dimecres, 14 de gener del 2015

Foot-ball, de Cesc Gelabert, al TNC




Foot-ball, un diàleg entre la dansa i el futbol creat per Cesc Gelabert
arriba a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya
del 22 de gener a l'1 de febrer.

L'espectacle és una producció del TNC, la companyia Gelabert-Azzopardi i Mediapro, 
amb la col·laboració del FC Barcelona.

Foot-ball, amb coreografia i direcció de Cesc Gelabert, és l’ocasió de veure un equip de ballarins que juguen a descodificar coreogràficament algunes de les millors jugades del Futbol Club Barcelona.

La hibridació de llengües —anglès i català— que formen el títol d’aquest espectacle serveix al coreògraf Cesc Gelabert per presentar una hibridació de dos dels principals llenguatges no verbals de la nostra cultura —el futbol i la dansa— i així establir un diàleg entre la capacitat expressiva i la naturalesa poètica d’aquestes manifestacions escèniques. 

Segons Pasolini, el futbol és un llenguatge en el qual els jugadors escriuen els signes amb el seu cos i els espectadors els desxifren. Així, des del moment en què els signes del futbol deixen de ser purament instrumentals per esdevenir expressius, es pot considerar que aquest llenguatge presenta diferents categories estètiques, igual que els conceptes de prosa o poesia permeten classificar la llengua verbal. I en aquest sistema de signes hi ha moments exclusivament poètics, com ara els gols o els driblatges, perquè són sempre pertorbacions del codi, igual que també ho és la paraula poètica.

Activitats paral·leles: 
Col·loqui amb Jordi Basté, divendres 23 de gener en acabar la funció, a la mateixa Sala Tallers

Més informació aquí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More