dijous, 20 de novembre del 2014

XX Premis Butaca





XX PREMIS BUTACA DE TEATRE DE CATALUNYA

La XXa gala dels Premis Butaca es retransmetrà en directe a tot Catalunya 
a través de les televisions locals.

La XX gala dels Premis Butaca es podrà veure en 14 televisions i en streaming a www.laxarxa.com 
el proper dilluns, 24 de novembre a les 21:30

La cerimònia comptarà amb diverses actuacions, l’entrega dels premis i 
un reconeixement a l’actriu Rosa Novell, que recollirà el Premi Honorífic Anna Lizaran

En els premis, que enguany tenen lloc al Teatre Principal, 
hi competeixen 30 espectacles nominats i 80 professionals del sector teatral.

La retransmissió de la gala de lliurament de la XXa edició dels Premis Butaca anirà a càrrec de La Xarxa, que enguany ha volgut donar suport al certamen contribuint en la seva difusió, en una edició molt especial en què se celebraran les dues dècades del seu naixement. Els periodistes de La Xarxa Oriol Puig i Carme Parras estaran al capdavant de la retransmissió, que es podrà veure per VOTV, Canal Blau TV, TV Ripollès, EL 9 TV, TAC 12, Canal Reus TV, Canal Terres de l'Ebre, ETV, Canal Taronja Central, El Punt Avui TV, m1tv, Canal Terrassa, TVV - Televisió de Vandellòs i TV Costa Brava. També es podrà seguir en 'streaming' a www.laxarxa.com.

L’acte tindrà lloc el proper dilluns 24 de novembre a les 21.30h al Teatre Principal de Barcelona, i serà conduït com cada any pels directors dels Butaca, Glòria Cid i Toni Martín. Durant la cerimònia es lliuraran els guardons a les produccions escèniques més votades pel públic durant la temporada passada. Enguany els premis inclouen 19 categories, a part del Premi Honorífic Anna Lizaran, que aquest any serà concedit a l'actriu Rosa Novell, que recentment ha tornat als escenaris després d'enfrontar-se a una malaltia.

Les nominacions:

El muntatge Un aire de família (Teatre Romea/Intent Produccions), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, El caballero de Olmedo (Teatre Lliure), L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29), Informe per a una Acadèmia (Gatcapat/Temporada Alta/Julio Manrique/Sílvia Pérez Cruz), i Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores (TNC).

Els nominats a millor muntatge teatral són: Traduccions / Translations (La Perla 29), Terra de ningú (TNC), El caballero de Olmedo (Teatre Lliure), L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29), i Un aire de família (Teatre Romea/Intent Produccions).

Pel que fa als directors, opten a premi: Lluís Pasqual per El caballero de Olmedo, Ferran Utzet per Traduccions / Translations, Pau Durà per Un aire de família, Xavier Albertí per Terra de ningú, Oriol Broggi per L’orfe del clan dels Zhao, i Xavier Ricart i Ivan Benet per Informe per a una Acadèmia.

Com a millor actor, estan nominats: Ivan Benet per Informe per a una Acadèmia, Òscar Muñoz per La nit just abans dels boscos, Pere Arquillué per Un enemic del poble, Julio Manrique per L’orfe del clan dels Zhao, i Francesc Orella per Un aire de família.

Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són: Gemma Brió per Llibert, Clara Segura per La rosa tatuada, Carlota Olcina per Pulmons, Carme Elias per Al galop, i Emma Vilarasau per Els dies feliços.

Nota de redacció:  
Moltes felicitats a tots els nominats. És el millor reconeixement a la vostra magnífica tasca. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More