dimarts, 18 de novembre del 2014

"En el estanque dorado" al Teatre Romea

Dos dels actors més reconeguts i respectats 
en el nostre país trepitjaran l'escenari del 
Teatre Romea 
a partir del 25 de novembre, fins a l'11 de gener,
Lola Herrera i Hector Alterio protagonitzen

"En el estanque dorado"
d'Ernest Thompson
Direcció de Magüi Mira.

Esteu escoltant l'entrevista que l'Enric Sunyol va mantenir amb Héctor Alterio

Sinopsi:
Ethel i Norman Thayer són un ancià matrimoni que passa les seves vacances en un paradisíac lloc : "l'Estany Daurat". Norman, un home molt actiu, suporta molt malament les limitacions de la vellesa i la proximitat de la mort. Inesperadament, arriba de visita Chelsea, la filla dels Thayer, que sempre ha mantingut unes relacions molt tenses amb el seu pare.

Magüi Mira (directora) diu:
L’edat. La por. L’amor. La soledat. La rialla. La lluita per la vida dins d’una família. Una illa d’esperança front al perill d’extinció: de la natura, de la família, de la parella, de la vida. Una valuosa reflexió sobre com de difícil n’és aconseguir relacions positives. A qualsevol edat. En qualsevol moment. El gaudi és possible a pesar de l’implacable assetjament del temps. 

L'adaptació de "En el estanque dorado", conegut per la pel.licula de ressò mundial, es va estrenar fa un any. Des de aleshores ja porten quasi 200 representacions. Ara es presenta a Barcelona aquest text, ple d'humor, de vida i de relacions humanes.

Foto TV: Lola Herrera, Héctor Alterio
i Magüi Mira
A la presentació a la premsa, la Magüi Mira, afageix que els dos protagonistes són com a dos atletes emocionals. I defineix l'obra com un clàssic del segle XX, que ens explica una gran veritat (la mort), portada com a una gran mentida (el teatre) i que el muntatge ha estat com un viatge que han fet tots junts: l'adaptador, Emilio Hernández, ella com a directora i els actors; especialment la Lola i l'Héctor, que han estat molt generosos al aportar les seves propies vivències als personatges.

Foto TV: Enric Sunyol i Héctor Alterio
L'Hèctor Alterio també senyala que volen que el públic vegi l'obra com si fos el dia de l'estrena i que valora molt la voluntat i l'esforç que fa qualsevol persona quan va a comprar una entrada per anar al teatre. I que encara hi ha qui inverteix tot el que te i fins i tot s'empenya per assumir una producció teatral. Això és una petita mostra de fins a on pot arribar el gran amor pel teatre.

 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More