dimecres, 25 de novembre del 2015

Christmas arround the world al CC.Arenas


CHRISTMAS AROUND THE WORLD 
L’EXPOSICIÓ DE NADAL MÉS GRAN DEL MÓN
ARRIBA AL CENTRE COMERCIAL LAS ARENAS
DEL 27 DE NOVEMBRE AL 4 DE GENER.

LA MOSTRA FA UN RECORREGUT PER LES TRADICIONS NADALENQUES MÉS IMPORTANTS DE NOU REGIONS DEL MÓN: ÀUSTRIA, CATALUNYA, ISLÀNDIA, ITÀLIA, NORUEGA, REGNE UNIT, RÚSSIA, TOKIO i UCRAÏNA.

A partir del divendres 27 de novembre, es podrà veure al Centre Comercial Las Arenas, l’exposició CHRISTMAS AROUND THE WORLD, una mostra que recull les tradicions nadalenques de llocs tan diferents com Àustria, Catalunya o Japó.

Fins al 4 de gener, es podrà veure aquest recull de curiositats entorn el Nadal que convida a viatjar pel món, a través de deu peces exposades estratègicament per les diferents plantes d’aquest centre comercial.

CHRISTMAS AROUND THE WORLD es passeja per ÀUSTRIA on hi ha tradició de celebrar el dia del Krampus, quan uns éssers diabòlics vestits de pells i cadenes acompanyen Sant Nicolau, que reparteix dolços entre els nens que han sigut bons... i els que han estat dolents són castigats; ISLÀNDIA, on hi ha el costum, el 12 de desembre, de deixar la sabata a la finestra perquè, segons la llegenda, hi ha 13 trols, anomenats Jolásveinar, que, d’un en un, van baixant fins al 25 de desembre, deixant regals als nens que s’han portat bé i patates podrides als que són entremaliats; ITÀLIA, on el sopar típic de Cap d’Any són les llenties, símbol de diners o fortuna; NORUEGA, on el costum nadalenc és amagar les escombres la Nit de Nadal per evitar que les bruixes surtin volant amb elles; REGNE UNIT, on existeixen els Christmas Crackers, uns cilindres embolicats en paper de regal, i plens de caramels i acudits, amb dos extrems dels que s’ha de tirar (sol fer-se amb les persones que s’asseuen a taula a la teva dreta i esquerra, creuant els braços davant teu); RÚSSIA, on la festa nadalenca més important és la nit de Cap d'Any, que celebren amb un sopar de 12 plats; JAPÓ, on la Nit de Nadal el menú típic nadalenc és el de d’una famosa cadena de menjar ràpid i està format per pollastre fregit, patates fregides i pastís; UCRAÏNA, on els nens decoren els arbres de Nadal amb teles d'aranya; i així fins arribar a CATALUNYA, on hi ha tradició del Tió de Nadal, un tronc de fusta que apareix a les cases per Nadal i que a base de cops de bastó "cagar" regals i dolços.

Tanca l’exposició la peça dedicada al PESSEBRE, l’escenificació amb figures petites de fang de l’escena del naixement del nen Jesús, que compta amb un sistema d’elements mòbils, com una cascada d’aigua, que generen acció.

Totes les peces exposades provenen dels seus països d’origen. És el cas de les Matrioskas, nines de fusta que han estat realitzades per una Associació que ajuda a nens orfes de Rússia.

CHRISTMAS AROUND THE WORLD, l’exposició de la màgia del Nadal, 
us espera del 27 de novembre al 4 de gener. 

Horaris: 
Del 27 de novembre al 4 de gener.
De dilluns a dissabte, de 10 a 22h.
Diumenges i festius oberts, excepte el 27 de desembre i el 3 de gener.

EXPOSICIÓ GRATUÏTA. 
PER A TOTS ELS PÚBLICS EN ANGLÈS, CASTELLÀ I CATALÀ

CC.Arenas de Barcelona
Gran Via de Les Corts Catalanes, 373-385, 08015 Barcelona 






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More