dimecres, 11 d’abril del 2018

Lorca, al Off Side del Romea


LORCA

S'ha presentat al Teatre Romea el darrer espectacle del cicle Off Side Romea
de la present temporada:  Lorca. 


Un muntatge proper i intimista, creat i interpretat per Joel Minguet, que condueix l’espectador per la joventut del poeta a través de la música i la paraula. 

Aquesta producció de Lorquito Teatre es podrà veure al Teatre Romea 
des del 13 d'abril fins al 5 de maig, en 10 úniques funcions.


Esteu escoltant l'entrevista amb Joel Minguet  (Foto TVergés)

Poemes musicats, correspondència entre Salvador Dalí i Federico García Lorca, i alguns textos componen aquesta obra, que ofereix un retrat del Lorca més sensible, els seus somnis i les seves inquietuds. 

"El muntatge juga amb quatre llenguatges: monòlegs, nou poemes musicats, un anecdotari que fa de fil conductor de la peça i et situa en aquella època i les cartes entre Lorca i Dalí", ha explicat Joel Minguet després d'oferir un tast de l'espectacle. 

Durant un any i mig, el creador i protagonista del muntatge ha estat immers en aquest projecte després d'una època molt intensa de feina.

 "Tenia ganes de fer un punt i a part i vaig començar a llegir Lorca. Un dia vaig agafar el cotxe, la guitarra i els llibres i vaig anar cap a França. Però va ser a Cadaqués on vaig començar a estirar el fil per crear aquest muntatge, a través de les cartes de Dalí i Lorca. Ha estat un procés de creació obsessiu", ha declarat l'actor. 

Joel Minguet ha destacat que ell "posa veu a Lorca però no fa de Lorca" i que, amb aquest muntatge, presenta un viatge atmosfèric i intimista amb acords de guitarra. "Si un vers, una nota, una expressió, arriba a l'espectador i el fa volar, jo ja tindré l'objectiu complert", ha expressat Minguet. També ha anunciat que arran del muntatge que s'estrena al Teatre Romea el pròxim 13 d'abril ha gravat un disc, que inclou els nou poemes musicats del recital.


Cicle OffSide Romea

Off Side vol dir "fora de lloc". En termes futbolístics seria fora de joc, allò sobre el què tothom opina però ningu sap exactament què és ni quan es produeix. 
Julio Manrique va encetar una pràctica en la seva estada de director del Romea que consistia a convidar espectacles al teatre perquè es representessin fora de l'escenari, offside, fora de lloc. 
Aquesta aposta, mantinguda durant l'etapa de Borja Sitjà com a director del Romea, es referma sota la direcció de Carles Canut, i convida a companyies joves a ocupar el teatre en un horari i un espai que no són els habituals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More