dimarts, 3 de novembre del 2015

Festival Nit de Gospel


La Nit de Gospel a Sant Marti

es fara el dissabte 7 de novembre a les 21h.
 a l’Auditori de Sant Marti,
Plaça d'Angeleta Ferrer num. 2
com a inici de les Festes de Sant Martí de Provençals. 

Serà la primera vegada que es faci aquest Festival, 
que te l’originalitat d’aunar en un mateix espectacle: 
la dansa, amb el Petit Ballet de Barcelona,
i l’actuació de tres reconegudes corals:
FM Gospel cor,  Gospel Clot,
 i com a coral invitada Units pel Gospel 

L’idea de posar en marxa el primer Festival
 “NIT DE GOSPEL A SANT MARTI” 
 va sorgir d’Isa Moren 
per unir la dansa i el gospel amb un mateix espectacle. 

Una originalitat que tindrà una sorpresa final que no cal desvelar per endavant.


GOSPEL CLOT, está dirigit per Jordi Cardona, i està format format per 80 cantaires, entre 5 i 88 anys. Agrupa a dos grups, el de grans-joves i mitjans i el de petits cantaires, que poden actuar per separat i/o junts. El Cor va néixer el curs 2005‐2006, a la Comunitat Cristina Sant Pere Claver del Clot. Enguany, serà el 10è aniversari. Pel GOSPEL CLOT, cantar és la millor manera de viure i expressar les emocions, les alegries i la fe, en un ambient molt acollidor i cordial. 

Estan orgullosos de ser dirigits pel seu jove i engrescador director, Jordi Cardona, amb una brillant i prometedora carrera musical , i que els ajuda a créixer i els fa vibrar cada setmana, assaig rere assaig. Al ser un cor sense ànim de lucre, tots els concerts son Solidaris i Benèfics.

GOSPEL FM-Cor de Foment Martinennense està dirigit per Jose Beuter des de la seva fundació, l’any 2010. El seu repertori comprèn: Espiritual negre, Gospel i temes de música moderna. 

Gospel FM-Cor està format per 20-25 cantants, units per l’amor a la música i per una actitud social de compromís, palesa en els seus nombrosos concerts benèfics. Gospel FM assaja tots els dimecres de 20 a 22 h a la seva seu (carrer Provença 591, Barcelona). 

Beuter, és compositor, multi instrumentista i director de diverses corals i grups vocals. Va ser compositor del reconegut programa Barri Sèsam de TVE. És autor de nombroses composicions, arranjaments gospel, bandes sonores de documentals i de dibuixos animats, muntatges escènics, etc . La seva obra ha tingut difusió internacional.


UNITS PEL GOSPEL, és una coral que assaja tots els divendres a la església de santa Anna, i que te com a  directora a Laura Flores. La coral va néixer l’abril del 2012. Està formada per una quarantena de cantaires, als que els uneix la il·lusió de transmetre a través del gospel, un missatge de vida i esperança.

El seu repertori inclou des dels espirituals negres fins al gospel més tradicional, cantant en diferents llengües i fent participar al públic des de la primera cançó. Des dels seus inicis, la coral ha participat en diferents actes i concerts com són la Marató de TV3 (2012, 2013 i 2014), Càritas, Recapte d’Aliments, terratrèmol del Nepal, etc. També ha participat en festivals de gospel i esdeveniments privats.

Des del maig 2014, UNITS PEL GOSPEL, ofereix tots els primers divendres de cada mes, a la parròquia de Santa Anna, el concert ”Gospel Experience” en el que el públic participa activament. 

Laura Flores, està graduada com a directora de cors pel Conservatori Municipal de Música “Amadeo Roldán” de L’Havana (Cuba) i co-fundadora i integrant del quartet vocal “Gema 4”

De la seva banda, el PETIT BALLET DE BARCELONA, el dirigeix Isa Moren. La companyia va ser fundada per aquesta mestra de dansa l’any 1974. A partir dels seus inicis, es va formar com associació cultural i obra social pel foment de la dansa en totes les seves vessants arreu de Catalunya i col·labora amb el Ministeri de Cultura la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i de Sant Marti. 

Va participar al Fòrum de les Cultures 2004, com a entitat adherida. Una de les seves darreres obres ha estat l’homenatge al “Tricentenari+1”, un recorregut per Catalunya, des de l’Alt Pirineu fins a les terres de l’Ebre. Aquest espectacle ha estat representat conjuntament amb el Ballet Tradicional Sant Marti de Provençals, que s’ha desenvolupat durant aquest any per fomentar la dansa popular, i es una companyia juvenil formada a Sant Marti de Provençals, amb el suport de la direcció i cos de ball del Petit Ballet de Barcelona. Isa Moren, a través del Petit Ballet i el Ballet Tradicional, col·labora per a que la dansa sigui molt més que una activitat o una professió, arribant a considerar-la un element essencial de la nostra cultura.





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More