dimecres, 2 de maig del 2018

UtopiaMarkets, nova edició.

UtopiaMarkets · A tocar

UtopiaMarkets posa el talent i la llibertat creativa a tocar als seus mercats
 de poesia i fotografia 
els dos primers caps de setmana de maig al Poblenou

UtopiaMarkets Poesia se celebra els dies 4, 5 i 6 de maig

UtopiaMarkets Photo es podrà veure l’11, 12 i 13 de maig

Poetes com Cuca Canals, Víctor Sunyol, Anna Gas o Roser Amills
 es trobaran amb els seus lectors a l’UtopiaMarkets Poesia. 
Pablo Carbonell retrà homenatge a Javier Krahe, 
recordarem Carles Santos i Pepe Rubianes,
i Homes que llegeixen dones reunirà Pere Ponce i Bruno Oro, entre altres actors,
els dies 4, 5 i 6 de maig 
 al carrer Cristòbal de Moura num. 126

El cap de setmana següent els fotoperiodistes Matías Costa, premiat dues vegades al World Press Photo, Joana Biarnés, Séverine Sajous i Txema Salvans, entre d’altres, seran a l’UtopiaMarkets Photo

Aprendre, experimentar, conèixer, jugar, fer i conversar amb autores i autors serà a l’abast de curiosos, coneixedors i experts, col·leccionistes i aficionats menuts i grans 


UtopiaMarkets Poesia:

Torna a Barcelona els dies 4, 5 i 6 de maig amb el suport de Fundació Banc Sabadell. Ho fa després de la bona acollida de l’any passat, quan prop de 2.200 persones van respondre a la crida dels organitzadors d’acostar-se a la poesia. Per aquesta raó, enguany en la seva segona edició torna a posar en contacte autors i editors amb els lectors en una experiència directa i participativa sota el lema “A tocar”. Aquest market dona suport a l’enorme talent poètic del país posant-lo a l’abast tant d’aquells als qui els agrada la poesia com dels que encara no saben que els agrada. 

La descoberta, la interacció, la conversa, la relació directa amb els poetes són part dels valors que el públic de l’UtopiaMarkets Poesia troba al llarg dels tres dies en què la fàbrica modernista d’Utopia 126 —al barri del Poblenou— es transforma en la casa de la poesia i la poesia visual i el mercat on comprar directament als autors obres singulars i de qualitat fora dels circuits habituals. 

El market s’obrirà divendres 4 de maig amb Cultivando Brevedades, l’espectacle de micropoesia d’Ajo i & Judit Farrés (DJ, clarinet i veus) que ha donat la volta al món. Ajo, amb quatre llibres de micropoemes editats dels quals ha venut més de 50.000 exemplars i alguns dels quals han superat les 10.000 edicions, és una de les poetes més llegides en castellà. L’endemà, Pere Ponce i Bruno Oro, entre d’altres actors, posaran la veu a la propostaHomes que llegeixen dones. 

UtopiaMarkets Poesia enguany tindrà espais pel record: Pablo Carbonell cantarà a Javier Krahe; Carles Santos serà homenatjat per Pere Portabella, Toni Jodar, Manuel Guerrero, Manuel Huerga i les sopranos Clàudia i Ylona Schneider. També descobrirem lla faceta de poeta dePepe Rubianes, amb el recital de Mingo Ràfols, Jose Corbacho, Jordi Llompart, entre molts d’altres amics i admiradors, organitzat per Carmen Rubianes i Corina Oproae. 

Per segon any consecutiu els assistents podran escoltar l’obra dels autors recitada i interpretada per ells mateixos a l’espai Poesia Infinita. També es podrà gaudir de la poesia en veu alta als recitals de José Corredor-Matheos i Esther Zarraluki, i el de Joan M. Valldaura i Jordi Mas En un mes en què l’agenda literària de la ciutat segueix nodrint-se de propostes un cop superat Sant Jordi, Barcelona Poesia presenta la seva programació dins delmarket de la mà de Mireia Calafell i Àngels Gregori. 

