diumenge, 10 de desembre del 2017

Hem vingut aquí a deixar les coses clares, a La Gleva


Hem vingut aquí a deixar les coses clares,
és una obra a partir d'articles de Josep Maria de Sagarra,
que es podrà veure al Teatre La Gleva, carrer de La Gleva, 19
els dies 14, 15, 17 - 22, 23, 24 - 28, 29 i 30 de desembre

Una  creació col·lectiva de la companyia ANEMISKO

Intèrprets:  Jordi Cornudella,  Blanca Garcia-Lladó  i   Clara Manyós

Música: Jordi Cornudella
Director: Jordi Oriol


Esteu escoltant l'entrevista amb els tres intèrprets, la Blanca, la Clara i en Jordi

Els intèrprets durant l'entrevista  (Fotos TVergés)
SINOPSI:

Hem vingut aquí a deixar les coses clares és un espectacle interpretat per dues actrius i un clarinetista que parteix d’una selecció d’articles satírics de Josep Maria de Sagarra. D’ell n’han agafat la lletra i la paraula. Els intèrprets hi posen la veu, el cos i la música, a partir de la seva lectura personal.

Quan el públic entra s’adona de seguida que no assisteix a un acte teatral sinó a una cerimònia de comiat d’una gran personalitat de la nostra tradició cultural: Josep Maria de Sagarra. 



Tres músics en una cantonada esperen el seu torn per posar en sintonia als assistents i obligar-los a aquella correcció de les celebracions tristes. Després de la cançó de benvinguda, i malgrat els esforços dels músics per redreçar la situació, la cerimònia prendrà una ruta poc habitual que ens farà viatjar, a través de les paraules del mateix Sagarra, per la nostra tradició, els nostres costums, els dubtes, les inquietuds, les nostres crisis i els nostres triomfs com a catalans i com a persones de cultura inquieta.

L’espectacle es vertebra a través de set articles – Mestre en Gai Saber, Sobre l’inconformisme, Uns punys, una dama i un sacerdot, Hostilitat, Divagacions sobre la igualtat, Cactus i Sobre l’esperança – i alguns fragments curts d’altres articles, tots ells publicats al setmanari Mirador entre el 1929 i el 1936, i recollits posteriorment al llibre El perfum dels dies.


Escenografia:  Martí Pavia
Disseny de llums:  Joan Losada
Material gràfic:  Jordi Olivé

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More