dimarts, 24 de novembre del 2015

Guanyadors dels Premis Butaca 2015


XXI PREMIS BUTACA DE TEATRE DE CATALUNYA


El Rei Lear i Terra Baixa triomfen als Premis Butaca 

repartint-se quatre guardons cadascú


Foto de familia dels guardonats
El Rei Lear, obra dirigida Lluís Pasqual, s’endú els premis a les categories de millor muntatge teatral, millor actriu teatral (Núria Espert), millor actor de repartiment (Ramon Madaula) i millor caracterització

Foto de familia al final de la gala  (Foto TV)
Al mateix temps, Terra Baixa ha estat premiada al millor actor teatral (Lluís Homar), millor il·luminació, millor disseny de so o espai sonor i millor composició musical

Julio Manrique ha estat escollit millor director pel muntatge El curiós incident del gos a mitjanit, que ha recollit també el premi a millor actriu de repartiment (Marta Marco) i millor escenografia

El Petit Príncep s’ha endut els tres guardons als quals optava: millor actriu de musical (Elena Gadel), millor actor de musical (Guillem Martí) i millor espectacle familiar

Altres obres que han recollit premi han estat Flor de Nit -El Cabaret- (millor musical), Islàndia (millor espectacle de dansa), El Somni d’una nit d’estiu (millor vestuari) i Tortugues (millor text)

Ahir, 23 de novembre, va tenir lloc al Teatre Lliure de Montjuïc la gala d'entrega dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya. La cerimònia ha celebrat una 21a edició en què El Rei Lear i Terra Baixa han compartit protagonisme i s’han imposat com a guanyadors de la nit enduent-se quatre Premis Butaca. Darrera seu, El curiós incident del gos a mitjanit i el musical El Petit Príncep han estat premiats amb tres Premis Butaca.

El Rei Lear, dirigit per Lluís Pascual, ha estat guardonat com a millor muntatge teatral. L’obra s’ha endut el premi a lamillor actriu teatral per a Núria Espert, millor actor de repartiment per Ramon Madaula i Eva Fernández ha estat reconeguda per la seva tasca en la caracterització. Per altra banda, Lluís Homar s’ha endut el guardó al millor actor teatral per Terra Baixa. El clàssic dirigit per Pau Miró també ha estat reconegut com el muntatge amb la milloril·luminació (Xavier Albertí i David Bofarull), al millor disseny de so o espai sonor (Damien Bazin i Lucas Ariel Vallejos) i a la millor composició musical a càrrec de Sílvia Pérez Cruz.

Julio Manrique s’ha endut el guardó a la millor direcció teatral i Marta Marco a la millor actriu de repartiment per El curiós incident del gos a mitjanit, que també ha estat reconegut per la millor escenografia (Lluc Castells). El Petit Príncep també s’ha endut tres guardons: Guillem Martí ha recollit el premi al millor actor musical i Elena Gadel a lamillor actriu musical. El tercer guardó pel muntatge ha estat un reconeixement al millor espectacle per a públic familiar.

El llarg dinar de Nadal ha estat considerada pels espectadors el millor espectacle de petit format i el guardó al millor musical ha estat atorgat a Flor de Nit - El Cabaret. Islàndia, sota la direcció de Marcos Morau, ha estat reconegut com elmillor muntatge de dansa i, Tortugues, de Clàudia Cedó, s’ha endut el guardó al millor text.

Glòria Rognoni, la directora de la Companyia de Teatre de Femarec, formada per persones amb discapacitats psíquiques o malalties mentals ha estat reconeguda amb la butaca honorífica Anna Lizaran.

Guanyadors dels XXI premis butaca de teatre de catalunya:

MUNTATGE TEATRAL

El Rei Lear (Teatre Lliure)

DIRECCIÓ TEATRAL

Julio Manrique amb els protagonistes de
El curiós incident del gos a mitjanit
Julio Manrique (El curiós incident del gos a mitjanit)

MILLOR MUSICAL

Flor de Nit -El Cabaret-(Gataro-Almeria Teatre)

PETIT FORMAT

El llarg dinar de Nadal (La ruta 40)

Flor de nit, al Almeria Teatre  (Foto TV)
DANSA

Islàndia (direcció Marcos Morau)

ESPECTACLE PER A PÚBLIC FAMILIAR

El Petit Príncep (Àngel Llàcer/Manu Guix/La Perla 29)

ACTOR TEATRAL
Frank Capdet amb el Premi Butaca 2015
al millor musical, per "Flor de nit-El Cabaret"
Una producció de Gataro-Almeria Teatre

Lluís Homar (Terra Baixa)

ACTRIU TEATRAL

Núria Espert (El Rei Lear)

ACTOR DE REPARTIMENT

Ramon Madaula (El Rei Lear)

ACTRIU DE REPARTIMENT

Marta Marco (El curiós incident del gos a mitjanit)
Lluís Homar  (Foto TV)

ACTOR DE MUSICAL

Guillem Martí (El Petit Príncep)

ACTRIU DE MUSICAL

Elena Gadel (El Petit Príncep)

ESCENOGRAFIA

El curiós incident del gos a mitjanit (Lluc Castells)
Guillem Martí-El Petit Princep  (Foto TV)

IL·LUMINACIÓ

Terra Baixa (Xavier Albertí/David Bofarull)

VESTUARI

El somni d’una nit d’estiu (Míriam Compte)

CARACTERITZACIÓ
Elena Gadel  (Foto TV)

El Rei Lear (Eva Fernández)

DISSENY DE SO o ESPAI SONOR

Terra Baixa (Damien Bazin/Lucas Ariel Vallejos)

TEXT

Tortugues (Claudia Cedó)
Gloòria Rognoni

COMPOSICIÓ MUSICAL

Sílvia Pérez Cruz (Terra Baixa)

BUTACA HONORÍFICA ANNA LIZARAN

Glòria Rognoni

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More