divendres, 19 de juny del 2015

Promoció d'entrades 10€ "Jaume I El Conqueridor" al Teatre Regina

Posem a la vostra disposició entrades a 10€ per
"JAUME I, EL CONQUERIDOR", de Serafí Pitarra
al Teatre Regina, pels dies:
Divendres 3 i dissabte 4 de juliol a les 21h. i diumenge 5 de juliol a les 20.30h.

Els interessats ens heu d'enviar un mail a:
tempsdemusicaiespectacle@gmail.com
Ens heu de dir, quin dia us interessa i quantes persones sereu, abans del divendres dia 3 a les 10h.


La companyia de Sabadell, In Vino Veritas,  porta a escena, 
del 3 al 19 de juliol, al Teatre Regina,  
aquest text escrit fa 150 anys 
i que avui, potser, ningú gosaria d’escriure.

Intèrprets:
Francesc Rocamora,  Oscar Masllovet,  Jordi Silvestre,  
Enric López, Carles Tricuera,  Anabel Riquelme  i
Quelo Sostres.

Direcció: Enric López  i  Pedro Ortega

Com va dir Jaume Perich el 1978: “La versió més bruta, eròtica, escatològica, grollera, irreverent, obscena, estúpida, ordinària, ofensiva i escandalosa de la llegenda de Jaume I el Conqueridor.”

"En Pitarra” a "Don Jaume, és més tràgic que Shakespeare, més filòsof que Goethe, més castís que Corneille, més delicat que Lamartine i més transcendental que Ipsen”" -Anònim-

SINOPSI:
Tot just després de la conquesta de Mallorca , entre els anys 1229 i 1231, lo Rei Don Jaume cau sota l'influx d’una estranya i sospitosa malaltia contreta a ses illes i que l’obligarà a romandre apartat un temps dels assumptes d’Estat. En lloc seu, el seu fill Pere haurà de governar el destí del regnat de Catalunya i Aragó que provocarà grans tensions amb el seu pare malalt.

Alhora, donya Constança de Sicília, vinguda sols per veure festes, es troba sota la protecció del Rei Don Jaume, amb qui manté una estreta relació plena d’erotisme i sorpreses que fins i tot arribaran a comprometre la corona...

L'OBRA: 
El testimoni escrit d’un servent -de qui només sabem que es deia "Conrad"- trobat l´any 2013 en unes excavacions realitzades a prop de Mollerussa dirigides per l´historiador català Frederic Muntanelles, especialista en "Orígens de Catalunya” confirma la hipòtesi en què es basa el brillant text de Pitarra. 

En aquest important document trobat i atribuït al servent del rei Jaume I es pot llegir el següent :
"Els moros ataquen Múrcia, hi corre en Fontanelles, a la cort estan inquiets, don Jaume malalt està, molt fotut, donya Constança és una calenta, en Muntaner viu desesperat perquè no sap que fer amb en el moro Sidy Haley, i el rei te cagalera i les putes i tot plegat ...El regne es troba en perill! Desperta Ferro!!”!"

Un període sòrdid de la nostra història sobre el que Serafí Pitarra hi posarà la llum de la seva paraula i la Companyia In Vino Veritas, la matèria del seu teatre. 

In Vino Veritas…
…és una companyia de teatre jove però amb molta experiència, que arrenca un cicle de obres històriques amb to satíric , com a símptoma d’una maduresa democràtica i cultural i amb voluntat de revisar els clàssics universals per aconseguir fer un teatre del riure desinhibit i sense complexos, aprofitant les boneses de la tradició del teatre de text. 

In Vino Veritas han volgut donar sortida a inquietuds històriques i filosòfiques mitjançant el llenguatge del teatre satíric envoltats d’un magnífic elenc molt experimentat malgrat la seva joventut. Fer present el passat amb un llenguatge teatral renovat i amb vocació d’entretenir ha estat la inspiració que ha aconseguit reunir-nos al voltant d’un bon got de vi . Això és: In Vino Veritas

Trobareu un vídeo promocional en aquest   ENLLAÇ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More