dijous, 1 de juny del 2017

Convocatòria 2017 premi Quim Masó


L’1 de juny s’obre la convocatòria 2017
 per a la presentació de projectes per al Premi Quim Masó, 
l’únic guardó del país a la producció teatral en llengua catalana


La producció guanyadora s’estrenarà el 2018 a
 Temporada Alta –Festival de Tardor de Catalunya
i s’exhibirà posteriorment al TNC


En el marc de Temporada Alta 2017 s’estrenarà Medusa de La Virgueria, 
el projecte guanyador de la passada edició


El dia 1 de juny s’obre la convocatòria per a la presentació de propostes per a l’onzena edició del Premi Quim Masó, dedicat a projectes de producció teatral. Les productores o companyies tindran temps per presentar-s’hi fins al divendres 30 de juny.


A banda d’una dotació econòmica de 40.000 €, el Premi preveu l’estrena del projecte guanyador a Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya 2018 i l’exhibició posterior de l’obra dins la programació del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La proclamació del guanyador d’aquesta edició es farà en un acte que tindrà lloc en el marc de la propera edició de Temporada Alta.


Al llarg dels últims 10 anys, el Premi Quim Masó s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors com és el cas d’Albert Arribas, Joan Yago/La calòrica, Josep Maria Miró, Miquel Gorriz, La Conquesta del Pol Sud o Lluïsa Cunillé, entre altres. Des de la seva creació l’any 2006, uns 250 projectes s’han presentat a les diferents convocatòries.


El Premi Quim Masó va ser creat en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó i és l’únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. El guardó, de periodicitat anual, vol impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana, a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.


El projecte que es presenti no s’ha d’haver estrenat i pot ser originalment en llengua catalana o bé una traducció catalana d’un text escrit en una altra llengua. Totes les companyies o productores interessades a presentar-s’hi han de fer la sol·licitud de participació enviant un correu electrònic a l’adreça pqm@bitoproduccions.com i han d’enviar la documentació necessària en el termini indicat.


El Jurat està format per reconeguts professionals de les arts escèniques: enguany per Xavier Albertí (director teatral i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya), Josep Domènech (director de produccions Bitò), Josep Maria Miró (dramaturg i director teatral), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Narcís Puig (adjunt direcció artística de Temporada Alta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Laura Serra (periodista cultural), i actua com a secretari del Jurat Guillem Terribas (Llibreria 22). Els criteris de valoració seran l’interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.


El Premi està convocat per la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, amb el patrocini de la Diputació de Girona, l’Ajuntamentde Girona, Ribas Álvarez, i Bitò. Hi col·laboren Temporada Alta i el Teatre Nacional de Catalunya.


D’altra banda, dins del marc de Temporada Alta 2017, s’estrenarà Medusa, el projecte guanyador del Premi Quim Masó 2016. La producció de la companyia barcelonina La Virgueria agafa com a punt de partida una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska. Aquest artista singular, obsessionat amb la desaparició i la invisibilitat, planteja dues preguntes: si es pot viure sense ideologia i si es pot mirar amb impunitat. Posteriorment l’obra es veurà al TNC.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More