divendres, 11 de setembre del 2015

Ahir va començar FiraTarrega


L’espectacle inaugural, Compra’m de la companyia Insectotròpics, 
va donar ahir el tret de sortida de la 35a edició de la Fira.

FiraTàrrega inicia avui una jornada amb més de 90 actuacions

Ahir a la nit l’espectacle Compra’m, d’Insectotròpics, va donar el tret de sortida a FiraTàrrega 2015. 

Aquesta reflexió sobre la societat de consum va omplir la Plaça Hort del Barceloní, i va oferir un muntatge de live-cinema que projectava en una gran pantalla les accions dels actors sobre l’escenari.

Avui comença una jornada intensa de Fira, ja que la major part dels 248 passis programats es reparteixen entre els dies d’avui i demà: durant dissabte i diumenge se celebraran 191 funcions (90 divendres i 101 dissabte) que omplen Tàrrega de programació des de les 10 del matí fins a les 2 de la matinada.

La Fira arrenca amb un molt bon ritme d’entrades i vuit espectacles ja exhaurits: Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido, de Vaca 35; Operativi!, d’Eccentrntrici Dadarò & ifratellicaponi;La Cena del Rey Baltasar, de Los Números Imaginarios Ensamble; La gent, de Pérez & Disla + Cia;Wasted, d’Íntims Produccions; A house is not a home, de la Companyia Ignífuga, No tenemos título de Leire Mesa i The Melting Potpourri de Los Excéntricos.

Entre les propostes de la graella avui i dissabte es podran tornar a veure els espectacles que ahir es van representar per primera vegada just abans de la inauguració. Ahir va estrenar la companyia mexicana Vaca 35, que fa dos anys va ser una de les sensacions de la temporada amb el seu muntatge basat en Les criades de Jean Genet, i que ara torna amb Cuando todos pensaban que habíamos desaparecido, una experiència de gastronomia escènica. L’espectacle de dansa Caída Libre, de Sharon Fridman, es podrà veure de nou avui a les 23h al col·legi Sant Josep. La companyia Cortez-Fontán actuarà avui i demà ambLos Cuerpos, on dos homes s’enfronten amb els propis límits a través de la dansa. Al seu torn, Dorrance Dance oferirà ETM: The Initial Approach, un espectacle de claqué de la mà de Michelle Dorrance, una de les coreògrafes i ballarines nord-americanes de tap-dance més destacades de l’actualitat.

Entre les nombroses propostes del programa, des d’avui es podran veure alguns dels espectacles més destacats de la programació, com la proposta de Marga Socias & K. Krarup que ofereix, des d’avui i fins diumenge, diversos passis de la seva proposta The Hole&Corner Travel Agency, un espectacle itinerant, una experiència d’autoconeixement pels carrers i carrerons de Tàrrega.

Per la seva banda, la companyia [Los Números Imaginarios] Ensamble del Pastor Bobo inverteix la relació de públic i espectador a La cena del Rey Baltasar, a partir del text de Calderón de la Barca, en què 12 membres del públic podran seure a taula, esdevenint participants de l’acció dramàtica. Els amants del circ no poden faltar a la Pl. de les Nacions, on el quartet francocatalà d’acròbates Marcel et ses Drôles Femmes ofereix el seu primer espectacle, Miss Dolly, avui i demà les 19h i diumenge a les 18:30.

Avui a les 20:30h tindrà lloc el primer dia d’URBAN NATION amb els artistes Quim Moya, Ephrat Asherie, Ousmane Omari Wiles i Dani Pannullo. La Companyia Ignífuga ofereix avui, demà i diumenge A House is not a home, una peça inspirada en Interior, de Maeterlinck.

De nit, la Cía Vero Cendoya ofereix un espectacle que fa dialogar la dansa contemporània i el futbol: La Partida. 5 ballarines, 5 futbolistes i un àrbitre comparen aquestes dues disciplines aparentment tan allunyades. I la jove companyia Íntims Produccions oferirà el seu site-specific Wasted, dirigit per Iván Morales (Sé de un lugar) després de fer residència a Tàrrega.

Pel que fa a l’activitat professional, aquest migdia acaba Fresh Street #1, el primer seminari europeu per al Desenvolupament de les Arts de Carrer. En la sessió de clausura (12h), es presenten les conclusions, i una primera declaració pública del full de ruta per al futur de les arts de carrer. En breu serà publicada per Circostrada i accessible de manera lliure i gratuïta al web www.circostrada.org.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More