dimecres, 9 de setembre del 2015

Programació del Teatre Akadèmia

TEATRE AKADÈMIA - UN COP MES... EL NOSTRE SUPORT 


Comunicat de premsa:

El Teatre Akadèmia presenta i inaugura la temporada 2015 – 2016 amb un canvi important en la seva gestió, amb la creació de l’Associació Civil Teatre Akadèmia. Una associació sense ànim de lucre finançada per la fundació Nando Peretti – Delegació a Catalunya, presidida per Elsa Peretti i dedicada a la memòria del seu pare.

El Teatre Akadèmia és un dels més ambiciosos projectes de la Fundació Peretti pel que fa al suport de la cultura i l’art catalans a Espanya i el món. .

La direcció artística del teatre ha estat encarregada a Mercè Managuerra.

Mercè Managuerra  (Foto ES)

El nostre “comunicat”:

Com no podia ser d’altre manera, un cop més, des de el nostre bloc, volem donar suport al Teatre Akadèmia en la persona de la Mercè Managuerra i a tot el seu entusiasta equip que han aconseguit, amb la seva bona feina, un lloc important dins el panorama teatral de la nostre ciutat.

Els nostres millors desitjos d’èxit per a la temporada que comença i que promet ser plena de representacions memorables.

Molta sort, amics.-  Enric Sunyol




A continuació us passem el detall dels espectacles que tindrem la oportunitat de veure 
durant la propera temporada:

Foto de família de la temporada 2015-2016  (Foto ES)
La programació inclourà tres noves produccions pròpies (Falstaff, dramatúrgia sobre diverses obres de William Shakespeare dirigida i adaptada per Konrad Zschiedrich, Història del Zoo d’EdwardAlbee sota la direcció de Boris Rotenstein i La importància de ser Frank d’Òscar Wilde dirigida per Emilià Carilla); la reposició d’un espectacle familiar (El porc ferotge de Sergio Pons) i set espectacles convidats (Ciara de David Harrower dirigida per Andrés Lima i Martí Torras Mayneris, Troianes 15 inspirada en Les Troianes de Jean Paul Sartre sota la direcció d’Anna Estrada, Top Girls de Caryl Churchill dirigida per Marc Chornet, l’espectacle musical Els clàssics van al cabaret dirigit per Andrea Segura, La Farsa de Walworth d’Enda Walsh sota la direcció de Pere Puig, Vespres de beata verge d’Antonio Tarantino dirigida per Jordi Prat i Coll i La nit a partir de La nit just abans dels boscos de Bernard Marie Koltés i dirigida per Moreno Bernardi).

El teatre continuarà amb la programació d’espectacles de tarda els divendres, dissabtes i festius; i seguirà amb la línia de sinèrgies i pedagogia, col·laborant amb AISGE i altres institucions.

El projecte del Teatre Akadèmia segueix fidel a la filosofia d’aquest equipament cultural: qualitat, autors universals, diversitat, importància de l’encontre director-intèrpret i fort arrelament al teatre de la paraula.

Amb la fixació per descobrir als espectadors els talents actorals de la nostra realitat teatral, poc coneguts, i possibilitar-los que comparteixin escena amb actors de llarga experiència.

Sobre la quarta temporada:

El projecte del Teatre Akadèmia segueix fidel a la filosofia d’aquest equipament cultural:qualitat, autors universals, diversitat, importància de l’encontre director-intèrpret, compromís i fort arrelament al teatre de la paraula. Amb la fixació per descobrir als espectadors els talents actorals de la nostra realitat teatral, poc coneguts, i possiblitar-los que comparteixin escena amb professionals de llarga experiència.

Els espectacles de la Temporada 2015 – 2016

Àngels Bassas a "Ciara"
La primera producció pròpia es podrà veure per Nadal: La importància de ser Frank, intel·ligent i mordaç comèdia d'Oscar Wilde sobre l’enfoc social de les relacions amoroses dins un entorn crípticament cínic. Amb direcció d’Emilià Carilla i un repartiment de 7 actors: Enka Alonso, Cristina Cervià, Sílvia Forns, Marc Garcia Coté, Àngela Jové, Toni Mas, Victor Pi i Jordi Vaqué.

La segona producció serà Falstaff la tragicomèdia construïda a partir de la dramatúrgia de les obres de Shakespeare: Enric IV, Enric V i Les alegres comares de Windsor, amb la voluntat de resseguir les febleses humanes del personatge del mateix nom, que ja Orson Welles va dur al cinema amb el títol de Campanades a mitjanit. El dramaturg i director alemany Konrad Zsiedrich, presentarà la seva quarta col·laboració amb el Teatre Akadèmia amb Francesc Orella al capdavant del repartiment de 9 actors.

La tercera producció serà Història del Zoo d’Edward Albee, que dirigirà Boris Rotenstein després de l’èxit aconseguit amb La Gavina la temporada passada. Representa el primer acostament al realisme americà de l’Akadèmia amb una de les obres cabdals d’entre les dels autors de la seva generació. Havent estat escrita als anys 50 del segle XX, sembla que estigui concebuda en el món d’avui dia. Un home burgès que llegeix tranquil·lament el seu diari al parc és confrontat per la follia d’un vagabund xerraire que torna d’una visita al zoo.

Es reposarà l’espectacle familiar El Porc Ferotge de Sergio Pons, que va ser tot un èxit entre el públic infantil la temporada passada.

I les set produccions convidades, seguint la inclusió d’artistes que participen dels objectius del Teatre Akadèmia, aportant la vessant més contemporània de la nostra programació amb companyies ja constituïdes que tenen un bagatge compartit i d’altres més joves que inicien el seu camí amb una visió de recerca sobre els textos teatrals: Troianes 15 inspirada en Les Troianes de Jean Paul Sartre sota la direcció d’Anna Estrada, Top Girls de Caryl Churchill dirigida per Marc Chornet, l’espectacle musical Els clàssics van al cabaret dirigit per Andrea Segura, La Farsa de Walworth d’Enda Walsh sota la direcció de Pere Puig, Vespres de beata verge d’Antonio Tarantino dirigida per Jordi Prat i Coll i La nit a partir deLa nit just abans dels boscos de Bernard Marie Koltés i dirigida per Moreno Bernardi i Ciara de David Harrower dirigida per Andrés Lima i Martí Torras Mayneris que obrirà la temporada el proper dimecres 16 de setembre. Tot un repte interpretatiu, amb Àngels Bassas en solitari en un verdader exercici de virtuosisme actoral que és com un thriller on submergir-se en mots poètics i brutals alhora.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More