divendres, 16 de gener del 2015

El mite de "FEDRA", al Teatre Romea

"FEDRA" de Jean Racine, en versió i direcció de Sergi Belbel
es presenta en el Teatre Romea,
amb: Emma Vilarasau, Mercè Sampietro, Lluís Soler, Xavier Ripoll, 
Jordi Banacolocha, Queralt Casasayas, Gemma Martínez

Segons els entesos, si una obra dramàtica de l'anomenat "classicisme francès"
s'acosta a la perfecció tant formal com temàtica, aquesta és, sens dubte, la Fedra de Racine. A partir de les tragèdies d'Eurípides i Séneca, el gran autor del segle XVII francès, compon un profund i impactant retrat del desig femení, de l'amor no correspost, de la pulsió sexual soterrada i exorbitant, del sentiment de culpa, de l'autodestrucció, de la vulnerabilitat i dels perills de la passió, de la complexitat de les relacions familiars i dels tabús de la nostra societat. La fogositat d'un amor secret, ocult, pecaminós, esclata davant nostre amb una impudícia i una sensualitat desbordants. I tot plegat, a través de la paraula, d'uns meravellosos versos, els famosos alexandrins, que, en el cas de Racine, són simples, entenedors, directes i plens de força i de teatralitat. Emma Vilarasau, envoltada d'un equip d'actrius i d'actors de primera magnitud, assumeix el repte de donar vida a un dels personatges femenins més important del teatre de tots els temps, una dona "malalta d'amor" que, per haver expressat el seu desig, es veu irremissiblement abocada a la tragèdia.
Sergi Belbel

Sinopsi
Fedra, enamorada del seu fillastre Hipòlit i empesa per la seva confident, Enona, confessa la seva passió. Ferida pel rebuig d’Hipòlit, ella no pot amagar el seus sentiments davant del seu espòs i rei d’Atenes, Teseu.
Colpida per un profund sentiment de culpa, Fedra s’endinsa en un infern personal. La seva passió desbordant i irrefrenable la conduirà, a ella i a la resta de personatges, a un tràgic destí. 
Racine compon en aquesta tragèdia un retrat profund, apassionant i colpidor del desig i de la sexualitat femenines. 

Podeu escoltar les següents entrevistes:
amb:    Jordi Banacolocha,  en aquest  ENLLAÇ
          Sergi Belbel,    en  quest    ENLLAÇ
          Mercè Sampietro,  en aquest   ENLLAÇ


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More