diumenge, 23 de novembre del 2014

Espectacle d'àudio Teatre en viu

S’estrena l’espectacle d’àudio teatre en viu:
"Si us pregunten per què vam morir"
 als Cinemes Girona, carrer Girona, 175

· El muntatge commemora el centenari 
de la Primera Guerra Mundial (1914-2014) 
a partir de l’important llegat de poemes 
que va deixar aquest llarg conflicte

· El públic assistirà a un espectacle sonor 
amb algunes de les veus més destacades del doblatge català, 
que recrearan una emissió radiofònica en directe

· Gerard Vàzquez realitza la dramatúrgia d’aquest espectacle 
que ens transporta, sonora i visualment, a la coneguda com a “guerra dels poetes”


Esteu escoltant l'entrevista amb alguns dels intèrprets:
Toni Sevilla,  Sergi Zamora  i  Eva M. LLuch.

Els propers dies 1 i 8 de desembre, a 2 quarts de 9 del vespre,  els Cinemes Girona acolliran l’estrena de l’espectacle "Si us pregunten per què vam morir". Un muntatge d’àudio teatre (o ràdio teatre, com també els agrada de definir-ho) en viu, que commemora els cent anys de la Primera Guerra Mundial (1914-2014) a través de la poesia produïda durant aquell llarg conflicte.

De la mà d’un dels dramaturgs catalans més rellevants dels darrers anys, Gerard Vàzquez, i d’algunes de les veus destacades del doblatge català i espanyol, viurem una emissió de ràdio teatre en directe, un espectacle sonor i visual en el qual la veu, l’ambientació sonora i la música esdevindran els protagonistes. Tota una experiència per a l’espectador, que podrà reviure en viu un format clàssic de la història de la ràdio però amb les eines i les tecnologies pròpies de la nostra època.

Foto TV:  Sergi Zamora, Toni SEvilla i Eva M.Lluch
A més de les conegudes veus de:

Eva M. Lluch, Sergi Zamora, Toni Sevilla,
 Isa Mateu i Ramon Hernández.

l’espectacle també desplega un seguit d’efectes sonors i visuals que acompanyen el que sentim i que ens situen a l’època i al context social d’un dels conflictes internacionals més transcendentals de la història.

La guerra dels poetes:

La Gran Guerra no només va ser l’última amb un fort component romàntic, sinó que va ser considerada la guerra dels poetes. Mai abans ni després hi ha hagut un conflicte on la poesia hagi estat tan present, representada sobretot pels anomenats War Poets. Poesia escrita per combatents, molts dels quals van morir en el camp de batalla. Un llegat que aquest espectacle recupera en forma d’emissió de ràdio teatre i que ens transporta tota l’evolució social i psicològica de la Gran Guerra, des de la crida i l’allistament, tot passant per la vida a trinxera, a la rereguarda, al combat i les nits prèvies a la lluita, i fins arribar als morts, als ferits i al retorn dels supervivents.

Veus Humanes

Es tracta del segon espectacle del col·lectiu Veus Humanes, que es dedica a promoure, entre d’altres accions, aquest clàssic format de la ràdio per a demostrar que amb les noves tecnologies al nostre abast pot oferir múltiples possibilitats i convertir-se en tot un nou gènere. El primer espectacle, Més enllà d’Onuf, el van estrenar al desembre del 2013 dins la campanya de La Marató de TV3 i va aconseguir recaptar prop de 3.000 euros en favor de les malalties neuro degeneratives.

Foto TV:  Sergi Zamora, Toni Sevilla, Gerard Vázquez
Eva M.Lluch i Ramón Hernández,
a la porta de l'estudi Shortcut.
Teníem curiositat per què ens expliquessin què era i el perquè d'aquesta curiosa iniciativa i varem anar a parlar amb ells, que molt amablement ens varen obrir les portes del seu estudi, Shortcut.

A més d'aquesta entrevista amb "les veus", 
podeu escoltar l'entrevista amb:
Gerard Vázquez, 
que ha recuperat una part d'aquest llegat històric, en aquest   LINK

També podeu escoltar l'entrevista amb:
Ramón Hernández, 
director d'aquesta original i innovadora posada en escena,  des de aquest  LINK


 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More