dilluns, 29 de febrer del 2016

Kohlhaas, al Tantarantana



Kohlhaas, una reflexió festiva sobre la idea de revolució. 
Kohlhaas és el nou espectacle de la Companyia Ignífuga i la primera estrena del Cicló 2016,
al Teatre Tantarantana, Baixos22

Director:  Pau Masaló 
Intèrprets:  Júlia Rodón, Marina Congost i Eduard Autonell

Durant El Cicló, cinc companyies independents, seleccionades pel seu recorregut i pel seu compromís amb la creació contemporània, elaboren un espectacle de creació en residència a la sala: “formar part de tot aquest procés creatiu és molt especial”, ha assegurat el director del Tantarantana.


La Companyia destaca el seu interès per interpel·lar directament al públic amb el seu espectacle, un treball a voltant de la novel·la Michael Kohlhaas de Heinrich von Kleist, sobre com una injustícia individual acaba portant un honrat comerciant a la revolta armada.



“El text Kohlhaas, ens va plantejar moltes preguntes. Com no sabíem trobar les respostes vam decidir plantejar directament les preguntes” assegura Pau Masaló, director de l’espectacle.



L’obra, que combina escenes dramatitzades de la novel·la amb moments de contacte amb els espectadors i amb projeccions audiovisuals realitzades en directe, reflexiona sobre la justícia i la revolució, sempre “des d’un enfoc irònic i festiu pensat per a que arribi a tothom””. 


Fins quan podem aguantar abans d'agafar les armes?

La Companyia Ignífuga obre el Cicló, cicle de companyies independents en residència del Tantarantana amb Kohlhaas, una discussió festiva sobre la idea de revolució. Després deFam oculta i La norma de l’extinció, que van despertar gran interès entre la crítica i el públic per aquesta companyia formada al 2012, La Ignífuga estrena el seu nou espectacle de creació en el què en to festiu i des de la proximitat amb el públic reflexionen sobre la idea de revolució a partir de la novel·la Michael Kohlhaas de l’autor Heinrich von Kleist.

Kohlhaas és un comerciant de cavalls que davant d’una injustícia, i per culpa de la indefensió de l’Estat, s’acabarà convertint en un lladre i un assassí. 

L’obra planteja fals documental que qüestiona la continuïtat de l’actual sistema polític i es planteja si una revolució violenta és una bona opció per a poder canviar el món. 

La posada en escena, que ha nascut a través d’improvisacions sobre el text original, combina escenes dramatitzades amb la realització audiovisual en directe, amb dues càmeres damunt de l’escenari i se serveix de potents eines discursives (escenes dramatitzades, entrevistes ficcionades, realització en directe, interpretació d’himnes, projecció d’imatges d’arxiu...) per permetre l’espectador preguntar-se sobre la idea de revolució “Però sempre sense dogmatismes , en un to alegre i distès: per això ens agrada dir-li discussió festiva”, afirma el director i dramaturg de l’espectacle Pau Masaló. “

L’espectacle, en la direcció dels anteriors muntatges de la companyia, busca noves maneres d’abordar la creació escènica en la nostra contemporaneïtat, mirant de proporcionar a l’espectador una experiència més emocional que intel·lectual.

Kohlhaas, una discussió festiva sobre la idea de revolució, es podrà veure del 2 al 27 de març a la sala Baixos22 del Teatre Tantarantana.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More