dimecres, 23 de setembre del 2015

Festival TNT 2015


Jan Lauwers & Needcompany obren el Festival TNT 2015 
amb l'estrena a l'Estat espanyol de The blind poet

El Festival omplirà Terrassa d'arts escèniques i nous llenguatges de l'1 al 4 d'octubre 
amb 25 espectacles, 1 exposició, 15 coproduccions i 55 representacions

Enguany 5 itineraris facilitaran l’accés del públic als espectacles del Festival TNT 2015

L'1 d'octubre arriba el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències amb 25 espectacles, 1 exposició i 4 activitats paral·leles. El Festival donarà el tret de sortida amb l’estrena a l’Estat espanyol de The blind poet l'última peça de Jan Lauwers i la Needcompany.

El Festival TNT és un aparador dels artistes que investiguen amb els nous llenguatges escènics, però no és només un espai per a l’exhibició sinó que també treballa per potenciar la creativitat i aposta per la coproducció. En aquesta edició el Festival TNT presenta fins a 15 coproduccions, 9 d’elles en estrena. El Conde de Torrefiel,companyia apadrinada pel Festival TNT 2015 presentarà 3 produccions en un mateix dia, la seva darrera creació, La posibilidad que desaparece frente al paisaje i dues peces que sorgeixen del procés d’investigació d’aquest espectacle Guerilla: conferència i Guerrilla: concert en les quals s’endinsen en l’abisme existent entre l’acció massiva i el pensament individual.

Altres coproduccions són la darrera peça de Xavier Bobés, Cosas que se olvidan fácilmente, un espectacle per a 5 espectadors sobre la memòria, Pla fix, Latung La La, una mena de pel·lícula d’animació poètica a mans de David Ymbernon, el western escènic Susurrando a los caballos de Los Moñekos, el monument públicMontutafi de Marcel·lí Antúnez o el que serà l’espectacle inaugural de FiraTàrrega: Compra’m, la darrera peça d’Insectotròpics.

A banda de les coproduccions, el Festival enguany acollirà l’exposició fotogràfica Via Lucis. Autorretratos con poemas, una mostra que ens porta a conèixer l’univers d’Angèlica Liddell, una de les creadors contemporànies més reconegudes de la nostra escena, des d’una nova perspectiva; o l’espectacle Rios do sono de la companyia portuguesa Circolando, un estudi sobre la son que comptarà amb la participació d’una quarantena de terrassencs a escena.

Aquests són alguns dels noms destacats del Festival TNT 2015 però no són tots. Per això, hem creat 5 itineraris sota els principals eixos d’interès del Festival amb els que us convidem a descobrir i fer el vostre propi recorregut pel Festival TNT - Terrassa Noves Tendències:

PROPOSTA D'ITINERARIS:



Recorregut dedicat a conèixer a fons El Conde de Torrefiel, els creadors apadrinats pel Festival TNT 2015. 

El Conde presenta al TNT tres espectacles que conformen aquest itinerari i que podreu fer en un mateix dia: Guerrilla: conferència, La posibilidad que desaparece frente al paisaje i Guerrilla: concert.




Aquest itinerari està format per espectacles gratuïts perquè tothom qui ho vulgui pugui participar al festival sense gastar ni un euro.

 El recorregut més respectuós amb les butxaques i pressupostos de tots els públics: Via Lucis, d’Angèlica Liddell, Públic, present 24h d’Ada Vilaró, Compra’m d'Insectotròpics, Music on cycles de La Dinamo, Monutafi de Marcel·lí Antúnez, Maibaum de Jordi Galí i Iceberg de Compañía ES.




El Festival TNT 2015 presenta fins a 15 coproduccions. 

Els espectadors que vulguin veure els espectacles més TeNeTeros no s’han de perdre aquest recorregut: Habrás de ir a la guerra que empieza hoy de Pablo Fidalgo, Cosas que se olvidan fàcilmente de Xavier Bobés, Pla fix, Latung La La de David Ymbernon, Susurrando a los Caballos de Los Moñekos, Entre tazas d'Eléctrico 28, Caravana de tràilers (G.R.U.A), La coronació de Barbarella de Dimitri Ialta, Compra’m dels Insectotròpics i El otro de Quim Vilagran i Romain Chat.



Aquest recorregut recull els espectacles més irreverents del programa del festival Deixa't portar per l'esperit punk i endinsa't en aquest itinerari: 

Via Lucis, d'Angèlica Liddell; The blind poet de Jan Lauwers; Liberté, Egalité, Beyoncé de PLAYdramatugia;Hostiando a M d'Agnès Mateus i Orode Nazarío Díaz.



El Festival TNT sempre treu el teatre al carrer i a espais no convencionals per tal d’acostar-lo a tots els públics, però enguany a més també hem fet que la gent surti de casa per pujar a l’escenari. 

Amb aquest itinerari podreu gaudir de les propostes més participatives, en què els espectadors s’han convertit en actors, perquè ells també són TNT. Una Família Balla, de Mariona Naudin; Públic, Present 24h d’Ada Vilaró; Entretazas d'Eléctrico 28; Rios do Sono de la companyia portuguesa Circolando; El Paseo de Robert Walser de Marc Caellas i Monutafi de Marcel·lí Antúnez.

Compra d'entrades:
The Blind Poet: https://beta.ticketea.com/the-blind-poet/




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More