diumenge, 22 de gener del 2017

El musical Dorian Grey obre la 080 Bcn Fashion


El creador Pierre Cardin obrirà la 19a edició del 080 Barcelona Fashion 
amb l'obra musical "Dorian Gray. La bellesa no té pietat"
dilluns 30 de gener a les 20h. a la Sala Gran del TNC 


Imatge del muntatge
Després de l’èxit de l’estrena a La Fenice de Venècia, el prestigiós dissenyador francès presentarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la seva producció “Dorian Gray. La Bellesa no té pietat”, un espectacle musical que reflexiona sobre l’inexorable pas del temps a partir de l’obra d’Oscar Wilde

Aquest espectacle centrarà la inauguració de gal·la del 080 Barcelona Fashion, una edició que vol potenciar les sinèrgies entre el món de la moda i el teatre i estrènyer els vincles amb altres manifestacions culturals

La 19a edició del 080 Barcelona Fashion comptarà amb un apadrinament de luxe de la mà del dissenyador francès Pierre Cardin, que presentarà “Dorian Gray. La bellesa no pietat" en la vetllada inaugural de la setmana de la moda catalana, que se celebra del 30 de gener al 3 de febrer.

La presentació, que tindrà lloc en la jornada d’obertura del 080 Barcelona Fashion, comptarà amb la presència del prestigiós creador, que és productor i responsable del vestuari. En el marc de l’acte, l’organització del 080 en nom del govern de la Generalitat, retrà un homenatge a la trajectòria professional del dissenyador.

Aquest espectacle centrarà la inauguració de gal·la del 080 Barcelona Fashion, una edició que vol potenciar les sinèrgies entre el món de la moda i el teatre i estrènyer els vincles amb altres manifestacions culturals.

A través de text i música, aquesta obra de Daniele Martini parla de la bellesa i les obsessions d’una icona que podria ser actual. 

La narració comença en el moment en què Dorian ha complert trenta-vuit anys i, encara que el seu aspecte s’ha mantingut immutable, la seva ànima, atrapada en el quadre que té amagat fa anys, mostra senyals monstruoses de fets inconfessables. Cada una d’aquestes marques té una història i una emoció que Dorian reviu a mesura que reflexiona sobre la vida, a partir d’afrontar la seva pròpia bellesa.

En aproximadament una hora i mitja, les quinze àries de la partitura s’encadenen en una interpretació i intensos plans de llum. L’acció estètica es desenvolupa en un context escenogràfic abstracte i sòlid, en sinergia amb l’aportació dels vídeos que transporten l’acció escènica de la perspectiva del protagonista a una dimensió fantàstica.

La direcció artística i les escenes de l’espectacle estan signades per Rodrigo Basilicati, sota la direcció original de Wayne Fowkes i d’Emanuele Gamba i el vestuari de Pierre Cardin. L’intèrpret del novel·lesc personatge de Wilde és Federico Marignetti, acompanyat a escena per Thibault Servière. Completen el repartiment artístic Daniele Falangone, responsable d’arranjaments i so; Sara Caliumi dissenyadora de vídeo, i Paolo Bonapace, dissenyador d’il·luminació.

DORIAN GRAY. La bellezza non ha pietà

Producció: Pierre Cardin
Director artístic i d’escena: Rodrigo Basilicati
Direcció: Emanuele Gamba

Intèrprets: Federico Marignetti i Thibault Servière

Autor de text i música: Daniele Martini
Posada en escena original: Wayne Fowkes
Arranjaments i so: Daniele Falangone
Disseny de vídeo: Sara Caliumi
Disseny d’il·luminació: Paolo Bonapace
Vestuari: Pierre Cardin

BIOGRAFIES:


DANIELE MARTINI:

Autor i compositor italià nascut a Pàdua. Daniele Martini ha adquirit una rica experiència en la composició i el cant en diversos camps: clàssic, pop i banda sonora. Arran d’aquestes experiències, decideix dedicar-se completament al cant i a l’escriptura d’obres musicals: el seu talent és molt aviat descobert pel productor i mecenes francès Pierre Cardin. El 2009, Cardin produeix el seu propi musical “Casanova, amors i enganys a Venècia”, que després de l’estrena mundial a la plaça de Sant Marc, va aconseguir l’èxit a tot Europa: dignes de menció són les interpretacions al Gran Teatre del Kremlin de Moscou i a l’Òpera d’Atenes. També en aquest cas produït per Pierre Cardin, el 2013 Daniele Martini signa “Hamlet, drama musical” en qualitat d’autor, intèrpret, director i coproductor. El seu tercer treball per al teatre musical, produït novament per Pierre Cardin, és “Dorian Gray. La bellesa no té pietat”.


