, Marc Ibañez, Maria Espada, Anna Aurich, Maria Sagrera, Laura Wagensberg, Marta Arcarons, Cris Palomar, Paula Romero, Bernat Lozano, Paula Ibañez, Albert Pons i Oriol Cid d'estudi Carmel, Adrià Viñallonga, Albert Eritja, Gemma Sellarés, Bruno Fàbregas, Alvar Farrer, Maria Moreno, Pablo Filomeno, Pablo Yrazu, Aclam Fotografia, Servei d'emergències mèdiques, Hospital Esperança, Enderrock, Ros Roca. 


COM PUC FER-ME DONANT?

Fer-se donant és tan senzill com prendre la decisió i fer-ho saber a la família i a les persones més properes.

Quan una persona decideix ser donant, la primera cosa que ha de fer és comunicar-ho a la seva família i amics més íntims. Ells seran els primers a qui es consultarà la possibilitat de la donació després de la mort, tot esperant que respectin la voluntat del o la donant.

També es pot emplenar el carnet de donant i portar-lo sempre amb la documentació personal com a testimoni de la decisió presa.

El carnet de donant és un element simbòlic que ajuda a palesar la voluntat de donar òrgans o teixits en el moment de la mort. És un carnet que no compromet la persona i que es pot eliminar en qualsevol moment si, per la raó que sigui, hi ha un canvi d'opinió.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More