divendres, 27 de maig del 2016

Convocatòria Premi Quim Masó


El Premi Quim Masó celebra 10 anys premiant la producció teatraI en llengua catalana
Des de la seva creació l’any 2006, s’hi han presentat més de 200 projectes

L’ 1 de juny s’obre la convocatòria per a l’edició d’enguany

La producció guanyadora s’estrenarà al Temporada Alta –Festival de Tardor de Catalunya i, 
per primer cop, s'exhibirà al TNC, que s’incorpora al projecte

El proper dimecres 1 de juny s’obre la convocatòria per a la presentació de projectes per a la desena edició del Premi Quim Masó, dedicat a projectes de producció teatral. La principal novetat d’aquesta edició, és la incorporació del Teatre Nacional de Catalunya al Premi Quim Masó, en substitució del Grec Festival de Barcelona.

Amb aquesta incorporació, el Premi afegeix un nou atractiu per als participants: l’exhibició de la producció guanyadora al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). 

Fins ara, les produccions guanyadores s’estrenaven en el marc del Festival Temporada Alta-Festival de Tardor de Catalunya i al Grec Festival de Barcelona.

La proclamació del guanyador del X Premi Quim Masó es farà durant la tardor, coincidint amb Temporada Alta i l’estrena es durà a terme a l’edició 2017 del Festival de Tardor de Catalunya. Posteriorment, la producció guanyadora s’exhibirà dins de la programació del TNC.

Aquest guardó, que enguany celebra els deus anys de la seva creació, va ser creat en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó i és l’únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Des de la seva creació l’any 2006, més de 200 projectes s’han presentat a les diferents convocatòries del Premi que ha esdevingut un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus projectes i representar-los als escenaris del país.

En aquesta edició, el guardó tindrà una dotació econòmica de 40.000 €.

El projecte d’escenificació que es presenti, no s’ha d’haver estrenat i pot ser originalment en llengua catalana o bé una traducció catalana d’un text escrit en una altra llengua. Totes les companyies o productores interessades a presentar el seu projecte cal que facin la sol·licitud de participació enviant un correu electrònic a l’adreça pqm@bitoproduccions.com a partir del dimecres 1 de juny, i han d’enviar la documentació necessària abans del 15 de juliol.

El Premi el convoquen la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, amb el patrocini de laDiputació de Girona, l’Ajuntament de Girona, Ribas Álvarez, Bitò Produccions, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Temporada Alta i el Teatre Nacional de Catalunya.

BASES IX EDICIÓ DEL PREMI QUIM MASÓ A PROJECTES DE PRODUCCIÓ TEATRAL

1.- La proposta de muntatge consistirà en el projecte d'escenificació d'un text, bé escrit originalment en llengua catalana, o bé una traducció catalana d'un text escrit originalment en una altra llengua. 

2.- L'obra que resulti guanyadora a partir dels projectes presentats obtindrà com a premi una dotació econòmica total de 40.000 € més l'IVA corresponent en concepte de producció i funció d'estrena a Temporada Alta. 
La contribució del Teatre Nacional de Catalunya en aquesta dotació total serà d'un import de 20.000 € més l'IVA corresponent, en concepte d'aportació a la producció de l'espectacle que es faci a partir del projecte guanyador. Aquesta aportació a la producció per part del Teatre Nacional de Catalunya es farà al productor executiu de l'espectacle amb qui s'haurà de formalitzar el contracte corresponent per regular les condicions de l'aportació esmentada. 
La comissió organitzadora aportarà 20.000 € més IVA. 

3.- Pot optar al premi qualsevol companyia o productora de teatre professional legalment constituïda amb la condició que el projecte de muntatge que es presenti no hagi estat estrenat. 