FEDERICO MARIGNETTI:


Nascut a Roma, Federico viu a Montepulciano, on estudia guitarra clàssica, acústica i elèctrica i es diploma en batxillerat humanístic. El 2009 és admès a la BSMT de Bolonya, on es diploma el setembre del 2012. El mateix any entra a formar part del repartiment de Spring Awakenig a Itàlia, dirigit per Emanuele Gamba, en el paper del protagonista Melchior Gabor, i participa a la gira 2013/2014 i 2014/2015. Des del març del 2014 fins al febrer del 2016 és el nou Romeo a l’òpera popular “Romeo e Giulietta-Ama e cambia il mondo”, dirigida per Giuliano Peparini i produïda per David Zard. Participa en les pel·lícules “The Tourist / Lost in Florence”, dirigida per Evan Oppenheimer, en el paper de Filippo, i “Assolo”, dirigida per Laura Morante. Participa a les ficcions del canal RAI “Un passo dal cielo 3”, dirigida per Jan Michelini, i “Una pallottola nel cuore 2”, dirigida per Luca Manfredi. 

El setembre del 2016 és nominat al premi Persefone com a Millor Actor Protagonista i guanya el premi Persefone al Millor Actor Emergent. El 2016 debuta amb el paper de protagonista a “Dorian Gray. La bellesa no té pietat”.


THIBAULT SERVIÈRE:


Amb només 12 anys, Thibault va donar els seus primers passos en un escenari com a trapezista solista en l’art circense, i això serà el desencadenant del seu amor per l’escena. De fet, després de l’èxit de la seva actuació, en les trobades nacionals de circ a Amiens, assistirà al festival CIRCA i al Festival Internacional de Domont.

En paral·lel, inicia cursos i estudis de teatre. Immediatament després d’obtenir el títol de batxillerat científic, ingressa al Conservatori Francis Poulenc amb Erik Jacobiac. Una trobada artística i humana que el portarà al seu primer projecte per a la televisió i el teatre. En el seu camí, coneix Nadia Vadori-Gauthier, i és admès en el seu prestigiós laboratori coreogràfic en què descobrirà el potencial del llenguatge del seu cos. 

Aquests ensenyaments li permetran cridar l’atenció del mestre Pierre Cardin, dissenyador, però també productor teatral des de fa 50 anys. Actualment assumeix el paper de l’ànima a “Dorian Gray, la bellesa no té pietat”.


WAYNE FOWKES:


Nascut a Leeds, Gran Bretanya, Wayne Fowkes viu a Àustria amb la seva família. Va iniciar la seva carrera com a cantant i ballarí al West End londinenc, on va formar part d’espectacles de grans dimensions. La seva carrera professional el porta a ocupar-se de la coreografia i de la direcció artística de produccions televisives a Regne Unit i altres països europeus. Als 30 anys arriba a ser director resident per a Andrew Lloyd Webber. L’any 2000 és coordinador artístic d’una gran sala londinenca: el Millenium Dome. El mateix any és director artístic de “Notre Dame de París”, i s’ocupa també de les produccions en altres llengües. Poc després, el 2004, Wayne serà director artístic del musical “Don Juan”. El 2007 dirigeix ​​la seva primera producció, “Butterflies,” presentada a Pequín. El 2011 Wayne dirigeix ​​la seva major aventura fins al dia d’avui: “Odysseo de Cavalia”, actualment encara de gira per l’Amèrica del Nord.


EMANUELE GAMBA:


Actor i director. Als vint anys acabats de complir, inicia la seva formació a la seva ciutat natal i, des de 1993, dirigeix ​​la companyia teatral Ars Nova, que encara avui representa el seu laboratori predilecte d’estudi i de posada a prova. El 1995 es gradua en història del teatre a la Università degli Studi de Pisa amb la tesi Del joglar de l’edat mitjana a Dario Fo, que segueix com a assistent i col·laborador durant el 1994 i el 1995. En aquest mateix any comença a col·laborar com a actor i director amb Alberto Fassini, Franco Ripa di Meana, Marina Bianchi, Micha van Hoecke, Hugo De Ana, Jonathan Miller i Bob Wilson, amb els quals treballa en els millors teatres italians.

A partir del 1995, aprofundeix en la seva formació d’actor i de director amb professors del prestigiós institut GITIS de Moscou i de la Guildhall School de Londres.

Des de 1997 col·labora amb el director Daniele Abbado en nombroses produccions d’òpera i de teatre italianes i estrangeres. Durant deu anys, és director artístic de l’Spazio Giovani Fuoricentro de Livorno, centre per als llenguatges de l’art i de l’espectacle, i és cridat per ensenyar art escènic al Conservatori Benedetto Marcello de Venècia.

Arriba llavors al musical i a la gran òpera moderna “I promessi sposi”, de Michele Guardi, amb el qual col·labora en la direcció del debut milanès a l’Estadi Meazza (San Siro). Romanent en el gènere, signa la direcció d’”Across the universe”, espectacle basat lliurement en el món musical dels Beatles, i tot seguit de “Spring awakening” (produït per Todomodo Musical), que es troba en el seu segon any de gira nacional en els teatres més importants. Signa nombroses direccions de teatre, amb obres d’autors com Goldoni, Flaiano, Carroll, Ionesco, Cocteau, Homer, Kafka i Pasolini, però també d’òpera i de teatre musical, com Mascagni, Leoncavallo, Puccini, Favali, Riggi i altres.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More