dimarts, 20 de gener del 2015

"Solo". Strindberg al Teatre Akadèmia



La Companyia teatral La Trilateral presenta "Solo", 
una obra basada en el text Ensam d’August Strindberg 
dirigida per Teresa Vilardell i protagonitzada per Marc Martínez, al Teatre Akademia

Marc Martínez encarna a "Solo" a un Strindberg madur i reflexiu enfrontat amb els fantasmes del seu passat  i s’hi reconcilia, d’una vegada per totes, entre els carrers d’Estocolm.

L’actor català puja a l’escenari per protagonitzar aquesta dramatúrgia essencialista que es podrà veure al Teatre Akadèmia a partir del 29 de gener i fins el 8 de febrer.

Teresa Vilardell ha apostat per adaptar Ensam, un text autobiogràfic escrit pel suec August Strindberg quan la seva lluita contra els qui l’envoltaven i contra ell mateix es trobava en un moment crític. Un text intens que apel·la directament l’home contemporani.
L’escenografia d’Alfons Flores, el videoart de Pauet Riba i la música en directe del jove actor i músic David Anguera conviden l’espectador a fer un passeig redemptor per Estocolm. 

Solo és una obra basada en el text Ensam –que vol dir sol o tot sol-d’August Strindberg que l’autor va escriure el 1903, nou anys abans de morir, quan es trobava en la seva etapa més madura i reflexiva. Es tracta d’un text autobiogràfic poc treballat dins de l’escena catalana però, en canvi, molt valorat pels estudiosos de la dramatúrgia sueca. L’honestedat i l’essencialisme d’aquest clàssic de la literatura nòrdica permeten traslladar el text fins als nostres dies sense que ens adonem que va ser escrita fa més de cent anys.

Una escenografia minimalista permet jugar amb elements audiovisuals que donen ritme a i doten de gran intensitat alguns passatges del text. Un Clar de lluna de Beethoven tocat en directe i suggestius videoarts, són alguns dels elements que acompanyen i donen força al text durant la posada en escena.

Podeu trobar més informació en el web del Teatre Akademia des de aquest  LINK



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More