divendres, 22 de setembre del 2017

El Rellotger de Gràcia. El Musical. Un espectacle per compartir

El Rellotger de Gràcia. El Musical

Un espectacle per tothom.


La organització d'aquest gran projecte ens passa un manifest:

"Benvolguts amics i amigues, especialment compromesos amb la gent, la cultura i la història de la Vila de Gràcia i d'arreu del nostre país.

Estem vivint, dia a dia, un creixent menyspreu cap a la nostra legitima demanda del dret a la llibertat d'expressió.




Aquesta imatge la portàvem cosida a la roba tot el grup d'actors i actrius que,
pels vols de Nadal del 1977, representàvem: 

El poema de Nadal de Josep Ma de Sagarra. 

Exactament 40 anys després aquesta imatge segueix absolutament vigent. 




Gràcia va esdevenir, cap a la meitat del segle XIX, una vila independent però, encara que després va ser annexionada a la gran ciutat Barcelona, ha mantingut sempre el seu esperit llibertari i cooperativista.

A Gràcia reviurem aquest esperit i una part de la nostra història en aquesta nova adaptació, ara musical, de la novel·la de Joan Lafarga

Al Auditori de la Sala Montseny, més de 100 intèrprets: cantants, actors i actrius, un cor de joves entre 9 i 16 anys, un cor líric, el grup de la Revolta de les Quintes, figurants, músics, un equip directiu que porta més d'un any treballant per aquest projecte, tècnics de música, llum i so, personal de suport, de comunicació, etc. etc. serem al Auditori de la Sala Montseny per donar vida a "El Rellotger de Gràcia. El Musical".

Basat en la part històrica de la novel·la, el musical s'embolcalla amb cançons de Lluís Llach, Els Pets, Sau, Xavier Ribalta, etc... 

Ens endinsarem pels carrers de la Vila de Gràcia, per viure històries que podrien haver esdevingut en qualsevol altre lloc del nostre país.

Es faran 3 úniques representacions: 29 i 30 d setembre a les 21.00h i diumenge 1 d'octubre a les 17.30h. 
a l'Auditori de la Sala Montseny, carrer Montseny, 39 -al costat del Teatre Lliure de Gràcia-

Les dates de les representacions estaven previstes des de primers d'any. Ha estat una coincidència que ens trobem immersos en aquests dies tan significatius; però això també ens ha donat força perquè el nostre espectacle pugui posar el seu granet de sorra en aquest clam col·lectiu. El dia 1 d'octubre hem de tenir el dret de manifestar lliurament el nostre parer; però a hores d'ara encara és una gran incògnita.

Voldríem que la Sala Montseny s'omplís de gent, de famílies, que vulguin compartir un retall de la història de Gràcia i alhora que sigui un espai que deixi fluir aquest cant a la llibertat, a través de personatges, alguns reals, altres de ficció, que recrearan la Revolta de les Quintes, la inauguració del Campanar de Gràcia, l'estrena de El Cant de la Senyera, que podrem cantar tots junts...

Estem copsant una certa inquietud, especialment dins del col·lectiu de la gent més gran, pel que pugui passar aquell cap de setmana, i molt concretament, el diumenge 1 d'octubre; per això us demanaríem el vostre suport perquè la nostra gent gran tingui l'oportunitat de gaudir d'aquest gran espectacle en el que diferents generacions s'hi sentiran identificades.

També us agrairíem que en feu difusió, a través del vostre entorn i xarxes socials; perquè tothom estigui assabentat de que, a la Sala Montseny, més de 100 persones, estarem allà per a representar el Rellotger de Gràcia, en versió musical. Un gran espectacle per tothom!

. Un espectacle que reviu la nostra història de fa més 150 anys, 
encara que, curiosament, segueixi tan vigent.


· Un espectacle per gaudir-lo en família.


. Un espectacle que ens farà vibrar de sentiment i emoció. 

· Un espectacle... sense por !!!

· Us hi esperem !!! "




En paraules de Joan Lluís Bozzo -Dagoll Dagom-

"Gràcia com a oasi, com a referència, com a pàtria dels joves
i, sobretot, Gràcia com a teatre. 
Com a república lliure del teatre"

com a part final del seu escrit de presentació de l'espectacle teatral "El Rellotger de Gràcia"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More