dimarts, 4 de febrer del 2014

Yerma al Teatre Tivoli

S’ha presentat “Yerma”, de Federico Gracía Lorca, que es representarà al Teatre Tivoli fins el 2 de març, protagonitzada per Silvia Marsó, que torna als escenaris de Barcelona després de 7 anys d’absència.


“Yerma” és un dels últims muntatges que va dirigir el desaparegut Miguel Narros, en el que hi va incorporar el ritme de la música del mestre Enrique Morente, composta expressament per aquesta obra.

Miguel Narros va dir, en el seu moment, que aquest muntatge suposava “una volta al principi, a la Yerma més nua, a l’essència de l’obra: el drama d’una dona que creu que ha nascut fèrtil i no aconsegueix ser mare. I també el drama de la terra en la qual viu: l’Andalusia més àrida, malament repartida i malament conreada, que ha de suportar llargs períodes de sequera”.

L’elenc, encapçalat per Silvia Marsó, Pep Molina, Chema León i Roser Pujol, inclou onze actors més. Tot un luxe en uns moments, en que la cultura està gravada d’una manera tan desmesurada, doncs és un repte que una empresa privada assumeixi el risc d'un muntatge d'aquestes característiques.

Aquesta temporada, al Teatre Tivoli, es produeix en un any especialment significatiu, ja que en el 2014 es compleixen 80 anys del seu estrena (1934), on la nostra gran actriu Margarida Xirgu interpretava a la heroïna lorquiana, i 90 de la creació de l’obra (1924), en la que, un jove García Lorca, va saber reflectir tota la sensibilitat i el coneixement de l’anima femenina, en un text ple de poesia i sentiment.

Tothom n’ha sentit a parlar de "Yerma", però quants de nosaltres l’ha vist representada?. Ara tenim una magnifica oportunitat per a gaudir d’aquesta obra del gran Federico García Lorca.

Trobareu la entrevista amb la Silvia Marsó en aquest LINK



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More