dijous, 8 de gener del 2015

Produccions propies al Lliure

Al gener, dues grans produccions pròpies: 
El rei Lear que dirigeix Lluís Pasqual i Somni americà d'Oriol Tarrasón.

Mi gran obra de David Espinosa i Pulmons, dirigida per Marilia Samper,
completen la programació del mes..

A Teatre Lliure començaran el 2015 agafant aire amb Pulmons (Lungs, 2011), la peça del britànic Duncan Macmillan -Premi a l'obra més destacada de la CBS i guanyadora de l'Off West End- dirigida per Marilia Samper i protagonitzada per Carlota Olcina i Pau Roca, i que es va estrenar a la Sala Beckett a l'inici del 2014 en una producció de Sixto Paz Produccions. 

El seu autor la defineix com la història d’una conversa, la que manté una parella quan es planteja tenir fills o no, i com tot un repte per als actors.

Del 7 al 18 de gener a l'Espai Lliure. Més informació aquí

Lluís Pasqual dirigirà El rei Lear, la gran tragèdia de Shakespeare sobre la vellesa i l'amor paterno-filial, la justícia i l'autoritat, els drets i els deures d'uns i altres o, com molt bé ha estat definida, la versió no religiosa, és a dir humana, de la suma dels bíblics llibre de les Lamentacions de Jeremies i llibre de Job.

Núria Espert serà Lear i encapçalarà un extens repartiment de campanetes: Aleix Albareda, Marcel Borràs, Jordi Bosch, Jordi Collet, Laura Conejero,Míriam Iscla, Teresa Lozano, Ramon Madaula, Julio Manrique, Òscar Rabadán, Andrea Ros, David Selvas.

Del 15 de gener al 22 de febrer al Lliure de Montjuïc.
Més informació aquí

David Espinosa ens presentarà un projecte ambiciós, una proposta en la qual participen un munt d'actors, una orquestra militar, una banda de rock, animals, cotxes i, fins i tot, un helicòpter. 
Tot plegat, però, amb un lleu matís. I és que Mi gran obra està pensat en gran però fet en petit; és una utopia de gran format a escala mini, que arriba acompanyada d'una instal·lació.

Del 20 al 25 de gener a la Sala de lectura. Més informació aquí

La Kompanyia Lliure i Les Antonietes s'han ajuntat per fer la travessa dels grans autors dramàtics nord-americans del segle XX.
El resultat és Somni americà, un text d'Oriol Tarrasón a partir d' Erskine Caldwell, Woody Guthrie, Arthur Miller, Eugene O'Neill, Ben Reitman, William Saroyan, John Steinbeck i Tennessee Williams, que ell mateix dirigeix, i que qüestiona el valor de l'expressió que dóna títol al muntatge.

Del 29 de gener a l'1 de març al Lliure de Gràcia.
Més informació aquí


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More