diumenge, 28 de febrer del 2016

TAXI, al Condal



Arriba al Teatre Condal "TAXI", 
una adaptació de Run for your wife, la comèdia més reeixida de Ray Cooney,
considerat un dels més grans dramaturgs anglesos pel que fa a comèdies d'entreteniment,
amb adaptació i direcció de Josema Yuste i Alberto Papa-Fragomén. 

L'espectacle, protagonitzat per Josema Yuste,
que suposa el debut en la direcció teatral del carismàtic artista.

Acompanyan a Josema Yuste:
Alfredo Cernuda,  Felisuco,  Esther del Prado,  Diana Lázaro  i  Javier Losán

El Teatre Condal acull aquesta comèdia plena de situacions hilarants, que relata la història d'un taxista que està casat amb dues dones alhora, de les quals està profundament enamorat, i viu amb cadascuna d'elles en un barri diferent de la mateixa ciutat. La seva pacífica vida es veurà alterada per un petit incident que farà trontollar els plans del nostre protagonista.



Josema Yuste: "Taxi és la comèdia més divertida que he fet en la meva vida"

Sinopsi

El nostre protagonista, taxista de professió, és un home aparentment feliç, casat, amb una vida tranquil·la i en certa manera, monòtona. 

Res més allunyat de la realitat: Està casat amb dues dones. Aquesta situació l'obliga a portar una planificació d'horaris molt estricta i a fer autèntics jocs de malabars per a poder acontentar les dues esposes. Realment, n'està enamorat i no desitja perdre a cap d'elles. 

Tot el seu pla se'n va en orris quan acaba, per accident, a l'hospital i el seu nom apareix per partida doble a la comissaria de policia de cada districte. Seran dues persones amb el mateix nom o una mateixa persona amb una vida doble? Això és el que intentarà descobrir la policia i ell provarà d'amagar-ho per tots els mitjans. Per fer-ho, comptarà amb la inestimable ajuda d'un veí molt incòmode.

La comèdia més exitosa de Ray Cooney es va estrenar el 1983 al Shaftesbury Theatre i, posteriorment, es va representar de forma ininterrompuda durant 12 anys al West End de Londres. Durant tot aquest temps es va canviar el repartiment fins a 20 vegades, i van participar els còmics més populars del Regne Unit. De Londres va fer el salt a Broadway i més tard a tot el món. Des d'aleshores se n'han fet més de 500 funcions i el seu text ha estat traduït a més de 35 llengües.


Taxi, es podrà veure fins el 24 d'abril, al Teatre Condal
Coproducció: Cobre Producciones, Olympia Metropolitana i Nearco Producciones

Taxi es va estrenar el febrer de 2015 al Teatro de la Alameda de Málaga i, després d'un any de gira per l'Estat espanyol, ara arriba a Barcelona. "Venim a Barcelona amb la il·lusió de convertir-nos en els ambaixadors de la rialla", ha declarat Josema Yuste, que torna a la ciutat comtal quatre anys després de protagonitzar La cena de los idiotas, al Teatre Apolo. Tant Yuste com Félix Álvarez han assenyalat que actuar a Barcelona és tot un repte per a la companyia donada la històrica tradició de comèdia existent a la ciutat. "Juguem a la primera divisió amb una comèdia fantàstica", ha exposat Yuste. "I venim a Barcelona amb molta il·lusió i amb molta responsabilitat", ha afegit Álvarez.

Amb Taxi, Josema Yuste debuta en la direcció teatral. El carismàtic artista es declara amant del gènere del vodevil i a Taxi ha trobat "una bona base literària per crear un vodevil dels nostres temps". L'actor madrileny ha adaptat el text de Cooney, mantenint la columna vertebral de l'obra i dotant "d'entitat i cos" als seus personatges. "Taxi és una comèdia d'embolics magistral amb un humor constant i molt de ritme", ens diu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More