divendres, 15 de desembre del 2017

Que per Nadal la gent gran no estiguis sols


Amics de la gent gran celebrem 30 anys fent que la gent gran no pateixi soledat, 
tampoc per Nadal.

· Amics de la Gent Gran organitza 15 Dinars de Nadal solidaris a 11 ciutats de Catalunya, 
amb la participació de prop de 600 persones grans convidades, 
i acompanyades per persones voluntàries que els donen suport durant l’any.

· L’entitat celebra enguany el seu 30è aniversari amb l’alegria d’haver rebut enguany la Medalla d’Honor 
de la ciutat de Barcelona 2017, 
com a reconeixement per la seva tasca des de 1987.

La soledat és una epidèmia social invisible que pateixen milers de persones grans a Catalunya cada dia,
 i va en augment. 

La majoria d'elles no solament no compartiran el caliu propi d'aquestes festes, 
sinó que tampoc rebran afecte la resta de l'any. 

La nostàlgia i la tristor que suposa el Nadal en soledat, contrastant amb l'alegria dels carrers, tampoc finalitza quan les llums s'apaguen a principis de gener.

Davant aquest problema, Amics de la Gent Gran posa en marxa tot un seguit d’accions per Nadal com el Dinar de Nadal. Enguany aquest acte se celebrarà a 11 ciutats diferents de Catalunya, amb un total de 15 dinars entre el dijous 14 i diumenge 17 de desembre, sent el dinar institucional el dissabte 16 a l’Hotel Plaza de Barcelona

Al voltant de 600 persones grans hi participaran acompanyades per voluntaris i voluntàries que els donen suport durant l’any, i amb qui podran compartir estones d’alegria. Tanmateix, centenars de voluntaris i voluntàries lliuren aquests dies un regal de Nadal a les 1.200 persones grans que acompanya l’entitat. Un petit obsequi que ha anat acompanyat d'una estona de caliu humà i conversa, i que se suma a l’augment de visites a les persones grans que en aquests dies tan assenyalats fan de reforç les persones voluntàries.


RECONEIXEMENTS PER 30 ANYS ACOMPANYANT CONTRA LA SOLEDAT

L’entitat ha sigut guardonada amb la Medalla d’Honor 2017 de la ciutat de Barcelona. Un premi atorgat el passat 30 de novembre per l’Alcaldessa de la ciutat i recollit per la Basi i la Francina, una persona gran i una persona voluntària de l’entitat. Aquest guardó arriba en un any de celebracions que volen reconèixer la tasca que es porta a terme des de 1987 a Catalunya.

Per una altra banda, i en el marc de l’aniversari, l’entitat ha reconegut com cada Nadal la trajectòria pública d’una persona que hagi vetllat pel reconeixement de les persones grans com a col·lectiu vital a la nostra societat. Enguany, el Premi Amics de la Gent Gran 2017 ha sigut entregat, doncs, a un dels membres fundadors de l’entitat i President Honorífic, el Sr. Ignasi Torrent, per fer possible el naixement i el desenvolupament de l’acció social d’Amics de la Gent Gran.

#Dóna1Raó, LA CAMPANYA DE NADAL QUE COMBAT L’AÏLLAMENT

Amics de la Gent Gran ha iniciat la campanya de Nadal per aconseguir donatius i per sensibilitzar la societat sobre l’aïllament social que pateixen les persones grans, especialment durant les dates nadalenques. Aquestes contribucions són decisives per tirar endavant totes les accions que desenvolupa l’entitat i que les persones grans puguin gaudir d’un Nadal en companyia. Les vies per col·laborar són a través del portal de la campanya https://amicsdelagentgran.org/dona1rao.html; per transferència bancària: La Caixa (ES51 2100 0900 92 0211405107) / Triodos Bank (ES55 1491 0001 28 2011508724); o per telèfon: 932 076 773.

SOBRE AMICS DE LA GENT GRAN

Amics de la Gent Gran és una fundació de voluntariat que lluita contra la soledat i la marginació social de les persones gran, mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen i la sensibilització de la societat. Durant el passat 2016 ha donat suport a 1.553 persones grans, gràcies a la tasca desinteressada de 1.808 persones voluntàries i l’ajuda de 3.895 persones sòcies i donants. 

Aquesta acció social es desenvolupa a 32 municipis arreu de Catalunya. Tasca per la qual va ser igualment guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012. Tanmateix, a la Comunitat Valenciana i a Aragó, la resta de fundacions que conformen la Federació Amigos de los Mayores, desenvolupen la mateixa funció social tant aquest Nadal com la resta de l’any. Amics de la Gent Gran és també membre de la Federació Internacional de Les petits frères des Pauvres (França, Canadà, Estats Units, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Romania, Mèxic, Polònia i Espanya) i compta amb el conveni de l’Obra Social la Caixa i DKV Seguros per tal de duu a terme la seva missió social de forma col·laborativa.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More