dimarts, 9 de febrer del 2016

El Professor Bernhardi



EL PROFESSOR BERNHARDI, d'ARTHUR SCHNITZLER
A la SALA GRAN del TNC, del 10 de febrer al 20 de març

Direcciö:   Xavier Albertí
Amb:  
Jordi Andujar,  Manel Barceló,  Roger Casamajor,  Pep Cruz,  Rubén de Eguïa, 
Guillem Gafaell,  Oriols Genís,  LLuís Homar,  Joel Joan,  Joan Negrié,  
Albert Pérez, Albert Prat,  Silvia Ricart   i   Jacob Torres



Una obra mestra per a grandíssims actors, mai estrenada a Catalunya.



En un hospital universitari, la decisió complexa d’un metge desencadena un seguit de conseqüències que faran trontollar tots els estaments polítics i religiosos d’un país obligat a posicionar-se.

Una adaptació d’aquest clàssic extraordinari de 1912, prohibit durant molts anys a Àustria.

Un text per a grandíssims actors sobre els tentacles del poder, que radiografia els mecanismes amb què les elits vampiritzen els discursos sobre el bé comú per legitimar el seu propi protagonisme. Amb aquesta obra de ressons autobiogràfics, Schnitzler va anticipar els fantasmes antisemites que recorrerien Europa al llarg del segle XX.

Lluís Homar i Xavier Albertí durant la RdP de presentació als mitjans  (Foto ES)
Edat recomanada:  A partir de 16 anys

Activitats complementàries:

El Teatre Nacional de Catalunya no vol ser només un espai d’exhibició d’espectacles, sinó sobretot un espai de reflexió i articulació de les arts escèniques catalanes. Per això, dediquen un gran esforç al llarg de la temporada a totes les activitats «complementàries», entre les quals hi ha projectes de llarg recorregut amb algunes de les principals institucions culturals públiques catalanes.


Conversa amb María Araujo Cicle llegir l'escenari (Museu del Disseny de Barcelona - Biblioteques de Barcelona - TNC) Biblioteca El Clot – Josep Benet 15/02/16, a les 19 h, activitat gratuïta 
Conversa entre la dissenyadora de vestuari María Araujo i el dissenyador Josep Abril, a propòsit de l'obra El professor Bernhardi, d'Arthur Schnitzler a la Biblioteca El Clot - Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona). www.tnc.cat/lectures-esceniques 

Conferència: Medicina i dignitat, amb Xavier Albertí Sala d’actes de l’Hospital Clínic 16/02/16, a les 18 h, activitat gratuïta En el marc del cicle Lletres i salut, organitzat conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de la Xarxa Catalana d’Hospitals i de centres promotors de la salut, Xavier Albertí oferirà una xerrada a l’Hospital Clínic de Barcelona sobre medicina i dignitat entorn de l’espectacle El professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler, un tast reflexiu de la visió que des de la literatura es té sobre la salut i els valors ètics. 

Conversa amb Xavier Albertí Cicle lectures escèniques (biblioteques de Barcelona – TNC) Biblioteca Horta – Can Mariner 17/02/16, a les 19 h, activitat gratuïta El periodista Albert Lladó dialoga amb Xavier Albertí, per aprofundir en la seva lectura sobre el muntatge d'El professor Bernhardi a la Biblioteca Horta - Can Mariner (Carrer del Vent 1, Barcelona). www.tnc.cat/lectures-esceniques El professor Bernhardi 

Col·loqui amb Enric Juliana Cicle de col·loquis TNC, Sala Gran 19/02/16, en acabar la funció de les 20 h, activitat gratuïta El col·loqui sobre El professor Bernhardi comptarà amb la presència d'Enric Juliana, periodista, Xavier Albertí, director de l’espectacle i la companyia artística. El col·loqui es fa a la mateixa Sala Gran després de la funció.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More