dilluns, 2 de maig del 2016

Festival Teatro Accesible

Grup Focus col·labora amb el Festival 
‘Yo voy al teatro’ 

El Teatre Goya, el Teatre Romea i el Teatre Condal acolliran la segona edició del festival de
 ‘Teatro Accesible’ per a persones amb discapacitat sensorial i gent gran 
Des de 2011, Grup Focus ha ofert més de 20 espectacles accessibles 
que han gaudit més de 14.000 espectadors 

El Teatre Goya va acollir la presentació del II Festival “Yo voy al teatro”, promogut per Teatro Accesible en el seu objectiu de fer accessible el teatre a persones amb discapacitat sensorial i gent gran. Precisament, el Teatre Goya, a més del Teatre Romea i el Teatre Condal, acolliran el festival, Així, el Grup Focus col·laborarà per cinquè any consecutiu amb Teatro Accesible.

I enguany aposta fort pel seu festival amb funcions programades: La plaza del Diamante (7 i 8 de maig; Teatre Goya) i Nuestras mujeres (el 14 i 15 de maig; Teatre Condal). De fet, des de l’any 2011, Grup Focus ha ofert 23 espectacles accessibles que han gaudit 14.116 espectadors. “Cada temporada hem augmentat el número de funcions accessibles així com d’espectadors”, ha remarcat aquest matí Isabel Vidal, gerent del Grup Focus; “Per tant, és un èxit i estem molt orgullosos de formar part d’aquest projecte”.

A la presentació hi varen assistir Javier Jiménez (director de APTENT), Nèlida Falcó, Directora de l’Àrea de les Arts Escèniques (ICEC); Míriam Gómez, coordinadora de comunicació del Centro Dramático Nacional; Mari Satur Torre, Directora d’Innovació de la Fundación Vodafone España; Enric Massana, director de la Fundació Els Tres Turons, i Javier Jiménez, director d’APTENT; tots ells representants de les entitats participants del projecte.

“'Teatro Accesible’ és una festa del teatre”

“Ens felicitem que aquesta iniciativa arribi a Barcelona, de la mà, entre d’altres, del Grup Focus i que sigui la suma d’empreses tecnològiques, culturals i entitats del sector social”, ha recalcatFalcó. “La frase és senzilla: ’Yo voy al teatro’. I en aquest “jo”, volem que totes les persones estiguin incloses. És la màgia que té aquest programa. Gràcies a l’ús de les noves tecnologies podem aconseguir-ho”, ha ampliat Satur. Per la seva banda, Massana ha volgut remarcar que des de l’inici del projecte “s’ha tingut en compte l’accessibilitat de la persona que és al teatre com la que ho fa possible”. I és que Teatro Accessible dóna feina a set persones amb discapacitat formades a la Fundació Els Tres Turons (Barcelona), així com també al Centro de Rehabilitación Laboral Nueva Vida (Madrid). “Així es tanca el cercle”, ha reblat Massana. “El Teatre Goya va ser el primer teatre a Barcelona que ens va obrir les portes”, recalca Jiménez; “gràcies a aquest exemple van venir més teatres. Teatro Accesible és una festa del teatre i també és innovació i tecnologia. Hem desenvolupat diverses eines, com una aplicació mòbil i una pàgina web, també l’aplicació ‘Startit’ i la col·laboració amb Epson i les seves ulleres Moverio, amb realitat augmentada. Oferir accessibilitat aporta beneficis a tothom”. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More