dijous, 30 de maig del 2019

Convocatòria Premi Quim Masó


El Premi Quim Masó, 
que impulsa la Fundació La Ciutat Invisible
i promou produccions teatrals en llengua catalana, 
obre la convocatòria de la 13a edició

La producció guanyadora s’estrenarà a Temporada Alta 2020
i s’exhibirà posteriorment al Teatre Nacional de Catalunya


Des de la seva creació l’any 2006, s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors

El proper 1 de juny s’obre la convocatòria per a presentar-se a la 13a edició del Premi Quim Masó, que impulsa projectes de producció teatral. Les propostes han de consistir en el projecte per a l’escenificació d’un text original, ja sigui escrit originalment en llengua catalana o la versió o adaptació d’un text escrit en una altra llengua. 

Les companyies, productores, autors o intèrprets que vulguin presentar-s’hi tenen temps fins al 25 de juny.

Creat en reconeixement a l’actor, director i productor teatral gironí Quim Masó i impulsat per la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, es tracta del primer premi que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Des de la seva creació l’any 2006, s’ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors en llengua catalana. El guardó és de periodicitat anual i impulsa projectes no estrenats prèviament.

El premi preveu una dotació econòmica de 40.000 €, l’estrena del projecte guanyador a Temporada Alta 2020 i l’exhibició de l’obra dins la programació del Teatre Nacional de Catalunya. Com sempre, el guanyador de l’edició es farà públic aquesta tardor mateix, en el marc de Temporada Alta.

Jordi Oriol i IndiGest estrenaran a Temporada Alta 2019

L’obra guanyadora de la 12a edició del Premi, la de l’any passat, s’estrenarà a Temporada Alta 2019: es tracta d’Europa Bull, escrita i dirigida per Jordi Oriol i produïda per la companyia IndiGest, una obra que reflexiona sobre el sentiment europeista en relació a les polítiques de la Unió Europea actual. Entre els guanyadors d’edicions anteriors hi ha Marc Artigau, Joan Yago i La Calòrica, Marc Artigau o Lluïsa Cunillé.

El jurat està format per professionals reconeguts de les arts escèniques: enguany el formen Laura Serra (periodista cultural), Xavier Albertí (director teatral i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya), Pere Puig (director teatral i director de la Sala La Planeta), Jep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Narcís Puig (Temporada Alta), Carlota Subirós (directora teatral) i Josep Domènech (Bitò). Guillem Terribas (Llibreria 22) actuarà com a secretari del jurat, que es fixarà en l’interès artístic, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica de cada projecte.

El premi el convoquen la Fundació La Ciutat Invisible i la Comissió Organitzadora del Premi Quim Masó, i està patrocinat pel Teatre Nacional de Catalunya, la Diputació de Girona, Ribas Àlvarez – Assessors i Consultors, l’Ajuntament de Girona, Bitò i Temporada Alta.

Podeu descarregar les bases de l’edició 2019

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More