dimecres, 6 de maig del 2015

Guapos & pobres, el musical, al Teatre Goya


Un espectacle creat per Xavier Torras i Toni Martín,
que està basat en el llibre homònim d'Alfredo Ruiz

El nou musical sobre la gent de Barcelona.
Inici de funcions: 8 de maig de 2015 al Teatre Goya

Interpretat per: 
Ivan Labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo, Muntsa Rius, 
Frank Capdet, Xavi Duch, Jorge Velasco i Gracia Fernandez.

Els integrants del magnífic repartiment  (Foto TV)
Podeu escoltar l'entrevista amb la Mariona Castillo en aquest  ENLLAÇ
Així com l'entrevista amb en Frank Capdet des de aquest  ENLLAÇ

També trobareu un vídeo promocional  AQUI
I un dels temes musicals que varen presentar als mitjans  AQUI

Focus aposta fermament pels musicals de nova creació, d'autoria autòctona i amb els millors actors i actrius de musicals del país. Per aquest motiu, el Teatre Goya acollirà la nova producció de HOLD ON Company, l'emocionant musical GUAPOS & POBRES, creat per Xavier Torras i Toni Martín.

Es pot fer un musical sobre la vida quotidiana?

Tal i com ens va ensenyar Sondheim, qualsevol història per complexa que sigui, pot ser un gran musical, però ¿què hi ha de les històries de cada dia? Què hi ha de la teva vida i de la meva? I del carrer?

No poder arribar a final de mes és el gran problema de moltes persones en aquest país. Aquest és un musical que ens parla sobre la realitat quotidiana de molta gent que ha crescut a Barcelona, d'una generació preparadíssima per afrontar els reptes que la pròpia vida li planteja, però que no té espai ni oportunitats laborals per aplicar tot el que ha anat aprenent.

El repte musical és majúscul... Crear un musical on poder aplicar les tècniques compositives de grans mestres com Sondheim, Larson o Rodgers, però portant-lo al terreny de la música pop rock. Perquè per explicar històries del dia a dia és necessària una música que soni familiar. Una música que formalment es pugui escoltar en qualsevol emissora de ràdio, que sigui atractiva per al espectador i pels cantants, però que tingui l'habilitat de servir a la història fins al seu últim alè.

Una obra popular, cantable, emocionant i divertida. És la música que identifiquem amb llevar-se i esperar el tren de les 7 del matí per anar a treballar; o la música que escoltem quan sortim de festa; o la música dels nostres pensaments secrets, d'allò inconfessable, o del que ens fa vergonya admetre.
Xavier Torras i Toni Martín

Un equip artístic de primera

Per portar a l'escenari aquesta nova producció, ens hem rodejat d'un magnífic equip amb experiència contrastada en la posada en marxa en espectacles musicals de mitjà i gran format:


Xavier Torras és el compositor, orquestador, director musical i pianista:

ha estat cap del Departament Musical a l'Escola de Teatre Musical Memory i director musical d'obres de gran format comMamma Mia!, Jesucristo Superstar i La Nit de Sant Joan, o de petit format com la recent Over the moon i Marry me a Little; així com de la direcció musical del Molino. 
Dirigeix OrquestART i ha ensenyat cant a presos al programa El coro de la cárcel (TVE).


Toni Martín és el dramaturg i director d'escena:

llicenciat en Dramaturgia i Direcció Escènica (IT), ha ampliat la seva formació amb Sergi Belbel, Albert Boadella, José Sanchis Sinisterra, Valerij Anisenko, Carles Batlle i Berty Tobías. Especialitzat en la obra shakespeariana i el teatre social, ha escrit Canvis, Buits, The Hamlet circus, Esquarterats, Fairy (amb Carme Portacelli) i Exposición. Ha dirigit Marry me a little, i ha assistit la direcció de nombroses obres al Teatre Nacional i Teatre Lliure, com Mobil, El Agresor, Las falsas confidencias, Fi de Partida o Forasteros.

Sinopsi
GUAPOS & POBRES és un musical que ens explica la història de 8 amics a qui, des de ben petits, els van prometre que si s’esforçaven i estudiaven podrien tenir una vida molt millor que la que tenien els seus pares. Només calia lluitar pels seus somnis per, el dia de demà, sentir-se completament realitzats.
Però la realitat és una altra.
Després de sacrificar-se i preparar-se per entrar al mercat laboral, s’adonen que totes les promeses per les quals han lluitat tots aquests anys no han servit de res, i acaben cobrant sous ridículs, i tenint moltíssims problemes per arribar a final de mes. És aquesta la vida que somiaven? Com créixer, sabent que l’estat del benestar s’ha vist ultratjat per la situació econòmica actual que estem passant?
Basat en el llibre GUAPOS Y POBRES d’Alfredo Ruiz, el musical ens endinsa en la realitat amb què viu una generació que va dels 20 als 45 anys, i el procés d’adaptació necessari pel qual han de passar els 8 personatges per sobreviure feliçment en la societat on els ha tocat viure.



El llibre que ha inspirat el musical GUAPOS Y POBRES, el primer llibre d'Alfredo Ruíz, és una crònica (basada en entrevistes a barcelonins) tan divertida com rigorosa del sorgiment d'una nova classe social: els Guapos i Pobres . 

En paraules del propi autor:

"Aquest llibre no és un assaig sociològic, no és un tractat d'economia, ni tan sols és un llibre d'autoajuda ni una novel·la. Com podia explicar que la meva veïna més guapa, la qual s'assembla tant a Amelie , viu al límit de la pobresa?"
Guapos i pobres és el retrat d'unes persones que viuen en una ciutat moderna, cosmopolita i multiracial, que tenen estudis, experiència, treball i talent però que, paradoxalment, són pobres. "







0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More