divendres, 7 de novembre del 2014

Projecte Teatres Amics


"VILAFRANCA"
Un dinar de Festa Major

A partir d'un projecte de Jordi Casanovas, Els Teatres Amics fan una aposta per la producció teatral amb "Vilafranca (un dinar de Festa Major)", la tercera part de la Trilogia sobre la identitat catalana del mateix Jordi Casanovas (Una Història Catalana i Pàtria), que s’estrenarà a principis de l’any vinent a Vilafranca del Penedès, amb motiu de ser la Capital Cultural Catalana 2015

Text i direcció Jordi Casanovas 
Repartiment:
Marta Angelat, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell,
 Georgina Latre, Vicky Luengo, Àurea Márquez, 
Marc Rius, Manuel Veiga, David Vert, Anna Ycobalzeta 


Un nou model de producció:

Els Teatres Amics inicien una aposta per la producció teatral. Per primera vegada, cinc teatres municipals catalans s’associen per dur a terme i coproduir la producció d’un espectacle de gran format. Cinc teatres als que s'hi afegeix, per aquesta primera producció, el de Vilafranca del Penedès, amb el suport del seu Ajuntament i que compta també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Els Teatres Amics: un model teatral singular a Catalunya:

Els Teatres Amics és una associació formada per: L'Atlàntida de Vic, Atrium de Viladecans, Kursaal de Manresa, Teatre-Auditori Sant Cugat i Teatre Auditori de Granollers. Un grup de teatres que comparteixen criteris, decisions i programacions des de ja fa unes temporades. 

Ara, aquest grup de teatres fa un pas més enllà, liderant la producció d'un muntatge de gran format. Un muntatge que s'adequa a les necessitats dels seus espais, tots ells espais escènics de gran capacitat, i que reforça la personalitat de la seva programació.

Així doncs, "Vilafranca. Un dinar de Festa Major", es converteix en la primera coproducció pública de gran format per part de teatres municipals catalans. 

A partir del 19 de febrer de 2015 es podrà veure, en curtes temporades de 3 i 4 dies, en les diferents seus de Els Teatres Amics. Ja n'anirem informant quan s'acosti la data de l'estrena.

El dia de la presentació, d'aquest ambiciós projecte, varem tenir la oportunitat d'entrevistar a:

Marta Angelat i Manel Barceló que, a més d'explicar-nos com encaren la preparació de l'obra, d'una manera natural i espontània ens van fer partícips de les seves inquietuds per la situació que està passant la cultura al nostre país. Ho podeu escoltar des de aquest  LINK

Jordi Casanovas, que ens va parlar del seu projecte i de l'obra que iniciarà aquest singular model de produccions teatrals de gran formar, en els més emblemàtics espais municipals.
                                                                       El podeu escoltar en aquest  LINK


Foto de familia de la presentació




.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More