4.- La sol·licitud de participació s'ha de realitzar a través de l'enviament d'un correu electrònic a Bitò Produccions a l'adreça pqm@bitoproduccions.com, adjuntant els següents documents: 

· Document 1 - Formulari d'inscripció. El document pot trobar-se a la web de Bitò Produccions
                          www.bitoproduccions.com    en el banner específic del X Premi Quim Masó. 
· Document 2 - Document d'identificació fiscal. 
· Document 3 - L'acreditació d'estar en possessió dels drets d'autor, o en el cas que el text sigui propi un
                         document signat de conformitat. 
· Document 4 - El projecte complet i detallat de l'espectacle pel qual s'opta al premi, especificant el 
                          director, l'escenògraf, el productor executiu, el repartiment i els respectius currículums. 
· Document 5 - El pressupost detallat del projecte. 
· Document 6 - El text que serà representat.  
                La documentació es pot acompanyar amb el material gràfic i/o audiovisual que es consideri adient.
 
6.- La Comissió Organitzadora es reserva el dret de descartar projectes, abans d'entregar-los als membres   del jurat, amb criteris de producció, viabilitat econòmica i tècnica dels projectes presentats, o d'incompliment d'alguna de les bases. 

7.- La companyia/productora es compromet a mantenir la integritat del projecte presentat. 
           Qualsevol canvi en el projecte haurà de ser notificat per escrit a la Comissió Organitzadora i haurà de ser aprovat pel jurat. 

8.- La Comissió Organitzadora proclamarà l'espectacle guanyador la tardor de 2016 en un acte inclòs dins el marc de Temporada Alta 2016 – Festival de Tardor de Catalunya. L'obra guanyadora s'estrenarà al Festival Temporada Alta 2017 i, quan es determini, s'exhibirà al Teatre Nacional de Catalunya. 

9.- L'espectacle haurà de destacar, sempre que es representi, el guardó obtingut. Per tant, haurà d'incloure el logotip del Premi Quim Masó o bé la frase “X Premi Quim Masó a projectes de producció teatral” a tots els elements informatius i publicitaris relacionats amb l'activitat premiada. La Comissió Organitzadora pot efectuar un control previ de compliment d'aquesta obligació. 

10.- El Premi Quim Masó es reserva el dret d'enregistrar el muntatge guanyador en qualsevol dels suports existents, així com el dret d'utilitzar tot el material gràfic del muntatge en les seves publicacions i accions de caràcter divulgatiu. Així mateix, també es reserva el dret d'arribar a acords amb els mitjans de comunicació que cregui oportuns per tal de fer reportatges, retransmissions o qualsevol altra acció que pugui fer visible el muntatge guanyador. 

11.- La presentació de la documentació implica l'acceptació de les bases d'aquesta convocatòria amb el compromís de l'entitat productora que resulti guanyadora d'acreditar la seva capacitat d'obrar i contractar, d'acord amb la legislació vigent. 

12.- El veredicte del jurat serà inapel·lable i es reserva el dret de declarar el premi desert. 

TERMINIS 
El termini per presentar la documentació és entre l'1 de juny de 2016 fins el 15 de juliol de 2016. 
El veredicte del premi es donarà a conèixer en un acte públic durant la tardor de 2016. 
L'estrena del projecte guardonat es realitzarà al Festival Temporada Alta 2017 i al Teatre Nacional de Catalunya en la temporada 2017-18. 

JURAT 
El jurat està format per reconeguts professionals del món de les arts escèniques: Xavier Albertí (director teatral i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya), Mita Casacuberta (professora de literatura catalana de la UdG), Josep Domènech (Bitò Produccions), Andreu Gomila (periodista i crític teatral), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona) i Laura Serra (periodista). Com a secretari del Jurat, Guillem Terribas (Llibreria 22). Els criteris de valoració seran l'interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat. 

D’altra banda, dins del marc del Grec 2016, s’estrenarà F.R.A.U, el projecte guanyador del Premi Quim Masó 2015. F.R.A.Ués l’escenificació del llibre Quadern del Frau d’Albert Balasch i que dirigirà Albert Arribas. Un espectacle de set hores sense pausa, estructurat en forma de «festival» i que combina sis «espectacles» autònoms amb moments parateatrals.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More