dilluns, 27 de novembre del 2017

La sèrie "Amigues espacials" segueix creixent

La sèrie de contes
"AMIGUES ESPACIALS"
per a nens i nenes a partir de 5/6 anys,
segueix creixent.

Ben aviat arribarà al mercat:


"VISITEM LA SAGRADA FAMÍLIA"
Un recorregut per l'arquitectura i la simbologia de l'obra més impressionant d'Antoni Gaudí, 
a través de la mirada d'una de les guies educadores del Temple i 
d'els alumnes de 3r de primària de l’escola Castell de Farners,
de Santa Coloma de Farners.


El material gràfic està cedit pel departament d'arxiu de La Sagrada Família

Aquesta sèrie esta ideada per què pares i mares puguin compartir experiències 
amb els seus infants

Incorporen, com a novetat, codis QR per accedir a informació addicional
 i un mandala, diferent a cada conte, per acolorir i col·leccionar.

*
El passat Sant Jordi va sortir el sego conte de la col·lecció:
"ANEM AL ZOO"



Es tracta d'un conte dedicat al Zoo de Barcelona, que s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració del seu Departament d'Educació i amb part del material didàctic facilitat pel mateix Zoo.

És un conte que "parla" a través dels codis QR dels àudios de 10 de les espècies més emblemàtiques que es poden trobar en el Zoo de Barcelona, que està celebrant el seu 125 aniversari.

Aquest àudios, facilitats pel Zoo, es poden reproduir en català, castellà i anglès.

"Anem al Zoo" ens porta per les instal·lacions del Zoo de Barcelona, mentre les dues amigues espacials van aprenent algunes anècdotes i curiositats que potser poca gent coneix.

Un recorregut pel Zoo de Barcelona que vol incentivar que pares i fills en facin una lectura interactiva, i que, mentre "passegen" pel parc, a través del conte, puguin compartir vivències i experiències.


Il·lustracions, imatges passades a format aquarel·la, per a donar-li un caire més realista, codis QR per integrar-hi noves tecnologies, alhora que en facilita l'aprenentatge, i una col·lecció de mandales, fan que aquest conte sigui diferent.


"Anem al Zoo" de la sèrie "Amigues espacials" vol ser un conte diferent, per compartir i, al donar vida a la mandala, conservar un record d'aquell moment i poder reviure'l més endavant.

Aquest conte es pot trobar a diferents punts de venda i a les botigues del Zoo de Barcelona.


* QUINA NOVETAT APORTA AQUESTA SÈRIE DE CONTES?

En aquests contes s’hi barreja la ficció amb la realitat, tot i que això no és nou. Les dues protagonistes es faran amigues en la ficció: l’Estel, una nena de 9 anys, i la Bet, una estrella real del nostre Univers, viuran moltes aventures mentre visiten llocs reals, que segur que tots coneixem; però elles cercaran la manera d’explicar-nos curiositats i anècdotes que potser poca gent sap. I ho faran d'una manera especialment amena i entenedora.

Aporta la novetat d'incorporar, en els contes, codis QR, que permetran als nens i nenes, sempre sota la supervisió dels adults, evidentment, cercar informació addicional, que engrandeixi els seus coneixements i els animi a seguir investigant sobre els temes que els interessin.

Una sèrie de contes que volen obrir un espai perquè els infants puguin compartir experiències i vivències amb pares i educadors.

No tenen la intenció de donar lliçons magistrals, sinó tot el contrari. Volen crear un canal d’informació que sigui fàcil d’assimilar per als infants i encurioseixi o fins i tot pugui entendrí als grans.

També hem apostat per una clara diferència en el format de la il·lustració, en la que s'hi barregen: dibuix, imatges passades a aquarel·la, fotografies...

I s'inicía una col·lecció de mandales, dedicades al contingut de cada conte. Els nens i nenes la podran colorejar i, si els fa il·lusió conservar el conte, tenen un espai per posar el seu nom i l'edat. D'aquesta manera sempre podran recordar quan van llegir aquell llibre i van participar en l'activitat.

*  A QUI ESTÀ DEDICADA AQUESTA SÈRIE?

A:
Tots els nens i nenes, amb inquietuds per aprendre.
Als no tan infants, però que no han perdut la innocència.


* LA SERIE COMENÇA AMB:
"EL SOMNI DE L'ESTEL?:

És el conte que inicia la col·lecció "Amigues espAcials".
Està dedicat a la Festa Major de Gràcia, pel seu bicentenari. 

En aquest primer conte descobrirem com es coneixen les dues protagonistes, que de seguida es convertiran en amigues espAcials, ja que una d'elles ve de l'espai.

Després de presentar-se, l'una i l'altre, viuran la seva primera aventura pels carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia, tot i que podria ser la de qualsevol altre lloc. 

Passejaran pels diferents espais de la Festa, compartiran tota mena d'activitats, com un taller per aprendre a fer galetes en l'obrador d'una pastisseria... i la Bet, la nostra estrella, que pertany a la constel·lació d'Orió, coneixerà algunes de les tradicions del nostre país a través de les colles de cultura popular:

Castellers, Gegants, Diables...







* COM S'HAN DOCUMENTAT ELS CONTINGUTS DE
   LA  SÈRIE?


Alguns d'ells estan documentats per guies educadores i/o revisades per departaments d'arxiu, altres a través de vivències explicades per persones que fan de la seva professió una passió i per molta altra gent que viu la cultura popular des de la seva infantesa i que l'estima profundament.

Tot un ampli ventall de sentiments, anècdotes i curiositats, que l'autora aspira a haver aconseguit transmetre, per a què quedin reflectides en les diferents històries.

Els 6 primers contes ja estan escrits. Ens portaran a visitar el Zoo, a La Sagrada Família, el mon dels Gegants (des de com es fa un capgròs fins a descobrir moltes curiositats del mon geganter), Com es fa la música (no com es toquen els instruments, sinó que ens introdueix dins de les seves animes), coneixerem una mica més d'a prop al senyor Univers...

A partir d'aquí, s'ha fet una recerca entre 100 nens i nenes de 2on de primària, perquè poguessin manifestar les seves preferències per als pròxims temes.

Presentació del conte, realitzada per GRACIAMON, en aquest  ENLLAÇ

Trobareu una entrevista a BTV en aquest  ENLLAÇ

I al TOTGRACIA, a l'especial de Nadal, en aquest  ENLLAÇ

Contes escrits per: 
Teresa Vergés i Adrià    terverges@gmail.om

Editats per: 
Serial Edicions    serial@grupmtm.com


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More