dissabte, 22 de febrer del 2014

"Tomás Moro. Una utopía" al Barts

Amb aquest títol es presenta al Teatre Barts l’obra escrita per  William Shakespeare i d'altres autors isabelins: Antony Munday, Henry Chettle, Thomas Dekker i Thomas Heywood, 50 anys després de la mort de Tomás Moro (1478-1535), a causa de la seva oposició a la separació de l'Església Anglicana.

Els, aleshores, joves autors varen recollir les anècdotes i tot allò que la gent recordava d’aquell home d'Estat anglès, jurista, escriptor, profundament religiós i amb un peculiar sentit del humor.

L’obra, d’una gran riquesa  literària i dramàtica, gràcies al seu procés de creació col·lectiu a 5 mans, es considera que va ser escrita en la clandestinitat (1586) i molt censurada en la època de Isabel I. No va ser fins l’any 1844 que es va recuperar i els estudiosos de Shakespeare varen confirmar que ell havia estat un dels autors.

“Tomás Moro. Una utopía”, parla de la consciencia i dels valor d’un home, un intel·lectual (ja aleshores creia en la educació de les dones), que després d’arribar al màxim poder, després del rei,  no va voler renunciar als seus principis, malgrat que això li costés el deshonor i la mort. 

L’obra aconsegueix que el públic surti del teatre desitjant saber més sobre la vida de Tomás Moro, que és considerat martir i venerat com a sant per l'Església Catòlica i l'anglicanisme.

L’adaptació és de Ignació García May i la direcció de l’anglesa Tamzin Townsend que, ens diu que ha dissenyat un espectacle ple de color i d’energia, en el que hi ha integrat audiovisuals, que complementen la escenografia, la llum i el vestuari.

Un ampli repartiment; encapçalat per José Luis Patiño en el paper de Tomás Moro; de 11 actors i actrius, donen vida a aquest ambiciós espectacle. 

Tomás Moro. Una Utopia, és una producció de la Fundación Unir, que te per lema: “El teatro como lugar de encuentro” i afegeix el seu director, el senyor Ignacio Amestoy: “Sin duda, el “hecho teatral” es desde hace 2.500 años mucho más que la màxima y más completa realización artística, porque pudiendo reunir en su seno todas las expresiones creativas, puede propiciar la reflexión sobre la esencia y la existencia del ser humano, y todo en un ámbito en el que el actor se encuentra cara a cara con el espectador, el emisor ante el receptor, el hombre frente al hombre”.  

Podeu escoltar la entrevista amb Tamzin Townsend i José Luís Patiño en aquest LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More