A UtopiaMarkets Poesia el públic també s’acosta al gènere poètic a través de les activitats i els espectacles programats al llarg dels tres dies de marketadreçats a tothom, petits i grans. En l’àmbit de les activitats participatives, el taller A la manera de Brossa introduirà els

nens i nenes en el procés creatiu del poeta de la mà de la Fundació Joan Brossa. Els més grans també podran gaudir de l’aspecte més lúdic de la literatura amb el Cadàver exquisit, i Penja el teu poema a la xarxa, obert a totes les franges d’edat. Els artistes Rosa Galindo i Manuel Granados s’inspiren en Baudelaire per crear una visió personal de la Caverna de Plató amb la instal·lació de pintura i videoart Las flores del mal. 


UtopiaMarkets Photo:


El següent cap de setmana de maig –els dies 11,12 i 13 – la fotografia prendrà el relleu a les lletres amb la tercera edició d’UtopiaMarkets Photo, que reunirà més de mig centenar de fotògrafs amb el públic. Es tracta novament d’un marketorientat a l’experiència i l’intercanvi, on els visitants podran, a part de comprar, participar a tallers i assistir a xerrades com les dels fotoperiodistes Matías Costa, dues vegades World Press Photo, Joana Biarnés, Txema Salvans o Séverine Sajous.

Joana Biarnés, que acaba de publicar Disparant amb el cor (Blume, 2018), conversarà amb els assistents a la xerrada amb Jordi Rovira després delpassi del documental Una entre tots, de la mà de Photographic Social Vision. Després de 30 anys d’oblit es recupera l’arxiu d’una pionera que va trencar amb els estereotips dels 60’s i 70’s i es va fer un lloc al fotoperiodisme que llavors exercien únicament els homes.

RuidoPhoto acostarà al públic la seva trajectòria de més d’una dècada mostrant problemàtiques socials i denunciant violacions dels drets humans a través de la fotografia.

Amb el suport d’Olympus, la fotoperiodista francesa Séverine Sajous impartirà una ponència de fotografia social arran de la seva experiència al camp de refugiats de Calais. Jungleye és una memòria visual de l’exili i un projecte participatiu on Sajous dona la càmera als refugiats, que construeixen la narrativa de la migració amb les seves pròpies imatges. 

Les fotos que Noemí de la Peña exposarà durant tot el market es subhastaran diumenge a benefici de Foundawtion, el projecte formatiu impulsat al Senegal amb la complicitat dels il·lustradors Javirroyo i Mariscal. 

A banda del popular photocall, a UtopiaMarkets Photo tornen les sessions Retrata’t on els visitants podran fer-se un retrat a mans dels grans fotògrafs professionals Bèla Adler, Martí Andiñach i Lídia Vives. No totes les activitats es realitzaran dins del market: els participants del taller d’street photo podran provar les càmeres d’Olympus al photowalk. 

Montse Campins i Faustí Llucià conduiran l’activitat Cambra Fosca, l’experiència d’estar dins d’una càmera envoltat de la projecció de la imatge exterior. Serà dissabte i diumenge abans del vermut. També hi haurà tallers pensats perquè els més menuts juguin amb la fotografia.


Promoure el talent i la llibertat creativa:


UtopiaMarkets Poesia —del 4 al 6 de maig—i UtopiaMarkets Photo —de l’11al 13 de maig— són dos dels tres markets que Utopia 126 acull al llarg de l’any, juntament amb l’UtopiaMarkets Il·lustració —que tindrà lloc a la tardor—. Tots tres comparteixen l’objectiu de reunir tres col·lectius culturals i els seus exponents amb els seus públics naturals i potencials en un mercat de cap de setmana. Ser útils obrint la cultura al major nombre possible de persones i promoure la llibertat creativa i el talent són l’essència dels UtopiaMarkets.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More