QUI SOM


Som un equip d'actors que, actualment, col·laborem amb Ràdio Gràcia (107,7 FM), en un programa de disseny propi, que s'emet en directe, tots els dijous de les 20 a les 21h., que després es reposa altres cinc vegades, en dies i franges horàries diferents i que també es pot seguir des de el web de l'Ajuntament de Gràcia, en el banner de Ràdio Gràcia.

ENRIC SUNYOL

Director escènic, autor teatral, coach d'actors, adaptador, disenyador d'escenografies i d'espais sonors i de llum.

Fundador i Director de "La Lluerna Teatre".

De formació teatral autodidacta, inicia la seva carrera, en el mon de l'espectacle, com actor, a diferents grups de teatre amateur  i independent; passant després  a diverses companyies de teatre professional i també al camp de la direcció.
La seva primera experiència va ser l'obra de Valle Inclán "Divinas Palabras", l'any 1973, co-dirigint amb Ricard Reguant.

Més  endavant  organitza  i  coordina  les  campanyes  de   teatre popular al desaparegut "Teatre del casc antic" del barri de Ribera; amb participació de grups catalans,  de Madrid,  d'Argentina i de Mèxic; essent alhora el director de la  seva companyia titular.

Guardonat, en varies ocasions, com actor primer i posteriorment com a director, actuà a diverses companyies professionals, com la del Teatre Lliure (30 d'Abril - Pere Planella), Zitzània Teatre (Fantasio - Josep Mª Mestres) o Teatre Urbà de Barcelona (Contes dels boscos de Viena - Pep Munné), amb la de Mª Matilde Almendros i Marius Cabré al Teatre Romea i amb moltes altres formacions en gira per a tot Catalunya.

En el món radiofònic, formà part del quadre de veus de Ràdio Barcelona sota la direcció de Armand Blanc, a Ràdio Peninsular i Ràdio 4 a les ordres de Lluís Pruneda i amb Ricard Palmerola en nombroses produccions com: “Una historia de Catalunya” de Mª Aurèlia Campmany o “La ciutat cremada” d’Antoni Ribas, aconseguint, conjuntament amb la resta d’integrants, els premis Ondas 1976 i Sant Jordi 1977.

També col·laborà a Ràdio Miramar amb l’Andrés Caparrós a “Juan Salvador Gaviota” i “D.Quijote de la Mancha”. A Catalunya Ràdio interpretà un dels papers protagonistes en la versió radiofònica de la novel·la de Isabel Clara Simó “El Mossèn”.

Com actor de cinema ha intervingut, entre d’altres, a “La Febre d’or” de Gonzalo Herralde, “Cineastes vs magnats” de Carlos Benpar, que va aconseguir un premi Goya l’any 2006, i “El caçador furtiu” amb el mateix director.

A la televisió de Catalunya (TV3) intervingué a les series:

“Qui?” (Pere Planella), “Crònica Negra" (Ricard Reguant) i “Contes de Pere Calders” (Carlos Benpar).

El darrer espectacle, de gran format, que ha dut a terme ha estat l'adaptació teatral i direcció de la novel·la , de Joan Lafarga "El Rellotger de Gràcia", amb la participació de més de 200 actors i actrius, integrants de les Colles de Cultura de Gràcia: Geganters, Bastoners, Castellers, Músics del CAT, Sardanistes, 3 Cors,  etc. a més del personal tècnic i de suport.



Ha dirigit escènicament espectacles de molt diferent estil, com:
“Divinas Palabras” amb Ricard Reguant, “El Rufián Castrucho”, “Tiempo del 98”, “Milagro en el mercado viejo”, “Teatre en el camerino”, “L’Hostal de la Glòria”, “Terra Baixa”, “El poema de Nadal” o “Els pescadors de Nadal”, entre molts d’altres.

Els darrers projectes que ha dut ha terme han estat la emissió, en versió radioteatre, per Ràdio Gràcia, de "La guerra dels mons"-que l'any 1938 va ser emesa per Orson Wells a la CBS- amb assistència de públic i amb la participació de 17 actors i actrius.
A Ràdio Gràcia amb l'èquip de "La Guerra del mons"

També la lectura dramatitzada i escenificada de "Clàssics", un projecte de producció propia.

Un altre espectacle propi ha estat la creació i producció del musical: "Temps de Cabaret".

En la especialitat de Teatre Líric ha dirigit títols com :
“Cançó d’amor i de guerra” o “Marina” i diverses antologies de Sarsuela, de les que, a més, és l’autor de la dramatúrgia, com “El Cafè de Sarsuelia”, “Càsting” o “Una nit a l’Edén” -amb Lloll Bertrán- representades a la Festa Major de Gràcia, Festes de la Mercè de Barcelona i al Teatre Condal, respectivament.

També, i en col-laboració amb l’equip de direcció musical, ha estat el creador de l’espectacle líric català: “Dels Pirineus al mar”.

