dimarts, 14 de juliol del 2015

Sócrates al Teatre Romea


El Teatre Romea, el Grec 2015 Festival de Barcelona

 i el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida presenten
 "Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano", 
dirigida per Mario Gas i escrita junt amb Alberto Iglesias
Un repartiment ple de grans noms del teatre, 
encapçalat per Josep Maria Pou, acompanyat per:
 Carles Canut, Amparo Pamplona, Pep Molina, Borja Espinosa, Guillem Motos i Ramon Pujol.

Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano és una dramatúrgia de nou format que recrea el judici que deriva en la mort d'un dels pensadors més importants de la història de la filosofia universal. 

L'espectacle que es va presentar a Mérida el darrer 8 de juliol en el marc del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, es podrà veure ara al Teatre Romea del 16 de juliol al 2 d'agost.

Sinopsi

Un text de nova creació que porta a l'escenari el judici al filòsof atenenc condemnat a mort per denunciar la corrupció i la superstició.

A més de ser un dels pensadors més coneguts de l'antiga Atenes i mestre de Plató, Sòcrates està considerat el pare del pensament occidental. Ell, un savi que no va voler escriure els seus pensaments perquè trobava que tothom havia de desenvolupar els seus propis, va ser l'autor d'aquella irònica expressió amb què la Humanitat reconeix avui la seva ignorància: "Només sé que no sé res". 

Josep Maria Pou dóna vida al pensador, dient un text escrit i dirigit per Mario Gas. Ell s'encarrega d'interpretar un Sòcrates que serà jutjat pels seus conciutadans després d'haver denunciat la corrupció a Atenes i d'haver advertit contra el paper supersticiós i manipulador de la religió oficial. 

Sòcrates va ser declarat culpable per menysprear els déus i corrompre la moral de la joventut, allunyant-la dels principis de la democràcia. Es va negar a fugir, com li proposaven els seus deixebles, quan va ser condemnat a ingerir una copa de cicuta. 

La seva va acabar convertida en una de les morts més famoses de la història.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More