dissabte, 4 de febrer del 2017

El miracle d'Anne Sullivan al Raval


EL MIRACLE D’ANNE SULLIVAN

al Teatre del Raval.
Direcció de:  EMPAR LÓPEZ

Intèrprets:
MÍRIAM ESCURRIOLA i una jove MAR FERRER protagonitzen aquests text
 de William Gibson.
acompanyades per:  
Jep Barceló, Andrea Portella, Rosa Serra, Carles Garcia, 
Màrius Hernández i Tai Fati.

Esteu escoltant l'entrevista que varem tenir l'oportunitat de mantenir amb Empar LópezEL MIRACLE D’ANNA SULLIVAN, s'ha estrenat al Teatre del Raval.
Aquest clàssic de William Gibson s'ha fet especialment famós en el cinema.

L’èxit de l’obra de teatre estrenada al 1959, premiada amb quatre premis Tony, va donar pas a la pel·lícula amb guió del propi William Gibson i direcció d’Arthur Penn, on unes impressionants Anna Bancroft i Patty Duke van interpretar els papers d’Anne Sullivan i Helen Keller, que les portaria a totes dues a guanyar el premi Òscar com a millor actriu i millor actriu secundària respectivament a l’edició de 1962.

Sinopsi:

Basada en una història real, l’obra de teatre The Miracle Worker (de William Gibson) esdevení una gran pel·lícula de cinema, guardonada amb dos Oscars i diverses nominacions.

Una professora amb una infància traumàtica tracta d’educar una nena sordcega i muda.

Un fosc complex de culpabilitat, per la mort del seu germà, impulsa la pedagoga a redimir-se mitjançant l’educació de la nena. Quan arriba a la casa on viu la petita, es troba amb una família que l’ha criat en unes condicions de protecció extrema, i percep la incapacitat dels pares per poder educar-la.

Helen Keller és considerada com una desgràcia de la natura, amb la qual és impossible tenir cap mena de contacte comunicatiu eficaç. Tan sols la mare manté una lleu esperança. La nena, per la seva banda, viu en un món propi completament aliè i no sap com trencar aquesta bombolla fins que arriba Anne Sullivan, qui amb molta paciència, rigor i disciplina s’encarregarà de la seva educació.

Però realment, per a que la Helen pugui arribar a comunicar-se… cal un veritable miracle.

Teatre Adaptat per sordocecs

L’espectacle es podrà seguir amb àudiodescripció per a persones cegues i un cop a la setmana, amb transcripció al llenguatge dels signes.

Horaris:  els dijous i divendres a les 20h.
              els dissabtes i diumenges a les 17:30h.

Idioma: català

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More