dissabte, 13 d’abril del 2019

ENTRE SUPERVIVENTS - Un llibre que fa mal

Per Sant Jordi, un llibre diferent, un llibre que pretén fer pensar;
un llibre per denunciar situacions que potser no sabem com afrontar.

"ENTRE SUPERVIVENTS"
de Teresa Vergés i Adrià
editat per Serial Ediciones  https://www.serialediciones.com/


Un llibre que, com escriu la Imma Barba: emociona i trasbalsa. 
Trobareu el seu article en aquest  ENLLAÇ

"ENTRE SUPERVIVENTS" no és una obra amable; 
senzillament perquè la vida no ho és.

És un llibre d’històries reals, colpidores, que conviuen amb nosaltres, 
però que malauradament acostumen a mantenir-se soterrades.

Aquest llibre vol donar veu a totes i a totes aquelles i aquells 
que no s’han atrevit a parlar, o ho han fet en veu baixa.

La Teresa Vergés, amb aquest llibre, vol conscienciar sobre realitats que tenim molt a prop. Una realitat que possiblement preferim ignorar perquè ens fan mal i intentem convèncer-nos que no és a les nostres mans poder lluitar contra accions violentes o denigrants que sotmeten als més desvalguts.

Ens parla des de la realitat, a través de vivències personals i de les de moltes altres dones que han tingut la generositat de compartit amb ella les seves doloroses experiències. Dones que han patit violència masclista, maltracte, menyspreu... 

En unes sessions de treball, en les que totes van remoure els seus records, l'envairien sentiments d'impotència, ràbia i rebuig. Allò la va portar a escriu-re aquest poemari; per denunciar, una vegada més i totes les que calguin, moltes de les situacions que, malauradament, pateixen les dones".

Amb llenguatge planer, però incisiu i directe, permet la comprensió del seu contingut tant a les dones com als homes amb una mínima empatia per a la problemàtica femenina.

La introducció és a càrrec de Núria de Gispert i Català, gran defensora de la lluita per a la igualtat i per la "Tolerància Zero" en el maltractament cap a les dones. 

"ENTRE SUPERVIVENTS" -una veu per als que no poden parlar-
és una obra necessària; especialment en aquests moments en què el respecte per les dones i els infants sembla ser un sentiment devaluat i en franca davallada.

Una obra que pretén conscienciar a una societat, que tantes vegades prefereix tancar els ulls i mirar cap a una altre banda, que ja no es pot mantenir aliena a aquesta lacra social i a la violència que, sistemàticament, s'exerceix contra els més desvalguts. 

Qui sap si tenir plena consciència i una visió més amplia de la maldat que arrossega el ésser humà ens pot ajudar a percebre el perill quan ens vulgui embolcallar, emmascarat sota una innocent aparença. I qui sap si també pot ajudar a comprendre, més íntimament, a tantes dones i infants que han passat per experiències esfereïdores i entendre que està en les nostres mans, les de totes i tots, exigir responsabilitats.

El text s'il·lustra amb imatges de la mateixa autora. 

Sant Jordi 2019.-

La Teresa Vergés i Adrià, el dia de Sant Jordi, serà signant exemplars:

de  9 a 12.30h. aprox. a Passeig de Gràcia 118 amb companyes del Grup Minerva
de 13 a 14h. a l'estand de Serial Edicions - Passeig de Gràcia - Aragó
de 17 a 18h. a l'estand de l'Obrador d'històries  -  Rambla Catalunya-Diagonal.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More