Com autor, també destaca la seva versatilitat; doncs ha escrit poemes, relats i contes (molts d’ells guardonats), dissenys per a muntatges lírics, obres de teatre, etc.

Atret pel mitjà radiofònic, col·labora amb Ràdio Gràcia, des de fa més de 10 temporades. Primer en un programa orientat a la lírica “Avui Berenem Sarsuela” i des de l'any 2011, amb un nou equip,  en el format actual de: “Temps de musica, Temps d’espectacle” dedicat a donar ressò a les activitats i novetats teatrals que es presenten a Barcelona i qualsevol altre esdeveniment relacionat amb el mon de l'espectacle, cultural i/o d'interès humà.



TERESA VERGÉS

Actriu, dramaturga, poetessa, RRPP i col·laboradora de Ràdio Gràcia... 

Neix a Barcelona l’any 1951 

De formació autodidacta.

Actriu per tradició familiar, i ja més tard per vocació personal, comença a pujar als escenaris als 5 anys. 

Des de aleshores sempre ha estat vinculada a l’art de Talia. 

Pertany a la tercera generació d’una nissaga d’actors que s’han mogut a cavall entre els circuits amateurs i, posteriorment, els professionals; tant a Barcelona com en gira per a tot Catalunya. 

El seu avi, en Llorenç Adrià, va ser el productor i principal intèrpret de la que està documentada com a primera pel·lícula en català: “La Puntaire”, dirigida per Fructuós Gelabert; així com cofundador de la companya Claramunt-Adrià amb seu al desaparegut Olympia. 

El “cuquet” del teatre també atrapa a la seva mare que, com a cosa natural, li passa el testimoni; començant, de la seva mà, a pujar als escenaris abans dels 5 anys, formant part de la companya infantil-juvenil del que ara és Teatreneu; passant, posteriorment, a la companyia professional estable del Teatre Peques, a l’antiga Filmoteca. 

Paral·lelament, s’integra a les formacions de diferents teatres amateurs de Barcelona i de grups independents, com a pas previ per a incorporar-se, a partir de l’any 1966, a les diverses companyies professionals que desplegaven la seva activitat teatral en gira per a tot el territori català; com la de Ma Matilde Almendros, Lluís Nonell i moltes d’altres. Activitat que ha dut a terme durant més de 45 anys i que ha desenvolupat fins fa poc temps. 

A Barcelona ha treballat al Teatre Romea i al desaparegut Teatre Barcelona. 

Pertany a l’equip de “La Lluerna Teatre”, en el que, a més d'actriu, assolix la tasca d'ajudantia de direcció i responsable de comunicació.

Comença a treballar en el doblatge l’any 1990.

En els darrers anys, a més d'actuacions sobre dels escenaris i presentacions d'espectacles, representa recitals poètics i lectures dramatitzades.

Deixa fluir la seva creativitat en obres de teatre, relats curs i poemes, especialitats, aquestes últimes, en les que ha aconseguit diferents guardons.

-

Com autora de textos teatrals, ha escrit obres com: «Teranyina»,  «A qualsevol preu»
i «Et vols casar amb mi?» estrenada recentment, sota el pseudònim Adrià V. Terres.

Ha escrit un monòleg, per a una actriu d’edat:
«El Fotògraf». 

-

Acaba de posar en marxa un projecte de contes per a infants a partir de 5/6 anys:

"AMIGUES ESPACIALS"
(editats per Serial Edicions). 



Una sèrie de contes que pretén que pares i educadors puguin compartir experiències amb els nens i nenes. 

Contes ja editats:
«El somni de l'Estel»
-dedicat a la Festa Major de Gràcia-,
«Anem al Zoo» -un conte que "parla" mentre ens porta a fer un recorregut per aquest emblemàtic espai-.

Ja te preparats tres contes més, pendents d'editar, com a continuació de la sèrie.


Per Sant Jordi 2018 va sortir editat el seu primer llibre de poemes: «RETALLS»,
del que la bona amiga, Lloll Bertran, en va fer la introducció.


En l’àmbit radiofònic, des de 2011 col·labora en l’equip de «Temps de Musica, Temps d’Espectacle» un programa emès per Ràdio Gràcia, com a co-presentadora, redactora i com a responsable de coordinació amb els diferents mitjans de comunicació. 

També ha estat responsable de premsa i comunicació del macro-espectacle: «El Rellotger de Gràcia», que es va presentar primer en adaptació teatral, a partir de la novel·la del mateix nom, amb la participació de 200 persones i la posterior versió musical, amb més de 100 intèrprets. 

Pertany al grup multi-disciplinar Minerva-Creadores de Gràcia.

Soci de SGAE i a AISGE

Teresa Vergés i Adrià
Tel. 617860759

terverges@gmail.com
tempsdemusicaiespectacle@gmail.com
premsaelrellotgerdegracia@gmail.com


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More